Noise Cancelling ...

Μηνύματα
267
Reaction score
1
Έχει δοκιμάσει κανείς ακουστικά με noise cancelling system? Είναι κάτι το οποίο λειτουργεί πραγματικά ή διαφημιστικό trick?
 


Μηνύματα
267
Reaction score
1
Είναι ένα σύστημα που διαφημίζει η Sony στα ακριβά mp3 players και νομίζω πως έχω και "ψείρες" τηw AKG με τέτοιο. Ισχυρίζονται πως ακυρώνει το θόρυβο του περιβάλλοντος άρα μπορείς να ακούς καλύτερα στις φορητές συσκευές. Θα μου ήταν πάρα πολύ χρήσιμο στα μέσα μαζικής μεταφοράς που καθημερινά χρησιμοποιώ και ο θόρυβος του περιβάλλοντος με αναγκάζει να τερματίζω το volume και την αντοχή του τυμπάνου μου... Αλλά λειτουργεί ???
 

Μηνύματα
12.849
Reaction score
10.066
Δεν ξέρω πόσο έχουν αυτά που λες, πάντως αν αντέχεις τις ψείρες δες αυτά που έχω στην υπογραφή μου (ultimate ears super.fi 5 pro). Είμαι απολύτως ικανοποιημένος με τον ήχο τους (λίγο χειρότερος από τα HD-600). Επίσης, απομονώνουν τους θορύβους του περιβάλλοντος -20 db.
 

Μηνύματα
1.563
Reaction score
0
Έχει δοκιμάσει κανείς ακουστικά με noise cancelling system? Είναι κάτι το οποίο λειτουργεί πραγματικά ή διαφημιστικό trick?

Το noise cancelling system είναι υπαρκτή τεχνολογία και λειτουργεί με διαφορετικά επίπεδα αποδοτικότητας. Χωρίζεται σε 2 κατηγορίες: Passive και Active.

H πρώτη προσπαθεί να εμποδίσει τον μη επιθυμητό -εξωτερικό- ήχο να φθάσει στο τύμπανο, όπως με ψείρες που σφηνώνουν σχεδόν αεροστεγώς στο αυτί, ή με εξωτερικό κέλυφος του ακουστικού που καλύπτει όλο το αυτί.
Η αποτελεσματικότητα των Passive συστημάτων είναι υπαρκτή αλλά μικρή.

Τα Active συστήματα βασίζονται στην αρχή ακύρωσης κυματομορφών που συγκρούονται με συγκεκριμένες άλλες κυματομορφές. Η ακύρωση αυτή είναι τεχνολογικά δύσκολη γιατί πρέπει να αναλύεις τις εισερχόμενες κυματομορφές και να παράγεις αυτές που τις ακυρώνουν. Όσο δε καλό σύστημα και να έχεις βασική περενέργεια του Active συστήματος είναι ότι ακυρώνει και τμήμα των ωφέλιμων κυματομορφών της μουσικής/ήχου που αναπαράγονται, μειώνοντας την ποιότητά του.

Από προσωπικές δοκιμές σε αρκετά τέτοια Active συστήματα έχω καταλήξει στο συμπέρασμα πως αυτά που αξίζουν είναι αυτά που κοστίζουν. Έχω θετική εμπειρία για τα high end της BOSE και SONY, ενώ ως κορυφαία θεωρώ αυτά που τελικά κατέληξα και αγόρασα, τα SENNHEISER PXC 450 (http://www.sennheiser.com/sennheiser/home_en.nsf/root/private_headphones_travel-line_500643) τα οποία και συστήνω ανεπιφύλακτα.
Τα χρησιμοποιώ συστηματικά σε αεροπορικά ταξίδια και εκτιμώ -εμπειρικά και όχι με μετρηση οργάνου- πως μειώνουν τον θόρυβο κατά, τουλάχιστον, 80%.

Γενικώς σε αγορά τέτοιου τύπου ακουστικών να είστε επιφυλακτικοί, στις φθηνές και εντυπωσιακές λύσεις. Το πρόβλημα που καλούνται να επιλύσουν οι κατασκευαστές είναι δύσκολο και η τεχνολογία που, κατά το δυνατόν, το επιλύει κοστίζει.
 

Μηνύματα
267
Reaction score
1
Ευχαριστώ για την απάντηση ...


Το πρόβλημα για μένα είναι πως χρειάζομαι ψείρες και ως τώρα έχω βρει μόνο τα sony που όμως είναι τμήμα του μεγάλου μοντέλου mp3 player που αν και πωλούνται χωριστά δε είμαι σίγουρος αν μπορώ να τα βρω και τα A.T. (όχι AKG που νόμιζα)

http://www.sony.gr/product/nws-s-series/nwz-s738f

http://www.thomann.de/gr/audio_technica_athanc3_bk.htm

Πάντως γράφεις πως έμεινες ικανοποιημένος από την επίδοση των ακριβών Sony, γιατί λοιπόν να μην πέρασε η τεχνολογία στα μικρούλια. Θα ψάξω μπας και τα βρω. Και πάλι ευχαριστώ.
 

Μηνύματα
220
Reaction score
1
Έχω κι εγώ ακουστικά με παθητικό noise cancelling. Και συγκεκριμένα τα Kose Plug, καθώς επίσης και το bluetooth HBH-980 το οποίο ενσωματώνει noise cancelling ακουστικά. Για 9 μήνες είχα και τα Creative EP-630.

Λοιπόν, κατά την άποψή μου έχουν αρκετή διαφορά σε σύγκριση με τις απλές ψείρες που κυκλοφορούν ευρέως. Βέβαια, τα noise cancelling ακουστικά που έτυχε να χρησιμοποιώ κατά κόρον, ήταν όλα ανώτερης κατηγορίας σε σχέση με τις απλές ψείρες που έχω ακούσει κατά καιρούς, κι έτσι η άποψή μου μπορεί να μην είναι και τόσο εμπεριστατωμένη... Σε γενικές γραμμές, τα noise cancelling έχουν μικρότερη ευαισθησία από τα κλασσικά, αφού παίζουν και σε χαμηλότερες στάθμες...

Για εμένα αξίζουν το παραπάνω κόστος. Δεν πιστεύω ότι θα αγοράσω ξανά ακουστικά που να μην έχουν παθητικό Noise isolation.

Για ενεργό δεν γνωρίζω, δεν έχω ακούσει ποτέ, όμως αν είναι κάτι που "αλοιώνει" τον ήχο, προσθέτωντας ή αφαιρώντας ηχητική πληροφορία, τότε δεν μου πολυ-αρέσει η ιδέα...

Παρεμπιπτόντως, μήπως τα ακουστικά που ψάχνεις σε passive έκδοση είναι αυτά:
http://www.sony.gr/product/hip-ex-series/mdr-ex85lp#pageType=Overview
 

Μηνύματα
267
Reaction score
1
Δεν ξέρω ... το ενεργό είναι το MDR-EX082. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλα. Η Sony διαθέτει πάρα πολλά μοντέλα και διαφορετικά σε κάθε χώρα.
 

Μηνύματα
14.982
Reaction score
20.651
λογω συχνων ταξιδιων κατελληξα και εγω σε noise cancelling ακουστικα για το αεροπλανο.
πηρα senheiser pcx 250 που ειναι μικρα αναδιπλουμενα.
στα θετικα οτι μαζευονται σε ενα μικρο τσαντακι που παρεχεται στη συσκευασια , στα αρνητικα το οτι επειδη εινια on ear και οχι τα μεγαλα τελικα σε κουραζουν στα μεγαλα ταξιδια (μετα τις 6 ωρες).
σαν αποτελεσμα ειναι αρκετα καλα και στην πραξη το ταξιδι ειναι πολυ πιο ξεκουραστο.
για μεγαλα ταξιδια προτεινω μεγαλυτερο μεγεθος. αναγκαστικα μιλαμε για 150+ ευρω.
υποψην οτι δεν κουβουν παντου αλλα κυριως στην περιοχη που εχει θορυβο το αεροπλανο.
επισης φροντιστε να παρετε κατι με attenuator γιατι λογω πολυ καλυτερης ευαισθησιας απο αυτα που μοιραζουν στα αεροπλανα αλλα και λογω μεγαλυτερης δυναμικης περιοχης λογω αποθορυβοποιησης, οι εξοδοι πουβγαζουν τα αεροπλανα στα καθισματα ειναι πολυ υψηλες ακομα και στην χαμηλοτερη σταθμη.
 

Μηνύματα
350
Reaction score
236
Ψαχνοντας κι εγω ακουστικα για το ipod δοκιμασα και τα ενεργητικα της sony και τα παθητικα της shure.

Η διαφορα στην ποιοτητα του ηχου ηταν τοσο μεγαλη που χωρις δευτερη σκεψη πηρα τα δευτερα.

Η δε απομονωση απο το περιβαλλον κατορθωνεται γιατι το τμημα που μπαινει στον ακουστικο πορο εχει την ελαστικοτητα ωτοασπιδας κι αποκοπτει τους εξωτερικους θορυβους αψογα.

Εκανα ομως το λαθος να τα δωσω στη γυναικα μου να τα δοκιμασει κι απο τοτε κατασχεθηκαν.:103:



Φιλικα
Βασιλης
 

Μηνύματα
12.849
Reaction score
10.066
Εγώ τα δικά μου Ultimate ears τα έχω δώσει μόνο σε ένα φίλο να τα ακούσει για λίγο και του τα πήρα την ίδια μέρα.
 

Μηνύματα
39
Reaction score
0
Κοιταξε για τα Shure. Ειναι πολυ καλες ψιρες που κλεινουν τελειως το αυτι και κατεβαζουν 20db. Θα παιζουν και πολυ καλητερα απο Sony η οτιδηποτε αλλο.
 

Μηνύματα
33
Reaction score
1
Είχα για περίπου ένα χρόνο τα etymotic research ER4P, μέχρι που τα κατέστρεψα μια μέρα προσπαθώντας να αλλάξω τα earpads, τώρα σε ταξίδια δεν αποχωρίζομαι τα shure E530, είναι λίγο ακριβότερα από τα προηγούμενα, αλλά τα αξίζουν τα λεφτά τους. "Τρουπώνουν" στο αυτί και δεν ακούς τίποτε από εξωτερικούς θορύβους, γι'αυτό άλλωστε και δεν τα συνιστούν σε ποδηλάτες ή σε όποιες περιπτώσεις επιβάλλεται να ακούς ήχους περιβάλλοντος...
Με λίγη τύχη και υπομονή βρίσκεις και καλές τιμές στο ebay!
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.599
Μηνύματα
2.865.492
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top