Oloklirwmeno home cinema h' decoder kai apla hxeia ypologisti?? ti protinetai kai giati

A

Anonymous

Guest
Loipon exoyme kai leme thelw eite na agorasw ena olokliromeno sistima home cinema poy na apoteleite apo to dvd player kai ta hxeia toy(diladi na ta exei ola kanonika kai me to poy to vazw sti mpriza apla na doylevei san ena olokliromeno home cinema) eite thelw na agorasw enan decoder(p.x. ton Creative decoder ddts-100(http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.500663) kai kapoia opoiadipote "dinata kai poiotika hxeia gia ypologisti kai oxi mono(opws einai ta exis : http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.500643 h' ta : http://www.plaisio.gr/IWCatProductP..._Id=1&sts_cid=3)" wste na ta sindesw me ton decoder poy tha paremvalete metaxi twn hxeiwn kai toy dvd player pioneer dv-370(http://www.pioneer-eur.com/eur/prod...xonomy_id=62-84) poy eidi exw. Poia kata ti gnwmi sas einai h' kaliteri lisi kai oikonomika(to poli mexri 300-400 euro ola mazi) alla kai poiotika???? diladi ti protinetai na kanw wste na exw ena home cinema pou nai men tha varaei(den me noiazei na gremizei kai tixoys apo tin entasi) alla kai na einai kai poiotikos o ixos poy tha akoyw gia kathe tainia(kai an ginetai kai apo to playstation2 wste na paizw kai games surround). kai telos tha hthela opoios exei h' xerei pws akrivws doylevei o decoder tis creative poy proipa na moy exigisi pws akrivws tha kanw ti sindesi an thelw na toy valw hxeia poy ta opoia prepei na sindethoyn ston sub woofer oloi oi doriforoi giati to sub tha exei mesa kai ton enisxiti) mporeitai na me breite kai sto 6974713128 grigoris. euxaristw poly. elpizw na min sas zalisa me tin polilogia moy alla epeidi pistebw einai kalo na to psaxneis prin agoraseis kati afto akrivws kanw. rwtaw apopseis kai protaseis gia na dw poia einai i kaliteri.

Reaction score
7
Καταρχην καλωσηρθες Γρηγορη (fits79 ή οχι?).

Κατα...μεση, κανε log off και log in βαζοντας εκ νεου τα username & password, επειδη σε εχει κρατησει το συστημα ως guest... και αν ειναι δυνατον να απφευγεις τα greeklish :(

Κατα...συνεχεια το συστημα που θες πραπει να ειναι αναλογο με το χωρο σου. Αν ειναι ενα μικρο δωματιο και τα ηχεια του υπολογιστη θα κανουν δουλεια (οχι ποιοτικη και πολυ δυνατη μαζι, αλλα θα κανουν). Τα Creative δεν τα εχω ακουσει (αλλα δε μπορω να καταλαβω τι εννοουν με το υποστηριξη THX που αναφερουν) και το πλαισιο δεν ειναι διαθεσιμο τωρα που το κοιταω. Εχω ακουσει καποια της logitech που για το μεγεθος τους παιζουν καλα.

Παρολα αυτα θα σου προτεινα (για αυτα που διαθετεις, και ισως κατι παραπανω) να πας προς (κατι που δε μου αρεσει) ενα set combo (DVDp, ενισχυτης και ηχεια μαζι) για να γλυτωσεις πιθανες ασυμβατοτητες με τα του υπολογιστη...
Βεβαια μην περιμενεις υψηλες εντασεις και ποιοτητα (surround θα ακους, αλλα καμια σχεση τα πλαστικα ηχεια με τα μεγαλυτερα.... ξυλινα).

Καλο ειναι να ψαχνεις πριν αγορασεις, αλλα καλυτερο να το ακουσεις πριν αγορασεις.

Reaction score
19
Τι ξέθαψα ε; :mrgreen:
Αυτά παθαίνεις άμα κάνεις search. :p

Είναι η εποχή που ψάχνω και εγώ ένα ικανοποιητικό 5.1 σύστημα χαμηλού σχετικά προϋπολογισμού, όχι μόνο για χρήση στο PC, και θα ήθελα τις συμβουλές σας.
Εξάλλου το δωμάτιο μου είναι μικρό και δε σηκώνει σε καμία περίπτωση κάτι σοβαρό (ούτε και η τσέπη μου :mrgreen: )

Σε πρώτη φάση είχα στραφεί κι εγώ στην αγορά του Creative Decoder DDTS-100 ο οποίος με είχε κερδίσει από το πλήθος εισόδων του (3 οπτικές και 1 coaxial) που μου επέτρεπαν να συνδέσω πάνω του τα δύο xbox (οπτικές) και το dvdplayer μου (coaxial).
Επίσης σηκώνει μέχρι 7.1 ηχεία και ο αποκωδικοποιητής του είναι ιδιαίτερα πλούσιος αφού φτάνει μέχρι Dolby Digital EX και απλό DTS.
Αυτόν θα τον συνδύαζα με τα φτηνά T6060 (5.1) πάλι της Creative και θα έφτιαχνα ένα φτηνό, αρκετά ικανοποιητικό σύστημα με 215€ (135 ο decoder, 80 τα ηχεία).

Και κάπου εδώ αρχίζουν οι κλασικοί προβληματισμοί: "χμμμ, άντε ας δώσω 50 ευρώ παραπάνω να πάρω τα λίγο καλύτερα ηχεία της σειράς... ε αφού θα δώσω που θα δώσω άλλα 50 γιατί να μη τα κάνω 80..." και καταλήγουμε σε άτοκες δόσεις με αποπληρώμη σε 75 χρόνια :lol:

Για την ακρίβεια, η αντιπρόταση στην παραπάνω σύνθεση είναι τα Logitech Z-5500.
Το μόνο που με χαλάει σε αυτά είναι οι μόνο δύο ψηφιακές είσοδοι (1 οπτική, 1 coaxial) και έτσι μένει εκτός το παλιό xbox :(
Κατά τα άλλα, ο αποκωδικοποιητής τους υπερτερεί στην υποστήριξη DTS αφού μπορεί να διαβάσει μέχρι και DTS 96/24. Έχουν και σφραγίδα THX λέει... (την χαρίζουν πια αυτή ή όντως σημαίνει κάτι για την ποιότητα των ηχείων; Μέχρι και το need for speed έχει χεχε)
Επίσης από ισχύ αποδίδουν περίπου την... τετραπλάσια από την πρώτη σύνθεση.
Στα επίσημα reviews που έχω διαβάζει σχεδόν όλοι τα εκθειάζουν και τους δίνουν 9 και 9.5 στα 10 ως τα απόλυτα pcάδικα αλλά και "small cinema" (δικός μου ο όρος :p) ηχεία.
Μεταξύ αυτών των αναζητήσεων βέβαια πήρε το μάτι μου και μερικές αρνητικές απόψεις χρηστών όπως το woofer, υποστηρίζει κάποιος, που δεν ακολουθεί ακαριαία τους δορυφόρους ή ότι δεν είναι ιδιαίτερα σφιχτό ενώ απεναντίας για να γεμίσει τον χώρο με εκωφαντικό "βουητό" είναι ό,τι πρέπει.
Τυχαίνει να έχει κανείς σας εμπειρία με αυτά τα ηχεία να μου πει τη δικιά του γνώμη;

Στα ελληνικά καταστήματα τα βρίσκω στα ~350€ που δεν τα δίνω με τίποτα γιατί ξεφεύγουν τρομερά. Ένα γερμανικό μαγαζί όμως (το www.mindfactory.de) που έχω παραγγείλει αρκετές φορές τα έχει με 275€ και η διαφορά πλέον από τα αρχικά 215 δεν φαντάζει τρομακτική.

Από την άλλη συνεχίζω να προβληματίζομαι. Μήπως και με τα Creative θα είχα και πάλι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα μιας και δεν έχω σκοπό να ρίξω τους τοίχους απ'τα Watt? Η ποιότητα είναι το μόνο θέμα που με απασχολεί και έχω την εντύπωση ότι τα Logitech θα αποδίδουν πιο αβασάνιστα στις ίδιες στάθμες.
Τέλος, σε αυτή την κατηγορία χρημάτων (~300€), υπάρχουν άλλες αξιοπρεπείς λύσεις 5.1 (με decoder!) που να ξεφεύγουν από τις μάρκες στιλ Logitech, Creative κτλ;

Σόρυ για το μακροσκελές και θενκς για τις όποιες απαντήσεις! :)

Logitech Z-5500: http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/EEUR/EN,CRID=2177,CONTENTID=9486

Creative Decoder DDTS-100 + Inspire T6060:
http://www.creative.com/products/product.asp?category=4&subcategory=136&product=9468
http://www.creative.com/products/product.asp?category=4&subcategory=25&product=14090

Reaction score
786
Θα ελεγα οτι η μονη σιγουρη απαντηση που θα παρεις ειναι... απο τα αυτια σου, αν τα ακουσεις! Γενικα ειμαι της αποψης οτι οσον αφορα ηχεια κανεις δεν πρεπει να βασιζεται σε γνωμες αλλων, ακομα και για τετοιας κατηγοριας αγορες.

Reaction score
0
Φίλε Κώστα μπορείς να πας στο MediaMarkt όπου τα έχουν συνδεδεμένα και να τα ακούσεις προτού αποφασίσεις. :)

Reaction score
19
Ωραία η θεωρία βρε παιδιά αλλά αν δε τα έχει κάποιος γνωστός σου να τα ψαχουλέψεις με την ησυχία σου, τι άκρη να βγάλεις για το πώς ακούγονται μέσα σε ένα πολυκατάστημα. :(
Ο ένας είναι πάνω στον άλλον, έχει τρομακτική βαβούρα και τα ηχεία μόνο σε σχηματισμό σαράουντ δεν είναι (αν είναι και τα 6 συνδεδεμένα)...

Έλεγα μπας και τα έχει κάποιος να μοιραστεί τις εντυπώσεις του :)
Φίλε didyme στο Markt που λες, μιλάς για τα Logitech; Μήηηπως πήρε το μάτι σου και καμιά τιμή;;
Θα πεταχτώ να πάρω μια μικρή γεύση και μήπως τα πετύχω σε καμιά σπέσιαλ τιμή. Καλά που το ανέφερες! :)

Reaction score
0
Φιλε εγω εχω για το pc τα Ζ680 της Logitech(προηγουμενο μοντελο) .Το sub εχει διαβαθμιση μεχρι το 10 και εγω το βαζω στο 1,5.Για παραπανω ξυπναν οι παραπανω !!! Οταν τα εστησα για πρωτη φορα και τα δοκιμασα εμεινα "παγωτο".Σε σχεση με τα υπολοιπα η Logitech "μαμαει".Και το sub της επισης!! :D

Staff online

• PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.452
Members
38.701
Νεότερο μέλος
atsa