O Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας

Reaction score
3
Πολλή γλυκό και παιδικό ακούγετε. :)

Μήπως κάποιος έχει δει την ταινία,για να μας πει περι τίνος πρόκειται?

Εκείνο που γνωρίζω,εκτός απο κάποιες σκηνές που είδα και μπορώ να πω ότι με εντυπωσίασαν,είναι ότι την σκηνοθεσία την έχει κάνει ο γνωστός για τις παράξενες ιδέες του,ο Τίμ Μπάρτον,βλέπε "ψαλιδοχέρης","Σκαθαροζούμης","Ακέφαλος καβαλάρης" κλπ, πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει ο Τζόνι Ντέπ,άλλο παιδί και αυτός, :wink: καθώς και ο Κρίστοφερ Λί.

Reaction score
6
Αν εισαι οπαδος του Τίμ Μπάρτον και σου εχει αρεσει ο ψαλιδοχέρης και ο Σκαθαροζούμης τοτε υπαρχει πιθανοτητα να σου αρεσει και αυτο.
Αν παλι οχι θα βγαλεις τις καντιλες που εβγαλα και εγω. :twisted:

Reaction score
6
Το χιούμορ της ταινιας ειναι αρκετα εκκεντρικό για τα γουστα μου. Και γενικα ο Μπαρτον το συνηθίζει αυτο.
Επισης η θεματολογία των ταινιων του δεν νομιζω πως ειναι και πολυ ενδιαφέρουσα. Εχει μωρέ και αυτός κάτι ιδέες για μεταφορά στην μεγάλη οθόνη.
:wink: Οι μοναδικές ταινίες του που μου κέντρισαν καπως το ενδιαφερον ειναι ο Ακέφαλος καβαλάρης και το Βig Fish.

Maria Pentagiotissa

Επίτιμο μέλος
Reaction score
344
Mόλις είδα το έργο, και ίσως δεν πρόλαβε να κατακαθίσει καλά στο μυαλό μου, αλλά νομίζω ότι για όσους δεν τους ξενίζει ο Burton και το στυλ του, είναι πολύ καλό. Δεν έχει βέβαια σχέση με τον Ακέφαλο Καβαλάρη, που ήταν η πιο "σοβαρή" του προσπάθεια, αλλά κινείται στο γνωστό χώρο του παραμυθιού, ο οποίος εμένα προσωπικά μου βγάζει μια μαγεία, παιδική ίσως, αλλά ιδιαίτερα ευχάριστη. Το ότι ο Τζόνι Ντεπ δίνει ρεσιτάλ είναι αυτονόητο, γιατί ο άνθρωπος αυτός μπορεί να παίξει τα πάντα - από το Νεκρό του Τζάρμους και την καρικατούρα-Σπάροου στους Πειρατές της Καραϊβικής μέχρι αυτόν εδώ τον παιδο-gothic ρόλο. Τώρα, ίσως κάποιους να ενοχλήσει το ψιλοηθικοπλαστικό στοιχείο στο περιεχόμενο του έργου, αλλά ας μη μένει κανείς στο ηθικό δίδαγμα, απολαύστε το έργο για την ατμόσφαιρά του (γνώμη μου!). Όσο για το χαρακτηρισμό του έργου ως αρρωστημένου, μερικές repulsive σκηνές όντως υπάρχουν, αλλά νομίζω ότι βλέπουμε πολύ χειρότερα στο "ενήλικο" σινεμά, κι από την άλλη αν σκεφτεί κανείς τι φρίκη υπάρχει στα original παραμύθια (τέρατα, κανιβαλισμός, κακομεταχείριση παιδιών κλπ.) μάλλον ανώδυνο ήταν το πράγμα...

Defkalion

Administrator
Reaction score
913
Charlie and the Chocolate Factory

Το είδα την Πέμπτη, και έμεινα με τη... σοκολάτα στο χέρι :mrgreen:

Ως μεγάλος θαυμαστής του Burton πήγα να δω μία ακόμη οπτική απόλαυση και ένα καλογυρισμένο παραμύθι. Είδα και τα δύο. Η ταινία μου άρεσε πάρα πολύ, ο Tim δίνει ένα ακόμη ρεσιτάλ των σκηνοθετικών του ικανοτήτων και δημιουργεί έναν σοκολατένιο κόσμο τόσο "γλυκό" όσο και επιβλητικό.

Ο Τζόνι Ντεπ δίνει για μια ακόμη φορά ρεσιτάλ ερμηνείας ως Γουίλι Γουόνκα, και αποτελεί έναν από τους λόγους να πάτε να δείτε την ταινία.

Προσοχή: η ταινία είναι ψιλο-αρρωστημένη :lol: :lol: :lol: εγώ αν είχα παιδάκια (λέμε τώρα) δε θα τα πήγαινα να τη δουν. Ο Μπάρτον έχει ξεπεράσει τον εαυτό του στην κλίμακα παράνοιας στην ταινία αυτή :mrgreen:

Τελικά βέβαια παίρνει ένα μεγάλο μπράβο, πρώτον γιατί κιεγώ είμαι ελαφρώς παρανοϊκός :mrgreen: και δεύτερον γιατί με τις ταινίες του μας ταξιδεύει σε άλλους κόσμους με το που πέφτουν τα φώτα και παίζουν τα 2-3 πρώτα πλάνα.

Reaction score
6
Re: Charlie and the Chocolate Factory

Το είδα την Πέμπτη, και έμεινα με τη... σοκολάτα στο χέρι  :mrgreen:

Ως μεγάλος θαυμαστής του Burton πήγα να δω μία ακόμη οπτική απόλαυση και ένα καλογυρισμένο παραμύθι. Είδα και τα δύο. Η ταινία μου άρεσε πάρα πολύ, ο Tim δίνει ένα ακόμη ρεσιτάλ των σκηνοθετικών του ικανοτήτων και δημιουργεί έναν σοκολατένιο κόσμο τόσο "γλυκό" όσο και επιβλητικό..
Καλα εσυ το βιολι σου ... :)

http://www.avsite.gr/phpBB2/viewtopic.php?t=7231

Reaction score
0
Charlie and the Chocolate Factory

Είδα απόψε την ταινία:
Τι να λέμε, η ταινία είναι εκπληκτική, λίγο ανοιχτό μυαλό θέλει...

Τρελό 3d animation!
Πολύ καλός ο μικρός, εννοείται πάντα καλός ο Depp.

Ο Tim Burton δίνει τα ρέστα του!

Επιτέλους μια ταινία που αξίζει να αγοράσει κανείς για να την έχει στο αρχείο του.

Reaction score
0
Re: Charlie and the Chocolate Factory

Μπραβο στον Μπαρτον για τον νεο κοσμο που δημιουργησε αλλα μεχρι εκει. Ειλικρινα ειμαι πολυ προθυμος να την θαψω αυτη την ταινια αφου καθολη την διαρκεια της, περιμενα το αυτο το κατι που θα της προσδοσει μια βαρυτητα, αδικα ομως. Ο Μπαρτον καταφερε να ανακατωσει πολλα πραγματα μαζι, να διακομωδισει αλλα τοσα και τελικα να φτιαξει ενα παραμυθακι με απλοικα μηνυματακια (πχ για την τηλεοραση, video games κλπ) αρτιοτατο απο τεχνικη-οπτικη άποψη αλλα πολυ πτωχο ως προς τα υπόλοιπα και ουσιαστικότερα. Για μενα οι τιτλοι τελους ηρθαν σχεδον ως ανακουφιση!!
Ο Τζωνυ βεβαια σταθηκε στο υψος του.

ΥΓ.
Περιεχει και την εξήγηση του περιφημου μονολιθου της Οδυσσειας του διαστηματος.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.258
Members
38.436
Νεότερο μέλος
damian111