OLD STEREO

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Eχω έναν παλιό GM-120 της PIONEER που αρνούμαι να τον πετάξω στα σκουπίδια, τον έχω από το 1989 και έχω πολύ γλυκές αναμνήσεις, όμως δεν μπορεί να συνδεθεί με τα τωρινά ράδιο-cd λόγω εξόδων, οι οποίες είναι τώρα πιά σε RCA θα το παλέψω μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματος που λένε, θα πάω και σε ένα φίλο καλό ηλεκτρονικό να μου τα συνδέσει εάν αυτό είναι εφικτό!!!!!!!!
Καμιά καλή πρόταση?

Reaction score
0
Aυτός είναι?

Θα μπορούσες να μας πεις μερικά χαρακτηριστικά του ενισχυτή ακόμα πχ. είσοδοι,έξοδοι,ισχύ,ευαισθησία κτλ.??

Αφού το αγαπάς το μηχάνημα καλά κάνεις και θέλεις να το "αναστήσεις".
Πατέντες εκ των έσω για την απόκτηση της πολυπόθητης RCA φυσικά και γίνονται και με μικρό κόστος.
Θα χαλάσεις λίγο τη "φάτσα" και ίσως αποκτήσεις μερικά παράσιτα.
Ολα αυτά θα εξαρτηθούν από τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις καθώς και από τον τεχνίτη που θα αναλάβει την "εγχείρηση".

Στο παρακάτω λίνκ υπάρχει ένα τοπικ που αναφέρονται στον ενισχυτη σου.
Ίσως πάρεις και καποιες ιδεές από εκεί.

(δεν το διάβασα ολόκληρο...:crazy_3:)

http://www.diyaudio.com/forums/showthread.php?threadid=22857

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Απάντηση: OLD STEREO

Αυτός είναι!!! δεν είναι σαν τους σημερινούς αλλά εάν δεν θέλεις να ξεσηκώνεις τον κόσμο είναι ικανοποιητικός!
Σας παραθέτω μερικά στοιχεία Απόκριση συχνότητας 30-30000, ισχύς 2Χ35 Watt RMS, Παραμόρφωση 0,04%, S/N 75db, αυτά έχω θα σας φανούν λίγα αλλά με λίγη προσοχή θα δείτε ότι δεν είναι τόσο λίγα!!! Όμως επειδή τον είχα με το Deck KEX-M800 εχω και έναν αντάπτορα που συνδεόταν με βύσμα DIN 8 άκιδο, εάν τον καταφέρω να τον συνδέσω θα τον κρατήσω, για μένα (που δεν με νοιάζει να ακούνε έξω από το αυτοκίνητο) είναι αρκετός!
Ένας τεχνικός (πολύ) γνωστού καταστήματος τον σύγκρινε με τους ενσωματωμένους των ράδιο-cd !!! Οπότε πάνε περίπατο οι γνώσεις, και αρκούμαστε στο να ενώνουμε καλώδια, άντε να ψάξεις για τεχνικό γνώστη του αντικειμένου τώρα!!
Και κάτι άλλο, όλοι αυτόι στα link δεν έχουν τον αντάπτορα σε DIN!!! ο οποίος είναι μια συσκευή, όχι ένα απλό καλώδιο!

Reaction score
41
Κατ' αρχήν είναι δεδομένο ότι το 90% των RCd της αγοράς μπορεί να δηλώνουν 4 Χ 50 watt για τους ενσωματωμένους ενισχυτές αλλά στην πράξη δεν ξεπερνούν τα 4 X 20 watt. Yπάρχει ένα εύρος από 4 Χ 15 watt μέχρι 4 Χ 22 watt (αν και το τελευταίο είναι πρακτικά ανύπαρκτο δείγμα).

Χώρια που οι συνθήκες λειτουργίας των ενισχυτών μέσα στις πηγές είναι πολύ δυσκολότερες και χειρότερες σε σχέση με κάθε εξωτερικό ενισχυτή. Μεγαλύτερες θερμοκρασίες, λίγος χώρος, κακή τροφοδοσία με ρεύμα.

Τα 35 watt RMS ανά κανάλι που δηλώνει ο GM-120 είναι πρακτικά διπλάσια ισχύς και σίγουρα με λιγότερη παραμόρφωση και το κυριότερο: μεγαλύτερη πιθανότητα αυτά τα watt να βγούν στον αέρα, τη στιγμή που στα RCD είναι μάλλον αδύνατον....

Ηλία, βρες έναν καλό ηλεκτρονικό και ζήτησέ του να τροποποιήσει το μηχάνημα χρησιμοποιώντας καλά υλικά. ΠΡΙΝ κάνεις οτιδήποτε ρώτησε το κόστος γιατί πολύ πιθανό είναι να παροπλιστεί ο παλιός Pioneer για τα μάτια (και τα ρεύματα) ενός καινούριου ενισχυτή που θα αποδώσει την ίδια (και μάλλον παραπάνω) ισχύ με αντίστοιχο κόστος αλλά +εγγύηση, +ευκολία διασύνδεσης, +ευκολία ρυθμίσεων

Πριν κάνεις οτιδήποτε, σκέψου τα, ζύγισε τα και αποφάσισε!!
Μην βάλεις τους συναισθηματισμούς να σε επηρεάσουν!!!

Ό,τι χρειαστείς, εδώ είμαστε!!! :cool_4:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Απάντηση: OLD STEREO

Ευχαριστώ Γιάννη γι'αυτό ρωτάω μου αρέσει να παίρνω και την γνώμη άλλων, εξ'άλλου δεν τα ξέρω όλα!!!
Δεν αποκλείεται όπως είπες να παροπλιστή, θα σας ενημερώσω μόλις έχω νέα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.209
Members
38.431
Νεότερο μέλος
Αριστος