Oταν λεμε 7χ100 εννοουμε...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Ας υποθεσουμε πως εχουμε εναν ολοκληρωμενο ενισχυτη 7χ100
Ειναι ομως 7χ100?
Μηπως αναλογα με την εταιρεια το 7χ100 ...σημαινει κατι αλλο.

Για να δουμε ποσα πραγματικα watt δινετε εσεις σε ενισχυτες των κατωθι εταιρειων:

1.Yamaha
2.Denon
3.Sony
4.Pioneer
5.Harman Kardon
6.Marantz

Eσεις απλως γραφετε το νουμερο και τα watt που πιστευετε πως αντιστοιχουν στα ...100 που δινει η καθε εταιρεια.

Με χιουμορ αλλα και τα γεγονοτα , γεγονοτα παρακαλω... :wink:

Reaction score
7
1.Yamaha = 7 x 85
2.Denon = 7 x 80
3.Sony = 7 x 60
4.Pioneer = 7 x 80
5.Harman Kardon 7 x 110
6.Marantz 7 x 100

Δυστυχώς έχω SONY str-db940(καλά να πάθω αφού κάποτε διάβαζα πολύ Hi-Tech) και ο NAD C-320BEE (2 x 50w) οδηγεί με πολυυυυύ μεγαλύτερη ευκολία τα ηχεία μου χωρίς να σκληραίνει ο ήχος.

Reaction score
0
Συνήθως εννούμε τα μισά (ή λίγο παραπάνω) απ' όσα λέει η μπροσούρα του ενισχυτή (με εξαίρεση ίσως τους HK)...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
1.Yamaha-οταν λεω 10 εννοω 6
2.Denon-θα ημουν καλος αν δεν μετραγα στα 6Ω
3.Sony- ασπρα μουρα , μαυρα μουρα
4.Pioneer--μισο μισο
5.Harman Kardon-αριστα, αλλα απο την αλλη να δωσω λεφτα στον Αρβανιτακη?
6.Marantz -almost famous

:lol: :lol: :lol:

Reaction score
49
Αντρέα, πέρα από την πλάκα......
Τι θα έλεγες να κανονίσεις μία παρουσίαση ενισχυτών, όχι για το πόσο καλά παίζουν ή πόσες HDMI έχουν αλλά πόσα πραγματικά watt RMS αποδίδουν............ :roll: :wink:

Για να δούμε πόσο ψέμα πέφτει στα διαφημιστικά και τα manual....... :roll: :wink:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Γιαννη , καθολου κακη ιδεα.
Πριν απο αυτο ομως θα ηθελα να δω και αλλες αποψεις στο παραπανω.
Αντε , δεν θελω ντροπες... :wink:

Reaction score
1
Αντιγράφω από το e-mail Που μου εστειλε το Περιοδικό Ηχος:

Aγαπητέ αναγνώστη,

Η ισχύς 7x53 είναι σωστή, αλλά είναι η ακραία κατάσταση όταν και τα επτά
κανάλια παίζουν ταυτόχρονα, πράγμα που δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ στο
σπίτι σας. Επομένως αν και η ισχύς σε εργαστηριακές συνθήκες είναι
7x53, ενώ σε κατάσταση πέντε καναλιών είναι περίπου 90W.

HXOS
Η παραπάνω απάντηση ισχύει για τον YAMAHA 2500

Αυτό που θα ενδιέφερε εμένα είναι πως θα μπορούσα σπίτι μου να μετρήσω την ισχύ του ενισχυτή μου εχοντας τα ηχεία συνδεδεμένα και ανεβάζοντας στάθμες από τον ενισχυτή??????

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Η μέτρηση με πραγματικό φορτίο και στα 5 κανάλια είναι αρκετά δύσκολη, έως και πολύπλοκη αλλά και μη ενδεικτική των δυνατοτήτων του ενισχυτή. Κι όλα αυτά λόγω του ότι η ισχύς του κάθε ενισχυτή εξαρτάται από το φορτίο.

Το καλύτερο που μπορούμε να πετυχουμε , το οποίο θα μας δίνει μία γενική εικόνα του ενισχυτή, είναι μέτρηση με ωμικά φορτία 8ohm και 4ohm. Κατ' αυτό τον τρόπο έχουμε κάτι κοινό για να γυγρίνουμε στον κάθε ενισχυτή.

Οπότε όταν διαβάζουμε ένα τεστ θα πρέπει να προσέχουμε όχι μόνο τα νούμερα που αναφέρονται αλλά και την διαδικασία μέτρησης (κάτι που τώρα τελευταία αποφεύγουν να θίγουν οι γράφοντες τα άρθρα, δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι εξασκούν κάποια κρυφή τέχνη που σχετίζετε άμεσα με την μαγεία).

Επίσης προσοχή στο τι αναφέρει κάθε φορά ο κατασκευαστής ως ισχύ.
Έχουμε watt rms ή watt Din???
Με τι φορτίο???
Και με πιο όριο παραμόρφωσης???

Reaction score
2
Διαφορά στην ισχύ, παρουσιάζεται και ανάμεσα στις σειρές των ίδων των εταιριών.

Σύμφωνα μα το Γερμανικό Stereo, ο Pioneer VSX A5, στα 7 κανάλια παρουσίαζε ισχύ 92watt (100w η ονομαστική) και ο VSX 814 στα 6 κανάλια 68watt (100w η ονομαστική επίσης).

Reaction score
49
Μήπως θα πρέπει να συμπεριλάβουμε στην κουβέντα και την υπόθεση ότι δύο ίδιοι ενισχυτές βγάζουν διαφορετικά watt???? :roll:

Reaction score
6
Διαφορά στην ισχύ, παρουσιάζεται και ανάμεσα στις σειρές των ίδων των εταιριών.

Σύμφωνα μα το Γερμανικό Stereo, ο Pioneer VSX A5, στα 7 κανάλια παρουσίαζε ισχύ 92watt (100w η ονομαστική) και ο VSX 814 στα 6 κανάλια 68watt (100w η ονομαστική επίσης).
Ενώ τον ίδιο ενισχυτή AX5 (όπως και τον προηγούμενο VSX-2011), γνωστότατο ελληνικό περιοδικό τον αναφέρει στα 7x125Watt (μετρημένα λέει μέχρι το clipping όριο)...
Άντε βγάλε άκρη τώρα....

Εγώ πάντως (χωρίς να τους έχω μετρήσει με όργανο) είδα τεράστια διαφορά στην ένταση (και στην ποιότητα) με τα ίδια ηχεία BW603s3 από τον Pioneer VSX-810D (6x100W επίσημα) στον VSX-2011 (επίσης 7x100W επίσημα)....
Απλά ο "μικρός" 810 τά'φτυνε πολύ νωρίς....

Reaction score
5
Classé ή Acurus ή Rotel ή κάτι παρόμοιο; Στα πόσα λέει 5x200, στα 4 Ohm? Στα 8 Ohm πόσο λέει;

Reaction score
152
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ??? :shock: :shock: :roll: :roll:
ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΥΝΑΜΟΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΠΠΟΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ RMS WATT ΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΤΩΝ??? :lol: :lol: :lol:
ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΤΟΥΡΜΠΙΣΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Reaction score
49
Σπύρο αντικειμενικά ο ΥΑΜΑΗΑ μου έχει ένα σαφές πλεονέκτημα εδώ!!!!
Γιατί βλέπω όλα τα R1-R6 της ΥΑΜΑΗΑ με κάτι προγράμματα & Akrapovic και στο όριο είμαι να βάλω στον AV μου μια καλή 7 σε 1 (κατά το 4 σε 1....) :lol: :lol: :lol: :lol:

Εκεί να δεις μετά γκάζια....... :lol: :lol: :lol: :lol:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss