OPPO BDP-103D Darbee Edition

Reaction score
15.548
απλα ξεκολαει τα αντικειμενα....
....δεν ειναι καλο για την εικονα,αλλα ειναι καλο να υπαρχει σε οποιον αρεσει τετοιου ειδους απεικονιση....

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.656
Θα το έχει όταν κυκλοφορήσει με το καλό. Γενικά πάντως το θέμα δεν έχει να κάνει με το darbee, αλλά με το κατά πόσο οι πιουρίστες αποδέχονται τα sharpening tools. Η απάντηση είναι φυσικά ότι δεν τα αποδέχονται.
Προσωπική άποψη. Το darbee είναι αυτή τη στιγμή το καλύτερο sharpening εργαλείο που κυκλοφορεί εκεί έξω. Αν κάποιος χρησιμοποιεί έστω κι ελαφρά ρυθμίσεις τύπου noise reduction, edge enhancement, sharpness στον προβολέα ή την τηλεόραση του, είναι προτιμότερο να τις βάλει στο 0 και να χρησιμοποιήσει το darbee προσαρμόζοντας το με τη βοήθεια sharpening patterns. Με προσοχή θέμα ringing δεν υπάρχει.
Πάντως το γεγονός ότι οι 2 πιο σοβαρές εταιρίες αναπαραγωγής και επεξεργασίας εικόνας (oppo, lumagen) επέλεξαν να επενδύσουν στο darbee λέει πολλά.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.656
Δυστυχώς ο CEO και δημιουργός της Darbee, Paul Darbee δεν είναι πλέον μαζί μας.
Link

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.880
δηλαδη ?
αν κοιτας το καλωδιο βλεπεις καλα -καλυτερα ?
γιατι εγω δεν το βλεπω γμτ και κανει οσο 3 93

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Και μια εξήγηση του τρόπου που δουλεύει το darbee

" But then what does it do? It's simple it boosts image quality by providing a sense of greater clarity with enhanced colors and contrast. As we mentioned, it is strictly limited to use with digital sources (HDMI) but it will bring its visual improvements on high-definition sources, low resolution and video games.

Concretely Darbee adjusts the luminance of each pixel in the image, which makes some of them darker and brighter than others depending on the scene. Thus by increasing the contrast between light and some dark areas of the scene, it is able to highlight the fine details of the image and increase the sensation of sharpness."

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.816
Και μια εξήγηση του τρόπου που δουλεύει το darbee

" But then what does it do? It's simple it boosts image quality by providing a sense of greater clarity with enhanced colors and contrast. As we mentioned, it is strictly limited to use with digital sources (HDMI) but it will bring its visual improvements on high-definition sources, low resolution and video games.

Concretely Darbee adjusts the luminance of each pixel in the image, which makes some of them darker and brighter than others depending on the scene. Thus by increasing the contrast between light and some dark areas of the scene, it is able to highlight the fine details of the image and increase the sensation of sharpness."
"Μα τι ακριβώς κάνει; Είναι απλό, ενισχύει την ποιότητα της εικόνας προσφέροντας μια αίσθηση υψηλότερης ευκρίνειας με βελτιωμένα χρώματα και αντίθεση. Αν και λειτουργεί αποκλειστικά με ψηφιακές πηγές (HDMI), προσφέρει την οπτική του βελτιώση όχι μόνο σε πρόγραμμα υψηλής ανάλυσης, αλλά και χαμηλής ανάλυσης και βίντεο παιχνιδιών.

Το Darbee ρυθμίζει τη φωτεινότητα κάθε πίξελ στην εικόνα, κάνοντας άλλα πιό σκοτεινά και άλλα πιό φωτεινά ανάλογα τη σκηνή. Αυξάνοντας την αντίθεση μεταξύ των φωτεινών και ορισμένων σκοτεινών περιοχών της σκηνής, μπορεί να τονίσει τις λεπτομέρειες της εικόνας και να βελτιώσει την αίσθηση της οξύτητας."

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.816
Τις επόμενες μέρες θα έχω ένα Darbee αυτόνομο για δοκιμές. :D
Αν μου αρέσει όμως, θα προτιμήσω την αυτόνομη συσκευή.

(Το Oppo στην Αγγλία κοστίζει 599£ κι εδώ 820€.)

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882
δεν ταιριαζει...
Με αυτόν έκαναν το τεστ...για να δουν φαίνεται αν βελτιώνεται κι άλλο η εικόνα της προβολάρας:pτο συμπέρασμα δεν το ξέρω,όπως και τα Γαλλικά !!

Αν μου αρέσει όμως, θα προτιμήσω την αυτόνομη συσκευή.

(Το Oppo στην Αγγλία κοστίζει 599£ κι εδώ 820€.)
Είχα αναφερθεί παλιότερα για το θέμα της διαφοράς τιμής ο Αποστόλης,αλλά δεν το βρίσκω τώρα:thumbsdown:

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.426
Με αυτόν έκαναν το τεστ...για να δουν φαίνεται αν βελτιώνεται κι άλλο η εικόνα της προβολάρας:pτο συμπέρασμα δεν το ξέρω,όπως και τα Γαλλικά !!

Είχα αναφερθεί παλιότερα για το θέμα της διαφοράς τιμής ο Αποστόλης,αλλά δεν το βρίσκω τώρα:thumbsdown:
http://www.avsite.gr/forum/threads/οppo-93.92895/page-2
:rolleyes:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.136
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead