No Audio from HDMI

Reaction score
0
Καλησπέρα σε όλους,

Πρόσφατα απεκτησα ένα νέο HTPC και προσπαθώ ακόμα να το σετάρω,
Να αναφέρω στο σημείο αυτό ότι φοράει win Vista 32, το mobo είναι το m478e και η gpu ATI 4850.

Προσπάθώ λοιπόν εδώ και τρείς ημέρες να περάσω ήχο στον Yamaha rxv661 μέσω του onboard HDMI και φαντάζει ουτοπικό.
Οι ρυθμίσεις στο control πανελ ειναι OK μίας και βλέπω σε αναπαραγωγή αρχείου ότι ανεβοκατεβαίνουν, όλες οι υπολοιπές επιλογές είναι απενεργοποιημένες, οι drivers είναι οι τελευταίοι, και ακόμα δέν έχω ήχο.

Το παράδοξο είναι πώς εάν ενεργοποιήσω την μεταφορά ηχου απο το HDMI της GPU o ήχος ακούγεται κανονικά στην TV, όταν όμως συνδέω το hdmi της gpu στον Av και απο εκεί στην ΤV πάλι εξαφανίζεται.

Εάν έχει κάποιος καμιά ιδέα ευπρόσδεκτη.

Reaction score
1.214
Απάντηση: No Audio from HDMI

Το παράδοξο είναι πώς εάν ενεργοποιήσω την μεταφορά ηχου απο το HDMI της GPU o ήχος ακούγεται κανονικά στην TV, όταν όμως συνδέω το hdmi της gpu στον Av και απο εκεί στην ΤV πάλι εξαφανίζεται.

Εάν έχει κάποιος καμιά ιδέα ευπρόσδεκτη.
Αυτο μας δειχνει οτι εχουμε προβλημα με τις ρυθμισεις στον ενισχυτη , λεω εγω ο πιτσιρικας .:137:

Πατας την επιλογη του av που αντιστοιχει στη συγκεκριμενη hdmi ?:137: Mηπως εκει στο μενου του av ,που δινει προταιρεοτητες στα hdmi,optical κλπ κλπ , ειτε σε διαφορες ρυθμισεις που μπορει να εχει για format ηχου..εχουμε βαλει καμμια ρυθμισουλα λαθος ?

Ποιος ειναι ο ενισχυτης ?

Υ.Γ Καλωσορισες φιλε μου !

Reaction score
0

Καλώς σας βρήκα,

Ο ενισχυτης είναι ο Yamaha RXV-661 και το HDMI είναι στην είσοδο του DVD όπου επιλέγω και σαν πηγη.
Οσόν αφορά τις προταιρεοτητες τα έψαξα, έχω μάθει τις 22 σελίδες του manual απέξω και ανακατωτά, με toslink πάντως παίζει.
όσο για το format του ήχου δέν το πολύπείραξα άλλα δεν βρήκα και αποτέλεσμα σκαλίζωντας τις ρυθμίσεις του AC3

Reaction score
1.214

Μαλλον το εχεις κανει ...οποτε τα ιδια συμπτωματα εχουμε και σε αλλη hdmi ?

Reaction score
0

Ευχαριστώ για την βοήθεια σου,

Αλλά δυστιχώς ακόμα τίποτα, αν και προσπαθώ να σετάρω ξεχωριστά Video και ήχο με δύο καλώδια ένα για την TV και ένα για τον AV
( GPU HDMI 2 TV for Video, Mobo HDMi στον AV for audio)
και αυτό επειδή έχω προβλήματα overscale με τους τελευταίους drivers της ΑΤΙ(Μάλλον μεβλέπω να γυρίζω σε 8χ drivers).

Πρός το παρόν ξαναγυρνάω σε toslink και συνεχίζω την έρευνα.

Reaction score
1

Έχεις εγκαταστήσει τους drivers της Realtek HD για την 4850? Έχω την ίδια κάρτα γραφικών και πριν βάλω αυτούς δεν έλεγε να παίξει...

Βέβαια η δική μου mobo δεν έχει HDMI όποτε το πρόβλημα μπορεί να είναι άλλο...

EDIT
Τώρα πρόσεξα ότι προσπαθείς από το HDMI της μητρικής να περάσεις ήχο. Το υποστηρίζει; Γιατί δε δοκιμάζεις από την κάρτα γραφικών στον ενισχυτή σου να στείλεις εικονα+ήχο με HDMI και στην τηλεόραση εικόνα με HDMI και ήχο με π.χ. RCA; (αφού η τηλεοραση είναι εξ ορισμού χαμηλότερης ηχητικής ποιότητας...) Εγώ έτσι έλυσα το πρόβλημα με την 4850 που έδινε μόνο στη μια HDMI έξοδο εικόνα+ήχο. Τα έστειλα στον ενισχυτή και η τηλεόραση παίρνει μόνο εικόνα και ήχο από μια RCA.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.549
Members
38.716
Νεότερο μέλος
Κ.Κωνσταντίνος