Noob ερώτηση παρακαλώ μην εκφράσετε τον γέλωτα

Reaction score
4
Καλησπέρα παιδιά ,

Έχω να κάνω μια ερώτηση αλλά λίγο ντρέπομαι γιατί σίγουρα θα κάνω αρκετούς να σκάσουν στα γέλια....:120:.... καλό το γέλιο λοιπόν οπότε προχωράω :103:

Ξέρετε έχω τον VSX-520-K και πείρα και νέο Phono για το πικάπ μου γιατί αυτό που μου έδωσε ένα φιλαράκι ήταν λιγουλάκι μάπα....

Έχω πάρει λοιπόν και ένα κασετόφωνο το έχω συνδέσει και όλα καλά μέχρι εδώ. Παίζει πολύ χαμηλά ρε παιδιά σε σχέση με ενα DVD Player που έχω....και ερωτώ μπορώ να του βάλω το δεύτερο Phono που έχω στο κασετόφωνο ?θα κάνω ζημιά ?θα κάνει τίποτα ?η τσάμπα θα μπλέκω με τις συνδέσεις και τα καλώδια ?

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Reaction score
4
Απάντηση: Noob ερώτηση παρακαλώ μην εκφράσετε τον γέλωτα

λογικό ..... Λοιπόν κασετόφωνο > Phono >και στον ενισχυτή ποιο απλό

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422

Όχι.
Το κασετόφωνο είναι υψηλοέξοδο(δλδ δίνει έξοδο της τάξεως του Volt),οπότε δεν πρέπει να συνδεθεί προενισχυτής phono.
Απλά η ένταση είναι χαμηλότερη απ το cd γιατί οι κασσέτες γράφονται σε χαμηλότερη στάθμη.

Reaction score
4

Όχι.
Το κασετόφωνο είναι υψηλοέξοδο(δλδ δίνει έξοδο της τάξεως του Volt),οπότε δεν πρέπει να συνδεθεί προενισχυτής phono.
Απλά η ένταση είναι χαμηλότερη απ το cd γιατί οι κασσέτες γράφονται σε χαμηλότερη στάθμη.
Οκ ευχαριστώ πολύ Γιώργο να είσαι καλά. Ρωτάω και ας είναι και ηλιθιότητα η ερώτηση μην κάψω και τίποτα γιατί έτσι όπως τα λες αν το έβαζα θα καρβούνιαζα τουλάχιστον την είσοδο του ενισχυτή και αυτό αν ήμουν τυχερός . :132:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.422

Δεν υπάρχουν ηλίθιες ερωτήσεις,ειδικά απο όποιον δεν ξέρει.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.445

Δεν θα καρβούνιαζες τίποτα, απλά θα είχε υπερφόρτωση το phono.
Δεν θα έπρεπε να παίζει το κασ/νο πολύ πιο χαμηλά , απο το cd.
Ελεγξε αν παίζει πιο χαμηλά με προγρμένες κασσέτες απο άλλλα κασ/να .Αυτό εν μέρει είναι λογικό. Σε γραμμένη κασσέτα απο το ίδιο , αν παίζει πολύ πιο χαμηλά , εχεις θέμα στις κεφαλές του.Είτε καθάρισμα είτε απομαγνητισμός , είτε αλλαγή. Ανάλογα την περίπτωση.

Reaction score
4

Δεν θα καρβούνιαζες τίποτα, απλά θα είχε υπερφόρτωση το phono.
Δεν θα έπρεπε να παίζει το κασ/νο πολύ πιο χαμηλά , απο το cd.
Ελεγξε αν παίζει πιο χαμηλά με προγρμένες κασσέτες απο άλλλα κασ/να .Αυτό εν μέρει είναι λογικό. Σε γραμμένη κασσέτα απο το ίδιο , αν παίζει πολύ πιο χαμηλά , εχεις θέμα στις κεφαλές του.Είτε καθάρισμα είτε απομαγνητισμός , είτε αλλαγή. Ανάλογα την περίπτωση.
Να σου πω μέχρι εκεί πήγε το μυαλό μου. Έχω κάνει τεστ και με original με dolby b και c (και το ανάλογο πρόγραμμα φυσικά στο κασετόφωνο) οπού είναι καθαρότερος ο ήχος αλλά και με κασέτες που έγραψα εγώ. Πιστεύω ότι είναι ο ενισχυτής μιας και είναι μάπα ο 520-K γιατί στο παιδί που το πείρα έπαιζε απλά σούπερ.Και λέω ο ενισχυτής μου γιατί στο άλλο σύστημα έπαιζε προ και τελικός και το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό.

Αν πιστεύεις ότι ένα Service μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση το πάω δεν είναι θέμα .Αν και το παιδί που το πείρα μου είπε ότι έχει γίνει πρόσφατα service και αλλαγή ιμάντα.Το άνοιξα και εγώ και όντος μέσα είναι σε πάρα παρά πολύ καλή κατάσταση οπότε καταλαβαίνεις τον προβληματισμό μου.

Reaction score
4

Να αναφέρω ότι τα καλώδια είναι απλά όχι τίποτα ιδιαίτερο . Υπάρχει περίπτωση να είναι η είσοδος που το έχω βάλει ?VHS το έβαλα πάλι πληροφοριακά.

Reaction score
1

Πιστεύω ότι είναι ο ενισχυτής μιας και είναι μάπα ο 520-K...
ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΙΕΡΟΣΥΛΕ ; !!!!!!!!!!! :111: χάλια η χρονιά στη Κολομβία φέτος, σκάρτο πράμα έβγαλε :142:

ΕπειδήΣ αγόρασες ότι αρχαιοκαπηλαίηκο μηχάνημα υπήρχε από το προηγούμενο μιλλένιουμ είναι μάπα ο πιονέρος !!!!!!! έχω ένα ΑΚΑΙ ντεκ από το 1976 που το 'φερε ο πατέρας μου από τζαπάν τότε έλα να στο δώσω να μην είναι μόνα τους :142: ...έλα να ξεφορτωθώ και το FH-808R να το συνδέσεις πάνω του :142:

ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΕ χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Reaction score
1

...μου είπε ότι έχει γίνει πρόσφατα service και αλλαγή ιμάντα.

Αμα δεν άλλαξε και τσιμουχάκια στις βαλβίδες, δεν έγινε καλή δουλειά :142::143::142:

Μπα σε καλό μου σήμερα...για μπάνιο με βλέπω :142:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.445

Οχι καμιά σχέση η είσοδος, όλες είναι lne level. Κοίτα μήπως , λεω μήπως εχει βρώμικη κεφαλή , η capstan ,

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.445

Αμα δεν άλλαξε και τσιμουχάκια στις βαλβίδες, δεν έγινε καλή δουλειά

Μπα σε καλό μου σήμερα...για μπάνιο με βλέπω
Τι να κάνουνε μάναμ τα τσιμουχάκια στις βαλβίδες αμα τα πιστόνια και κυρίως τα ελατήρια έχουν γίνει σώβρακα?

Reaction score
4

Αμα δεν άλλαξε και τσιμουχάκια στις βαλβίδες, δεν έγινε καλή δουλειά

Μπα σε καλό μου σήμερα...για μπάνιο με βλέπω
Μια χαρουλα σε βρίσκω σήμερα εξαιρετικά ανεβασμένο Έτσι σε θέλω

Reaction score
4

Οχι καμιά σχέση η είσοδος, όλες είναι lne level. Κοίτα μήπως , λεω μήπως εχει βρώμικη κεφαλή , η capstan ,
Να φανταστείς σε πόσο καλή κατάσταση είναι το μηχάνημα δεν έχει καν γραμμές στα λαστιχάκια που γυρίζουν από μπιχλα.Είναι πεντακάθαρο το τσέκαρα και τώρα και του έκανα απαλό μασάζ με μπατονετα για του λόγου το αληθές.

Το πρόβλημα αυτό το έχει και το πικάπ .Παρόλο που πείρα Azur 540P Phono που τα σπάει ( εννοώ ότι βελτιώθηκε κατά πολύ η ένταση στο πικαπ σε σχέση με το παλιό phono που είχα)

Reaction score
4

Επίσης δεκτό όποιος θέλει να φέρει την αναλογική του συσκευή για τεστ ντραιβ στον ενισχυτή που μου φαίνεται ο ένοχος για αυτό και τον λέω μάπα Νικολα :103:

Πολύ δεν το σοβαρινα αλαλλαλααλαλλααλλααλ :142:

Πείτε μου τι άλλο μπορώ να τσεκάρω εννοείτε ετσι :103:

Reaction score
1.583

Μηπως οι κασετες που χρησιμοποιησες ειναι γραμμενες χαμηλα (χαμηλη σταθμη εγγραφης)?
Μηπως ειναι ενεργοποιημενο καποιο προγραμμα πολυκαναλου ηχου για την εισοδο VHS στον ενισχυτη, αντι του stereo?

Reaction score
4

Όχι αλλά θέλω να το βάλω και στην είσοδο του CD μπας και δω διαφορά. Πάντα Stereo. Μιλάμε για αυθεντικές αλλά και αντεστραμμένες κασέτες οι original παίζουν καλύτερα λογικό.

Υ.Γ.
Σκέψου ότι έχω παίξει και με όλα τα προγράμματα του stereo του ενισχυτή. Εκεί που παίζει καλύτερα είναι σε Stereo σκέτο η σε Stereo ALC. :613:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.755
Members
38.491
Νεότερο μέλος
Δημήτριος Φάβας