συγγνώμη, αλλα τζάμπα δεν γίνεται τίποτε ( όπως, λέει και ο λαός. τα "γούστα πληρώνονται" ),αλλά υπάρχει και η παρακάτω πιο φτηνή, αξιόπιστη και προπάντων consumerαδικη λύση.
Eνα dish 0.80cm με τετραπλό LNB (4 ανεξάρτητες εξόδους) και 4 δορυφορικούς δέκτες με ενσωματωμένο CA Irdeto ή CI (υπάρχουν πολλοί καλοί και φτηνοί τέτοιοι δέκτες) και το card-spliter ( CS Pro-4 SE ), κάνει θαυμάσια τη δουλειά που θέλεις, αφου με αυτή τη διάταξη ο κάθε δέκτης κάνει ανεξάρτητο zapping σε οποιο κανάλι θέλει ο κάθε θεατής ....
Υ.Γ: μειονέκτημα μερικά τηλεφωνικά καλώδια παραπάνω στο σπίτι, αλλά υπάρχει και η αντίστοιχη wireless ....
Τοποθετούμε στον κεντρικό δέκτη ενα AV Link πομπό, δηλαδή κάτι σαν αυτό....
και τοποθετούμε σε κάθε τηλεόραση απο ένα AV link δέκτη , δέν υπάρχει περιορισμός ώς πρός τους δέκτες , παρα μόνο τα 100 μέτρα απο τον πομπό.
Τι κάνει ?
-Μεταφορά εικόνας, ήχου, και τηλεχειρισμού συσκευών
-Δείτε χωρίς καλωδίωση σε όλες σας τις τηλεοράσεις τηλεόραση, βίντεο, τον ψηφιακό σας δέκτη
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ / FEATURES
NTSC/PAL video format compatible
2.4GHz high quality FM wireless transmission AV signal
UHF transmission infrared remote control signal
Simply plug-in user-friendly installation
High sensitivity receiver / low transmission power
Up to 100meter (FCC), 300meter (CE) transmission range
Modern and compact design
Patented integrated all-direction adjustable High performance transmission through walls, floors, and ceilings
κόστος 90 ευρώ το πρώτο σετ και 60 ευρώ ο κάθε δέκτης...
Πολύ χρήσιμο , το έχω και εγώ.
η διαφορά με το card sharing είναι ότι , ότι βλέπει ο κεντρικός πομπός το ίδιο βλέπουν και οι δέκτες...
Ειναι όμως ασύρματο και δεν χρειάζεται επιπλέον δέκτες...
Βέβαια μπορουμε να βάλουμε και 2 πομπούς σε άλλες συχνότητες...
Χρηστο το ξέρω , απλώς η διαφορά είναι ότι χρειάζεται για κάθε σύνδεση και ενα δέκτη irdeto και καλωδίωση, ενω το άλλο τιποτα απολύτως παρα μόνο μια τηλεόραση...
Αρα το κόστος αυξάνεται αρκετά. Βέβαια εχεις απόλυτη ελευθερία κινήσεων (zapping).
Απλώς ολοι βλέπουν το ίδιο κανάλι δορυφόρου, εκτός εαν βάλεις και δευτερο transmiter για επιλογή απο το receiver σε 2 κανάλια.
Ειναι επίσης ασύρματο για 100 μέτρα μέσα απο τοίχους κλπ.
Ολες οι λύσεις έχουν τα υπέρ και τα κατά τους... δεν συμφωνείς?