Nova σε 2 TV με το ίδιο κανάλι

Reaction score
0
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα :).

Είμαι εξαιρετικά καινούργιος στα δορυφορικά, έχοντας τον αποκωδικοποιητή που δίνει η Nova (Panasat 1110) και το απλό πακέτο καναλιών. Επειδή σκέφτομαι να ενεργοποιήσω (και πάλι) και τα αθλητικά κανάλια, θέλω να μπορώ να δω Nova και στην δεύτερη τηλεόραση που διαθέτω. Με ένα ψάξιμο που έκανα είδα πως οι λύσεις είναι δύο: είτε με καλώδιο (απ'ότι είδα ο Panasat έχει scart και RCA) και με ασύρματη σύνδεση. Θα προτιμήσω το καλώδιο. Επίσης, δεν με ενδιαφέρει αν θα προβάλλεται το ίδιο κανάλι και στις δύο τηλεοράσεις, αφού αυτή που έχει κοντά της τον αποκωδικοποιητή είναι σχεδόν πάντα συντονισμένη στα ψηφιακά κανάλια.

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει γύρω από το τι ακριβώς καλώδια και συνδέσεις θα χρειαστεί να κάνω;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

ΥΓ: Κάτι που θα πρέπει να σημειώσω είναι πως η απόσταση από τον αποκωδικοποιητή έως την δεύτερη τηλεόραση είναι σχετικά μεγάλη, άρα θα χρειαστεί και μεγάλο καλώδιο (και δεν ξέρω αν θα υπάρξει πτώση στην ποιότητα της εικόνας).
ΥΓ2: Η δεύτερη τηλεόραση στην οποία θέλω να στείλω Nova είναι αυτή http://l.djdb.me/HIcTam . Η άλλη είναι συνδεδεμένη με scart.

Reaction score
4.909
Απάντηση: Nova σε 2 TV με το ίδιο κανάλι

Ενα ομοαξονικό καλώδιο καλής ποιότητας θέλεις και δεν υπάρχει πρόβλημα κι αν ειναι 20 μετρα η απόσταση. Φυσικά η ποιότητα ...ειναι σχετική, θα πρεπει να βρεις συχνότητα εξόδου που να μην εκπέμπει αναλογικό κανάλι επίγεια για να μην έχεις παρεμβολές και δεν θα εχεις στερεοφωνικό ήχο.
Δες και το βύσμα εξόδου που έχει ο Panasat 1110 να ξερεις πάντως ότι τα νεα μοντελα της Nova (Pace) δεν δίνουν πλέον τετοια εξοδο, αρα μην αλλάξεις τον δεκτη αν σου κάνουν τετοια πρόταση (χωρια που θα σου παντρέψουν και την κάρτα με τον δεκτη και δεν θα μπορει να παίζει αλλού)

Reaction score
4.909

Επισης ισως χρειαστεις εναν απλό διακλαδωτή 2 σε 1 για RF εφόσον η δεύτερη τηλεόραση βλέπει τα επίγεια κανάλια με τροφοδοσία απο την κεραία (λογικά θα βαλεις να εχει 2 θηλυκές εισόδους και μία αρσενική έξοδο)
Καλώς ήρθες στο φόρουμ

Reaction score
0

Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. :)

Μάλιστα... Απ' ότι έχω καταλάβει, η πτώση στην ποιότητα εικόνας αν χρησιμοποιήσω την έξοδο για κεραία από τον αποκωδικοποιητή, θα είναι σχετικά μεγάλη.. Εναλλακτικός τρόπος (όχι ασύρματα) υπάρχει;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead