O εκτελεστης - Shooter ( 2007 )

Μηνύματα
28.176
Reaction score
59
O εκτελεστης - Shooter ( 2007 )



http://www.imdb.com/title/tt0822854

H ταινία βασίζεται στο πολύ επιτυχημένο μυθιστόρημα ''Point of Impact'' του βραβευμένου με Πούλιτζερ συγγραφέα Stephen Hunter.

Ένας σκοπευτής που έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση μετά την αποτυχία μιας αποστολής, πείθεται και επαναδραστηριοποιείται προκειμένου ν' αποτρέψει τη δολοφονία του Προέδρου των Η.Π.Α.. Όμως τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται και, ξαφνικά, βρίσκεται κατηγορούμενος για τη δολοφονία που προσπαθούσε να αποτρέψει.



Κυνηγημένος, δίχως να μπορεί να εμπιστευτεί κάποιον, προσπαθεί αφενός να επιβιώσει και αφετέρου να βρει τον πραγματικό δολοφόνο αλλά και εκείνον που τον πρόδωσε…

Ενα θρίλερ που προσπαθεί να είναι πολιτικό, χωρίς πολιτική και μια ερωτική ιστορία με... λυκάνθρωπους είναι οι ταινίες που συμπληρώνουν το πρόγραμμα της εβδομάδας. Ο «Εκτελεστής», που σκηνοθέτησε ο επαγγελματίας Αντουάν Φούκουα, είναι μια ιστορία με συνωμοσίες, που επιχειρεί να κινηθεί στο κλίμα των πολιτικών θρίλερ της δεκαετίας του '70, όπως οι «Τρεις μέρες του Κόνδορα».



Στην πραγματικότητα είναι μια απλώς καλογυρισμένη ταινία αδιάκοπης καταδίωξης και με ασταμάτητους πυροβολισμούς από ένα μοναχικό εκδικητή, που περισσότερο θυμίζει περιπέτειες του '80, στις οποίες θα μπορούσε να πρωταγωνιστεί ο Αρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Ενας εκτελεστής που βρίσκεται πλέον εκτός υπηρεσίας, ο Μπομπ Λι Σουάγκερ, επιστρέφει στη δράση όταν μαθαίνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια συνωμοσία με σκοπό τη δολοφονία του προέδρου.

«Δεν συμπαθώ τον πρόεδρο ούτε και τον προηγούμενο», λέει ο Μπομπ και αυτομάτως αφαιρεί κάθε πολιτικό χρώμα από το σενάριο, αφού τοποθετεί τον ήρωα στην κατηγορία του πατριώτη. Πάντως η ταινία είναι καλογυρισμένη, ο Μαρκ Γουόλμπεργκ δημιουργεί μια δυναμική φιγούρα, ενώ καλό είναι και το υπόλοιπο καστ (Ντάνι Γκλόβερ, Ηλίας Κοτέας, Νεντ Μπίτι, Μάικλ Πένια).
 

minas

Πισιά
Μηνύματα
4.212
Reaction score
4.201
Θετικό το καστ και επιτέλους ο Wahlberg επιστρέφει (έστω για λίγο) στο στυλ ταινιών που τον έκαναν γνωστό.
 

Μηνύματα
5.771
Reaction score
0
...και ο Antoine Fuqua εχει δωσει καλα δειγματα γραφης στο ειδος (Training Day (2001) ,Tears of the Sun (2003) ,King Arthur (2004) .
Για να δουμε....:cool_4:
 

Μηνύματα
3.143
Reaction score
0
Εμένα μου άρεσε. Όχι ταινία υψηλών απαιτήσεων αλλά στο είδος της μια χαρά - ένα πολύ διασκεδαστικό δίωρο.
 





Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.866
Μηνύματα
3.031.362
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef
Top