nvidia + 1080 = κατι δεν παει καλα

Reaction score
0
Κατ αρχην καλως σας βρηκα

Αν και "γυρναω" εδω μεσα εδω και κανενα μηνα εν οψη αγορας htpc δεν χρειαστηκε να ποσταρω γιατι οι ερωτησεις μου ηταν ηδη απαντημενες :D

Τωρα ομως εχω ενα προβλημα

Εχουμε μια philips 9732 37" και ενα htpc (athlon 64 , 2gb)με μια nvidia 8500gt (και τους τελευταιους drivers). Η συνδεση γινεται με hdmi και συγχρονισμο στα 50hz (δοκιμασα και 60hz τα ιδια γινονται)

Σε 720 ολα ειναι ΟΚ
Σε 1080 ομως κατι δεν παει καλα Video παιζουν οκ (ακομα και mkv HD) Αλλα η κινηση τοσο του pointer οσο και παραθυρων ειναι προβληματικη. Δεν θα ελεγα οτι κολλαει (pls λιγο την φαντασια σας) αλλα μοιαζει να γινεται σε κομματια.
αν αυτο ειναι ενα παραθυρο
----------------------
| |
| |
| |
| |

αν δοκιμασω να το μεταφερω "κινεται" ετσι :
----------------------
| |
| |
| |
| |

Ελπιζω να βγαζω νοημα :D
Να φταει η 8500, δεν αντεχει την αναλυση ;

Reaction score
4.776
δοκίμασε με core avc και mpc μόνο!

επίσεις δες και το info της tv την ώρα που παίζεις τα video, είναι 1920Χ1080p@60hz?

Reaction score
0
Κατ' αρχάς καλώς ήρθες.

Αν κατάλαβα καλά ο φίλος μας δεν έχει πρόβλημα με το video άρα προς τί το core avc; Για κάποιον λόγο το σύστημα σέρνεται. Μήπως τρέχει κάτι στο background; Το έχεις δοκιμάσει σε κανονική οθόνη; Κάνει και εκεί τα ίδια; Πρόσεξες στα video που βλέπεις αν είναι εντάξει ο συγχρονισμός;

Αυτό το πρόβλημα το είχα με την 7900 GT, αλλά σε μένα αν έκανες skip χανόταν ο συγχρονισμός στο video. Διορθώθηκε όταν έβαλα την 8800gt.

Reaction score
0
Vista ή ΧΡ; Ποιον player χρησιμοποιείς; Οι ταινίες είναι αποθηκευμένες στο ίδιο partition με το λειτουργικό;

Reaction score
0
Δεν σας προλαβαινω :D

To pc εχει xp και φορτωνουν μονο τα απαραιτητα του imon , της καρτας ηχου και to mediaportal. Δε θα ελεγα οτι το ζοριζω πολυ. Οι ταινιες ερχονται απο αλλο pc με ασυρματο 104mbps αλλα δεν εχει σχεση γιατι σε video δεν υπαρχει προβλημα. Παντως video παιζει με vlc και τον Player του mediaportal

H ιδια καρτα ηταν σε αλλο pc και με αλλη tv που ομως δεν ανεβαινε σε 1080 για να το δοκιμασω

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.263
Απάντηση: nvidia + 1080 = κατι δεν παει καλα

Νομίζω είναι σαφές ότι το πρόβλημα δεν αφορά την αναπαραγωγή ταινιών αλλά το desktop. Υποπτεύομαι ότι πρόκειται γι'αυτό.

Reaction score
0
Η περιγραφη ψιλοταιριαζει... Θα δοκιμασω να ενεργοποιησω το vsync οπως λεει. Αν δεν γινει δουλεια θα δοκιμασω να γραψω σε video την κινηση ενος παραθυρου και θα το ποσταρω εδω γιατι σιγουρα θα ειναι καλυτερο απο την περιγραφη που εκανα

Reaction score
0
update

το vsync δεν εκανε κατι. τουλαχιστον βρηκα κι αλλες αναφορες σε κατι τετοιο :D
Φαινεται οτι ειναι προβλημα drivers.

Reaction score
0
Έχω και εγώ μια Phillips και HTPC με Nvidia. Επίσης, μια αντίστοιχη τηλεόραση με τη δική σου έχω δει σε φίλο, αλλά σε HTPC με κάρτα ATI.

Δοκίμασε να κλείσεις το PC και να το συνδέσεις σε άλλη θύρα HDMI (πχ side HDMI). Αν δε σου παίξει θα πρέπει να πειραματιστείς με τις προσαρμοσμένες αναλύσεις που σου δίνει το Control Panel της NVIDIA.

Reaction score
0
Σε αλλη hdmi δεν δοκιμασα μαλλον ηρθε.

Σε χαμηλοτερες αναλυσεις δεν υπαρχει προβλημα αλλα η προοπτικη ηταν να εκμεταλλευτω τις hd δυνατοτητες της tv.

Μετα απο ωρες με εγκατασταση και απεγκατασταση drivers αλλαγη δεν υπηρξε. Αν δεν "πιασει" η αλλαγη hdmi το παραταω .... Ετσι κι αλλιως δεν εχω σκοπο να βλεπω το desktop, απ ευθειας φορτωνει το mediaportal

Thanks παντως για τις απαντησεις

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.638
Members