Onkyo AV Receiver

Reaction score
1
Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά.

Σκέφτομαι να αγοράσω έναν καινούργιο ενισχυτή με μελλοντικά καλούδια και έχω καταλήξει ανάμεσα σε δυο ολοκαίνουργια μοντέλα της Onkyo.

Το TX-NR636 (478€) TX-NR737 (722€).

Οι μόνες διαφορές που μπόρεσα να καταλάβω από την σελίδα της Onkyo, είναι ότι το δεύτερο, εκτός του ότι είναι 170W/Ch, σε σύγκριση με τα 160 του πρώτου, έχει και την πιστοποίηση THXSelect 2 Plus.

Το ερώτημα μου λοιπών είναι αρκετό το THX, ώστε να δικαιολογεί την σχεδόν διπλάσια τιμή του ενισχυτή. Υπ’όψιν ακόμη δεν έχω κανένα σοβαρό σύστημα με ηχεία, απλά έλεγα κάποια στιγμή να αγοράσω αυτά της CrystalAudio που είναι και με THX.

Ακούω γνώμες για τα παραπάνω ή κάτι άλλο, που να έχει πολλά HDMI 2.0 (6 min), να είναι 4Κ 60fps και γενικά με μέλλον, γύρω στο 700-800€ max

Ευχαριστώ

ika

News
Reaction score
16.756
Υπάρχει και μια άλλη διαφοροποίηση μεταξύ τους (ο 636 δεν έχει Certified 4ohms Performance όπως φαίνεται στο site που έδωσε ο Zizik). Οπότε θα πρέπει ίσως να προσεχθεί η σύνθετη αντίσταση των ηχείων που θα συνδεθούν.

Reaction score
1
ika να υποθέσω ότι αυτό που λες έχει να κάνει με το πόσο καλής ποιότητάς ηχεία μπορείς να συνδέσεις πάνω κατά κάποιον τρόπο?
Οπότε από οτι κατάλαβα δεν αξίζει τα διπλάσια λεφτά ο 737, σωστά?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.588
Πόσο δύσκολα ηχεία, πράγμα που πάντα εξαρτάται απο την ένταση στην οποία θα παίξουν.
Πόσα τετραγωνικά είναι ο χώρος και πόσο δυνατά παίζεις;

ika

News
Reaction score
16.756
ika να υποθέσω ότι αυτό που λες έχει να κάνει με το πόσο καλής ποιότητάς ηχεία μπορείς να συνδέσεις πάνω κατά κάποιον τρόπο?
Οπότε από οτι κατάλαβα δεν αξίζει τα διπλάσια λεφτά ο 737, σωστά?
Δεν έχει σχέση με την ποιότητα των ηχείων, μόνο με την αντίσταση τους. Δηλ καλό θα είναι τα ηχεία να έχουν ονομαστική αντίσταση 8Ω στον 636, ενώ ο 737 παίζει άνετα και με ηχεία των 4Ω (πιο δύσκολο φορτίο από αυτά των 8Ω, όσο ανοίγει το volume τόσο θα ζορίζεται ο 636 έναντι του 737 αν συνδεθούν ηχεία 4Ω).

Reaction score
1
Γενικά το σαλόνι είναι 100, αλλά δεν θα είναι σε όλο. Υπολόγισε το 1/4.
Τώρα για ένταση, εξαρτάται, λόγο ότι είναι μονοκατοικία, μπορώ και το βάζω όσο θέλω. Αλλά δεν μπορώ να πω ότι δεν γουστάρω την ένταση, ιδίως στην ταινίες δράσης!!!

ika

News
Reaction score
16.756
Άρα ο ήχος θα"απλώνεται" από 25 σε 100 τμ, συν την ψηλή ένταση, μάλλον θα κινδυνεύει ο 636 με 4Ωμα ηχεία. Ισως τελικά ο 737 είναι προτιμώτερος όταν βγει στην αγορά. Τι ηχεία υπάρχουν;

Πάντως ο 636 φαίνεται 2Χ95W/8Ω, και ο 737 2Χ110W/8Ω.

Reaction score
1
Τα ηχεία μην ρωτάς καλύτερα, γιατί είναι κάτι 5.1 από ένα παλιό Philips Home Theater, οπότε και αυτά θα αλλάξουν κάποια στιγμή.

ika

News
Reaction score
16.756
Τα ηχεία μην ρωτάς καλύτερα, γιατί είναι κάτι 5.1 από ένα παλιό Philips Home Theater, οπότε και αυτά θα αλλάξουν κάποια στιγμή.
Τεχνικά χαρακτηριστικά των ηχείων υπάρχουν;

Reaction score
1
Συγνώμη για την καθυστέρηση.

Λοιπών τα ηχεία είναι κάτι Philips όπως είπα, μέρος ενός πακέτου hometheaterFB735S, με το κεντρικό και τα δυο μπροστινά να είναι 50WNormalPower 100WMax 6 Ohm, οι δορυφόροι 25W 50Wmax 3Ohm και το γούφερ είναι ένα YamahaYST-SW205 70W. Τέλος ο ενισχυτής μου είναι ένας SonySTR-DE695 5x120W 8Ohm.

Το ξέρω ότι δεν είναι κάτι το τρελό, αλλά σαν πρώτο HomeTheatre με ενισχυτή ξεχωριστό, με ήταν ΟΚ. Τώρα θέλω να πάω αρκετά βήματα παραπάνω και αρχίζω να σκέφτομαι αρκετά την αγορά των CrystalAudio

T3-7.2-UL (http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/T3-7_dot_2-UL.aspx), που είναι από οτι βλέπω σούπερ, αλλά και ακριβά βέβαια. Άπλα από ότι κατάλαβα λόγο ότι είναι THXUltra 2 Plus, για να είναι 100% συμβατός πρέπει να πάω και σε έναν ενισχυτή με το ίδιο πιστοποιητικό, οι οποίοι εκτός ότι είναι ακριβοί και αυτοί, από ότι κατάλαβα είναι όλοι τουλάχιστον 9.2 και δεν είναι κανένας από αυτούς που αναφέρω στο άρθρο, εκτός αν και με το THXSelect 2 Plus κάνω δουλεία με τα ηχεία της CrystalAudio.

Πάντως με κόβω να δίνω κανένα τετραχίλιαρο και βαλε για το όλο εγχείρημα!!!

ika

News
Reaction score
16.756
Στα ηχεία που διαλέξατε, αν δείτε τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους στο site, τα μπροστινά και το κεντρικό κατεβαίνουν στα 3,2Ω. Συνεπώς ο 636 θα ζορίζεται σε ψηλές στάθμες.
Έχετε και μεγάλο χώρο, άρα λογικά θα δυναμώνετε τον ενισχυτή.
Πιστεύω επίσης ότι ένας ενισχυτής των 500-800€ ίσως δεν ταιριάζει με ηχεία των 3000€.

Reaction score
1
Ο ενισχυτής όντως δεν πρέπει να κάνει, ιδίως ο 636. Για αυτό έλεγα να πάω σε κάτι πιο δυνατό, αξιόλογο και όσο το δυνατόν όχι πανάκριβο. Πάντως λίγο που έψαξα, όλοι οι THXUltra 2 Plus είναι 9.2 περιέργως!!! Υποθέτω ευειδή το THXUltra 2 Plus, είναι για μεγαλύτερους χώρους, οπότε θέλει περισσότερα ηχεία, σωστά?
Απλά θα ήθελα κάποιον που να έχει το HDMI 2.0 για 60fps 4K, THXUltra 2 Plus και αρκετά HDMI, λόγο των πολλών συσκευών που θέλω να συνδέσω πάνω του.

Οπότε αν υπάρχει καμία πρόταση ακούω!

Reaction score
1
Επίσης να ρωτήσω γιατί δεν φαίνεται να έχει βγει ακόμη THX Ultra 2 Plus ενισχυτής με HDMI 2.0.
Αν πάρω έναν που δεν είναι, αλλά υποστηρίζει 4K passthrough, σημαίνει ότι η εκάστοτε 4Κ τηλεόραση, που θα είναι συνδεδεμένη στον ενισχυτή και υποστηρίζει 60fps (η τηλεόραση), θα βλέπω 60fps ή λόγο ότι θα είναι συνδεδεμένη στον ενισχυτή που δεν έχει HDMI 2.0, θα βλέπω στα 30fps? Κοινως το passthrough παραβλέπει αυτό το μειονέκτημα ή οχι?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Λογικά το παραβλέπει(αυτή είναι η έννοια του passthrough) αλλά επειδή δε κάθε αλλαγή της hdmi δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει και ποιό board έχει χρησιμοποιήσει ο εκάστωτε κατασκευαστής οι λύσεις είναι 3
1)Υπομονή για hdmi 2.0
2)Διάβασμα του μανιουαλ για το τι ισχύει
και
3)Αν δεν βγεί άκρη με αυτό,email στην κατασκευάστρια εταιρία..

Τώρα όσον αφορά τους ενισχυτές:
Πάρε τον πιό δυνατό που μπορείς!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.517
Νεότερο μέλος
Mpermplis