Oλα τα Blu Ray σε 3D

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Εχω ενα οραμα!
Εχω μια BD συσκευη και μεσα απο αυτη μπορω να δω ολες τις δισδιαστατες Blu Ray ταινιες μου σε 3D
Ανοιγω τον DLP προβολεα/τηλεοραση μου(μονο DLP για να σκασουν μερικοι-μερικοι)καιαιαιαι...αποοοολαυση!

Ονειροπολος?
Ναι,δεν λεω, αλλα σε 4-5 μηνες που ξερετε?
Η Mitsubishi να ειναι καλα:prof:

http://crave.cnet.com/8301-1_105-9764622-1.html

Reaction score
4
Εχω ενα οραμα!
Εχω μια BD συσκευη και μεσα απο αυτη μπορω να δω ολες τις δισδιαστατες Blu Ray ταινιες μου σε 3D
Ανοιγω τον DLP προβολεα/τηλεοραση μου(μονο DLP για να σκασουν μερικοι-μερικοι)καιαιαιαι...αποοοολαυση!

Ονειροπολος?
Ναι,δεν λεω, αλλα σε 4-5 μηνες που ξερετε?
Η Mitsubishi να ειναι καλα:prof:

http://crave.cnet.com/8301-1_105-9764622-1.html

Αντε να ψηφισεις......:happy_8:

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=39728

Reaction score
2
Οποιαδήποτε προσπάθεια επικράτησης του 3d στο μέλλον θα είναι ανώφελη, αν το πρωτογενές υλικό δεν έχει δημιουργηθεί για αυτό το σκοπό. Ήδη, η JVC έχει δημιουργήσει σύστημα εγγραφής και επεξεργασίας 3d σε hd, χωρίς όμως να συναντά ιδιαίτερη προθυμία στην υιοθέτηση του από τις εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικού υλικού. O James Cameron έχει επίσης δημιουργήσει και πατεντάρει το δικό του σύστημα εγγραφής 3d με τη χρήση δυο καμερών 1080p της Sony και το χρησιμοποίησε στο Ghosts of the Abyss, αλλά ακόμα δεν έχει καταφέρει να πείσει τις εταιρείες να το χρησιμοποιήσουν για το γύρισμα ταινίας mainstream. Με λίγα λόγια, μην περιμένετε ουσιαστικές εξελίξεις σε αυτό τον τομέα, πριν από 5-10 χρόνια.

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: Oλα τα Blu Ray σε 3D

Υπαρχει 3d και 3d.

Το πραγματικο 3d,αυτο που βγαινει εξω απο την οθονη,απαιτει δυο καμερες κατα την ληψη.

Το ψευδο3d δεν απαιτει τιποτα παρα μονο εναν καποιο αλγοριθμο για να δημιουργησει βαθος στην εικονα,τα αντικειμενα δεν βγαινουν απο το πανι αλλα επεκτεινονται προς το βαθος.

Οποτε,αν η ταινια δεν εχει γυριστει με δυο καμερες ειναι αυτονοητο οτι το αποτελεσμα υπαγεται στην δευτερη κατηγορια.

Δεν ειμαι κατα του ψευδο3d.Οπως μ`αρεσει το DPLII ετσι μ`αρεσει κ`αυτο.
Αλλα αλλο τα μηλα αλλο τα πορτοκαλια

Το μονο που με στεναχωρει ειναι οτι οι εταιρειες,οπως μας εχουν αποδειξει,ειναι πιο αργες απο νεκρο δεινοσαυρο με αρτηριοσκληρωση
και με στεναχωρει διπλα γιατι,οτι γυριστηκε-γυριστηκε.

Τοσα αριστουργηματα θα ειναι στο μελλον,οταν το 3d και τα 72-96-120 κ.λ.π. παρουν την σκυταλη,σαν τις ασπρομαυρες μονοφωνικες ταινιες.Ευχαριστες,διασκεδαστικες,διαπεδαγωγικες κ.λ.π. αλλα λιγες στην τερψη των αισθησεων (οχι του εγκεφαλου βεβαιως).

Καλη η θεαση μιας ταινιας αλλα δεν συγκρινεται με την πραγματικοτητα.

Οσοι απο μας βιωσαμε το HD (αρε sony τι μας εχεις κανει!) νιωσαμε στο πετσι μας τι παιζεται.

Βεβαια,ο οποιοσδηποτε που ασχολειται με το σπορ της κινουμενης εικονας καταλαβαινει οτι το HD στα 24fps ειναι μονο η επιφανεια.
Μετα απο την 70ετη καταπιεση του pal επιτελους αρχιζουμε να αναπνεουμε!

Ομως η πραγματικοτητα ειναι οτι,μας πετανε ψυχουλα και χαιρομαστε σαν την πεινασμενη μαΐμου που της δινουν μπαγιατεμενη,κοψοριξια μπανανα.

Αν λοιπον οι εταιρειες ειχαν φροντισει για το μελλον θα μπορουσαμε ηδη να την "βρισκουμε" με την lopez στο σαλονι μας σε πληρη 3d και motion fluid αισθηση.

Δεν θελω απλως να βλεπω ταινια,θελω να την ζησω!

Virtual reality all the way.
I`m travelling far ...in a galaxy far far away

Reaction score
0
Απάντηση: Oλα τα Blu Ray σε 3D

Υπαρχει 3d και 3d.

Το πραγματικο 3d,αυτο που βγαινει εξω απο την οθονη,απαιτει δυο καμερες κατα την ληψη.

Το ψευδο3d δεν απαιτει τιποτα παρα μονο εναν καποιο αλγοριθμο για να δημιουργησει βαθος στην εικονα,τα αντικειμενα δεν βγαινουν απο το πανι αλλα επεκτεινονται προς το βαθος.

Οποτε,αν η ταινια δεν εχει γυριστει με δυο καμερες ειναι αυτονοητο οτι το αποτελεσμα υπαγεται στην δευτερη κατηγορια.

Δεν ειμαι κατα του ψευδο3d.Οπως μ`αρεσει το DPLII ετσι μ`αρεσει κ`αυτο.
Αλλα αλλο τα μηλα αλλο τα πορτοκαλια
Το αν είναι "ψεύτικο 3D" ή "πραγματικό 3D", δεν εξαρτάται από το αν βγαίνουν ή όχι τα αντικείμενα από την οθόνη. Εξαρτάται μόνο από το αν χρησιμοποιήθηκε ή όχι διπλή λήψη. Πιό συγκεκριμένα:

Όταν έχεις δύο κάμερες (ή μόνο μία με 3D προσαρμογέα), μπορείς να επιλέξεις σε ποιό βάθος στον άξονα Z θα βρίσκεται το "παράθυρο" σύγκλισης και αυτό θα καθορίσει αν τα αντικείμενα κατά την αναπαραγωγή θα βγαίνουν από την οθόνη προς τα έξω, το πόσο θα βγαίνουν, ή αν όλο το βάθος θα εκτείνεται προς τα μέσα. Αυτό δεν είναι κριτήριο ποιότητας 3D αλλά μόνο επιλογή του σκηνοθέτη ανάλογα την επιθυμητή αίσθηση και ανάλογα τη σκηνή. Στην πραγματικότητα, το πιό ρεαλιστικό είναι να εκτείνονται όλα προς τα μέσα, όπως αν παρακολουθούσες ένα θεατρικό έργο ή μια σκηνή δράσης κρατώντας ένα πλαίσιο παραθύρου μπροστά σου.

Από την άλλη όμως, η επέκταση προς τα έξω μπορεί να εντυπωσιάσει, να δώσει περισσότερο όγκο, ή να τρομάξει κλπ, μόνο όμως αν σχεδιαστεί σωστά η σκηνή έτσι ώστε να μην υπάρχουν "παραβιάσεις παραθύρου" (πράγμα δυσκολότερο), να μη κουράζει τα μάτια του θεατή και να μη χάνει σε ρεαλισμό.

Υπάρχουν βέβαια και κάποιες παλιές τεχνικές για να εξάγεις 3D πληροφορία από 2D βίντεο κυρίως από την διαφορά του κάθε καρέ από το αμέσως επόμενο όταν υπάρχει κίνηση και ίσως κάποιες νέες που δεν απαιτούν κίνηση, αλλά τα αποτελέσματα σίγουρα είναι φτωχά όπως είπες. Είναι όμως θεωρητικά δυνατό να επιτευχθεί να βγαίνουν τα αντικείμενα εκτός οθόνης, όχι όμως με την ποιότητα και λεπτομέρεια της διπλής λήψης. Επειδή όμως όλες αυτές οι τεχνικές κάνουν πάντα υποθέσεις και προσεγγίσεις, θεωρούνται και θα θεωρούνται ψευδο-3D.

Πιστεύω οτι αν και θα αργήσουν λίγο οι εταιρίες δεινόσαυροι, θα έχουμε σύντομα ανεξάρτητες παραγωγές που θα απευθύνονται απευθείας στους φανατικούς του οικιακού κινηματογράφου με ένα-δύο συστήματα και θα παρακολουθούμε βήμα προς βήμα την επαναφορά και εδραίωση του 3D-HD στα αμέσως επόμενα χρόνια. Αυτή τη φορά θα έρθει για να μείνει και αργότερα θα ακολουθήσουν εξωτικές τεχνολογίες ολογραφικής προβολής χωρίς ...πανιά stewart και τζάμια, στον αέρα του σαλονιού μας!

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος