NovaBox HD PVR 865 και positioner?

Reaction score
1
Ερωτήσεις σχετικά με Nova Multiview: μπορώ να συνδέσω τον PVR HD δέκτη της Nova με positioner (έχω ένα Vbox που συνδέεται με κινητό πιάτο)? Εαν ναι, θα μπορώ να αποθηκεύσω προγράμματα από άλλους δορυφόρους? Θέλει υποχρεωτικά 2 καλώδια από dual LNB? Και για σύνδεση με απλό HD δέκτη πάλι της Nova (που μας κατήργησε το νόμιμο card splitting εντός της ίδιας οικίας σε έναν άλλο δέκτη...) αρκεί ένα SAT καλώδιο να τρέξει από τον έναν δέκτη του σαλονιού στον άλλο του δωματίου? Η εγκατάσταση γίνεται από την Nova ή μπορούμε να πάρουμε τους δέκτες και να την κάνουμε μόνοι μας?

Reaction score
4.909
Απάντηση: NovaBox HD PVR 865 και positioner?

Οχι απλά με ποζίσιονερ δεν μπορείς να συνδέσεις τους δέκτες της Nova αλλά ούτε καν ....με απλούς διακόπτες diseqc 1.0 για να έχεις αλλο ένα (έστω) δορυφόρο πέρα απο Χοτ Μπερντ! Οι δεκτες της Nova ειναι αποκλειστικά για Χοτ Μπερντ, για άλλους δορυφόρους ή για κίνηση αγοράζεις άλλο δέκτη και άλλο πιάτο!
Για τα αλλα που ρωτας με το σύστημα multiview μπορεις να συνδεσεις και δεύτερο απλό hd δεκτη (δηλαδή να έχεις ενας 865 και ένα 831), στην ιστοσελίδα τους περιγράφουν νομίζω την συνδεσμολογία και φυσικά μπορείς να την κάνεις και μόνος (κατεχοντας λίγες βασικές γνώσεις)

Reaction score
1

Σε ευχαριστώ πολύ το φαντάστικα...typical Nova...Τέλοςπάντων...επειδή έχω ήδη κινητό πιάτο που δεν θέλω να ξηλώσω σκέφτομαι να κρατήσω τον υπάρχον δέκτη (Humax) και να συνδέσω με loopthru τον δέκτη της Nova...οπότε θα μπορώ να βλέπω άλλους δορυφόρους με τον Humax + positioner ενώ οταν θέλω να δώ Nova θα γυρίζω τον Humax στον Hotbird και θα τον σβήνω για να πέρνει το σήμα από το LBM ο δέκτης της Nova...μπλεξίματα αλλά δεν βλέπω τι άλλο μπορώ να κάνω?

Reaction score
4.909

Δυστυχώς και σ αυτό που σκέφτεσαι...θα έχεις πρόβλημα με την χρήση του loopthrough! Δεν τελειώνουν έτσι εύκολα τα μπλεξίματα!
Οι δέκτες της Nova ακόμη κι όταν είναι κλειστοί ....στέλνουν συνεχως ρεύμα στο lnb, οπότε ναι μεν ο δεκτης της Nova θα δουλεύει κανονικά όταν ο Humax ειναι stand by, αλλά το αντίθετο δεν θα ισχύει και θα στελνουν οι δύο δέκτες ενδεχομένως και αντιφατικές σηματοδοσίες στο lnb (οπότε αλλα καναλια θα σου ανοίγουν και άλλα όχι στον Humax ενω ρισκάρεις και κάψιμο του lnb!)
Η μόνη λύση ειναι είτε...να βγάζεις εντελώς απο την πρίζα τον δέκτη της Nova όταν θέλεις να δεις με τον Humax, ειτε να βαλεις κάποιον διακλαδωτή απο 1 σε 2 που να κάνει πραγματική απομόνωση σήματος και πάντως όχι το loopthrough....

Reaction score
1

Δηλ. στα 2 καλώδια που κατεβαίνουν από το twin lnb να βάλω το ένα στο διακλαδωτή 1 σε 2 (φαντάζομαι ένας απλός της αγοράς των 5-6 ευρώ κάνει?), ένα από τα οποία θα πάει στο input 1 του HD 865 και το άλλο στον Humax, ενώ το κατευθείαν καλώδιο (από την άλλη έξοδο του lnb) στο input 2 του HD 865 (για να κάνω χρήση του PVR), σωστά? Οπότε με τον Human on, HD 865 stand-by, μπορώ να λειτουργήσω το Vbox positioner να γυρίσω σε άλλους δορυφόρους κλπ., αλλά για να δώ Nova, πάω στον Hotbird με τον Humax, τον βάζω stand-by, και μετά μόνον ανοίγω τον HD 865? Phew...άντε να τα θυμάμαι όλα αυτά??!!

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.056
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp