On line UPS

Reaction score
3.967
Έχει γίνει αρκετή αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα, μπατ εγώ βρίσκω τέτοια μηχανάκια απο 70Ε έως μερικά χιλιαρικα Ε.

Μήπως θα μπορούσαν οι γνώστες του θέματος να δώσουν -για ακόμη μία φορά- τα φώτα τους με συγκεκριμένες αναφορές-προτάσεις σε προιόντα που μάλλον πολλοί απο 'μας χρειαζόμαστε?

Θενκς!!

Reaction score
3.967
Απάντηση: On line UPS

καλά μη βαράς θείο, έχει γράψει στο θέμα ωραία πράγματα ο Ιάννης ο Βου, αλλά θέλει το κάτι τις του ακόμη το θέμα, αη θινκ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.138

στα 70 € δεν υπάρχουν τέτοια μηχανάκια, κάτι είδες λάθος.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.138

το on-line ups το καλό το μόρτικο, έχει υψηλή συχνότητα δειγματοληψίας, να, σα τους καλούς διακοπτικούς ενισχυτές ένα πράγμα, το οποίο βεβαίως σημαίνει πως ένας καλός ενισχυτής μπορεί να είναι μια καλή πηγή ρεύματος, ή για να το πάρουμε αλλιώς, με ένα καλό διακοπτικό ενισχυτή μπορείς να κατασκευάσεις ένα εξαιρετικό power supply για να τροφοδοτήσεις ένα δεύτερο ίδιο ενισχυτή που θα παίζει τα ηχεία σου! καλό, ε; χαχαχαχαχα

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.138

τέλος πάντων, το "κόλπο" στα on-line ups είναι να έχουν επάνω τους την ένδειξη πως είναι εγκεκριμένα για χρήση σε ιατρικό εξοπλισμό (approved for medical applications).

Άμα το δεις αυτό, πάρτο, καλό είναι.

Reaction score
3.967

3.Double-conversion / online

Εδώ αρχίζουμε να μιλάμε οτι κάτι γίνεται....

Η αρχή λειτουργίας με λίγα λόγια είναι ότι το φορτίο τροφοδοτείται πάντα από τον inverter (μετατροπέας DC / AC).

Όταν έχουμε ΔΕΗ και ανεξάρτητα από την ποιότητα της κυματομορφής, η AC τάση μετατρέπεται σε DC και τροφοδοτεί τον inverter που βγάζει όπως και στις 2 προηγούμενες τοπολογίες, ημίτονο ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΑΣΗΣ και ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ αλλά με ένα μεγάλο πλήθος αρμονικών (μιλάμε για PWM διαμόρφωση).

Και εδώ έρχεται ο ρόλος του φίλτρου στην έξοδο:

Υπάρχουν χονδρικά 2 είδη φίλτρων μετά τον inverter:

Χαμηλοπερατά φίλτρα LC ή Μετασχηματιστές Απομόνωσης που συνοδεύονται από πυκνωτές και κάποια RF φίλτρα.

Η δεύτερη λύση είναι και η καλύτερη, γιατί μειώνει το επίπεδο των αρμονικών σε άριστα επίπεδα ΚΑΙ ταυτόχρονα προστατεύει τις συσκευές μας σε περίπτωση που χαλάσει το inverter και έχουμε διαρροή DC τάσης (600V DC) προς τις (πολύτιμες) συσκευές μας.

Το κόστος δεν είναι χαμηλό (ένα UPS αυτής της μορφής για 5 kVA π.χ., ενσωματώνει γέφυρα ανόρθωσης 5 kVA, πυκνωτές DC θηρία, inverter 5 kVA KAI Μετασχηματιστή Απομόνωσης 5 kVA! (για να μην βάλουμε και τις μπαταρίες ...)

Το κόστος για audio εφαρμογές μπορεί να μειωθεί αν ΔΕΝ παραγείλουμε τις μπαταρίες. (που πιάνουν και χώρο και είναι σχετικά επικίνδυνες.

Απλώς σε αυτή την περίπτωση όταν έχουμε διακοπή από την ΔΕΗ δεν θα ακούμε μουσική (λες και θα ακούγαμε μες στα σκοτάδια...)

Γι' αυτό αφήστε τα κινέζικα UPS για τους κινέζους, εκτός αν τα χρησιμοποιείτε για να ανάψετε καμιά λάμπα όταν κοπεί το ρεύμα...

Όλα τα παραπάνω By Yannis B.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.138

πχ

Smart-UPS On-Line provides high density, true double-conversion on-line power protection for servers, voice / data networks, medical labs, and light industrial applications.

http://www.apc.com/products/family/?id=163

http://www.intellipower.com/

[h=1]Medical Equipment Uninterruptible Power Supply (UPS)[/h]http://zlpower.en.alibaba.com/product/297398170-209385698/Medical_Equipment_Uninterruptible_Power_Supply_UPS_.html?tracelog=cgsotherproduct1

κλπ κλπ κλπ

Reaction score
3.967

τέλος πάντων, το "κόλπο" στα on-line ups είναι να έχουν επάνω τους την ένδειξη πως είναι εγκεκριμένα για χρήση σε ιατρικό εξοπλισμό (approved for medical applications).

Άμα το δεις αυτό, πάρτο, καλό είναι.
Δώσε ντε κάτι σχετικό, ένα λινκ βιτρίνα να διαλέξουμε εργαλείο... συμφωνείς με τα γραφόμενα του Γιάννη?

Χρειάζεται να έχουμε συνδεδεμένο όλο τον εξοπλισμό μας ή τα ευαίσθητα τεμάχια ονλυ?

Πως υπολογίζουμε το "μέγεθος" του εργαλείου??

ΥΓ> Έλα δε θέλω χαζζζά..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.138

μια καλή επιλογή, θεωρώ τα γνωστά APC, σειρά smart ups rt.

http://www.factorycontrols.com.au/pdf/datasheet/power_products/Smart-UPS RT Brochure.pdf

αναφέρουν ξεκάθαρα "medical diagnostic equipment" και έχουν κερδίσει αρκετές (έως πολλές) διακρίσεις.

οι 3 διαβαθμίσεις σε 1, 2 και 3 κιλοβατ, αρκούν για όλους.

http://www.skroutz.gr/s/57783/APC-Smart-UPS-RT-1000VA-230V.html
http://www.skroutz.gr/s/57778/APC-Smart-UPS-RT-2000VA-230V.html
http://www.skroutz.gr/s/58038/APC-Smart-UPS-RT-3000VA-RM.html

αν ψάξετε πολύ, μπορεί να βρείτε κάποιο 3 κιλοβάτ (πιστοποιημένο για ιατρικές εφαρμογές) στα 500-600 €, νομίζω πως πιο φτηνό δεν υφίσταται. παρόλα αυτά, τα παραπάνω χρήματα που ζητά το APC, δεν πάνε "χαμένα", ίσα ίσα.

Προσωπικά χρησιμοποιώ ένα 3 κιλοβάτ. Αρκεί και με το παραπάνω για τα 8 κανάλια ενισχυτικών που χρησιμοποιώ, ενώ πάνω σε αυτό έχω κόλα τα υπόλοιπα μηχανήματα, από μέτρικ και πι-σί μέχρι προβολέα.
Μην αγχώνεστε αν τυχόν ξεπεράσετε την μέγιστη ονομαστική ισχύ του, δε τρέχει κάστανο, απλά για κείνη τη στιγμή θα σας δώσει ρεύμα από το δίκτυο της ΔΕΗ, εσείς ούτε καν θα το καταλάβετε.
Προσωπικά το παραπάνω μου έτυχε ΜΟΝΟ 1 φορά, ή τουλάχιστον έτσι ξέρω. Σε κάποια διακοπή ρεύματος, συνέχιζα να βλέπω ταινία, χαμπάρι δε πήρα, όλα παίζανε (προβολέας, οι ενισχυτές μου, ο AV ενισχυτής, pc, λοιπά μηχανήματα).

Και ναι, φυσικά, βάλτε πάνω ΟΛΑ τα μηχανήματά σας. Από phono stage και προ, μέχρι τελικούς και προβολέα. Και μην ακούω χαζά για άλλες μπρίζες στα τάδε και άλλες μπρίζες στα δείνα και μου πέφτουν οι ολίγες τρίχες που μου απομείνανε στην κεφαλή... όλα πάνω ρε! και μετά ψάξτε να ακούσετε διαφορές από καλώδια ρεύματος, θα γελάσετε με την καρδιά σας. όσο και να ψάχνετε, δε θα τις βρίσκετε, καθώς θα έχουν εξαφανιστεί δια παντός.

Reaction score
3.967

τενκγιου-τενκγιου-τενκγιου!!

Άν θυμάμαι καλά -μεγάλος άθρωπας είμαι δε μπορώ να τα θυμάμαι ΟΛΑ καλά- το δικό σου το έχεις σε παρακείμενο χώρο??

Κάνουν θόρυβο?

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.497

πχ

Smart-UPS On-Line provides high density, true double-conversion on-line power protection for servers, voice / data networks, medical labs, and light industrial applications.

http://www.apc.com/products/family/?id=163
Ουφ! Μου έφυγε ένα βάρος! Είχα πάρει το UPS, πριν να προσέξω το χαρακτηριστικό περί "ιατρικών εφαρμογών" και όταν είδα πόσο πολύ το υποστηρίζεις, είπα "μαλακία έκανα"... Αλλά ευτυχώς, δεν έκανα!:smile:

μια καλή επιλογή, θεωρώ τα γνωστά APC, σειρά smart ups rt.
Το δικό μου είναι αυτής τη σειράς! Υπερ-ευχαριστημένος!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: On line UPS

το on-line ups το καλό το μόρτικο, έχει υψηλή συχνότητα δειγματοληψίας, να, σα τους καλούς διακοπτικούς ενισχυτές ένα πράγμα, το οποίο βεβαίως σημαίνει πως ένας καλός ενισχυτής μπορεί να είναι μια καλή πηγή ρεύματος, ή για να το πάρουμε αλλιώς, με ένα καλό διακοπτικό ενισχυτή μπορείς να κατασκευάσεις ένα εξαιρετικό power supply για να τροφοδοτήσεις ένα δεύτερο ίδιο ενισχυτή που θα παίζει τα ηχεία σου! καλό, ε; χαχαχαχαχα
Μη γελάς καθόλου.
Μια τέτοια λύση θα ήταν ιδανική για audio. Το ups δεν το παίρνουμε για την αδιάλειπτη λειτουργία των συσκευών. Με εξαίρεση τους προβολείς, τα υπόλοιπα μηχανήματα σε περίπτωση πτώσης τάσης δεν παθαίνουν απολύτως τίποτα. Άρα δεν υπάρχει κανένας λόγος να κουβαλάμε έναν σκασμό μπαταρίες (που κάποτε χαλάνε και θέλουν αλλαγή). Ένα καλό PWM τροφοδοτικό με τα φίλτρα του, μετασχηματιστή απομόνωσης με τα όλα του θα ήταν τεφαρίκι. Άμα το βάλεις και σε ένα κουτί hi end που γυαλίζει πολύ (πάρα πολύ όμως), το βαφτίσεις και με κανα όνομα Θεού των Vikings, ίσα που το πουλάς για χρυσάφι.

Πλακώσου. :wink:

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: On line UPS

τενκγιου-τενκγιου-τενκγιου!!
Άν θυμάμαι καλά -μεγάλος άθρωπας είμαι δε μπορώ να τα θυμάμαι ΟΛΑ καλά- το δικό σου το έχεις σε παρακείμενο χώρο??
Κάνουν θόρυβο?
Don't worry. Το μόνο πράγμα που κάνει θόρυβο στα ups είναι το φουρφούρι.
Αν είναι ενοχλητικό το ξηλώνεις και βάζεις ένα καλύτερο, πιο δυνατό και εντελώς αθόρυβο. Έχει πολλά στην αγορά.

...

Reaction score
3.967
Απάντηση: Re: Απάντηση: On line UPS

Ένα καλό PWM τροφοδοτικό με τα φίλτρα του, μετασχηματιστή απομόνωσης με τα όλα του θα ήταν τεφαρίκι. Άμα το βάλεις και σε ένα κουτί hi end που γυαλίζει πολύ (πάρα πολύ όμως), το βαφτίσεις και με κανα όνομα Θεού των Vikings, ίσα που το πουλάς για χρυσάφι.

Πλακώσου. :wink:

...
O Kώστας γιατί αναφέρεται σε 2 ίδιους διακοπτικούς ενισχυτές?

Reaction score
3.967

Εδωνάς

Y

Yiannis_B

Guest

Ωραίο θα ήταν ένα UPS με διαμόρφωση PWM του μουσικού σήματος.... 3 kW ενισχυτάκος....:cool:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.903
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo