OPTIARC SONY - NEC Alliance

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Η Optiarc παρουσίασε τα πρώτα της προϊόντα στην CEBIT 2007.
Η Optiarc είναι μια εταιρία που πρόεκυψε από συμφωνία συνεργασίας της SONY και της NEC.
Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον πέφτει στα BD-P και τα BD-R/RE.
BD-P
BD-5710S
BD-5600S
BD-5500S

BD-R/RE
BD-5500A
http://www.pclaunches.com/optical_m...ners_and_bd5500a_5710s_5600s_5500s_bluray.php

Η NEC είναι από τις εταιρίες που υποστηρίζουν το HD DVD.
Λέτε να είναι ένα ύπουλο κτύπημα της SONY προς όφελος του BD ή υπάρχει περίπτωση να δούμε κάποιο combo drive με τις ευλογίες της SONY;

Reaction score
1
Optiarc εχει και το φορητο μου.
Και μεχρι τωρα αναρρωτιομουν τι $κ@τ@ DVD ειναι αυτο που μου βαλανε?

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.274
Και σε μένα το προσφάτως αγορασμένο DVD-RW NEC AD7173, είναι της Optiarc (όπως φαίνεται στις ιδιότητες των Windows).
Στην αρχή μπερδεύτηκα, αλλά μετά από ψάξιμο στο δίκτυο έμαθα τα περί συνεργασίας.

Reaction score
0
Είναι θορυβώδες όπως όλα τα ΄"γρήγορα" DVD_R αλλά κάπου θα πρέπει να υπάρχει κάποια ρυθμισούλα έτσι ώστε να διαβάζει σε χαμηλές ταχύτητες για HTPC (χρήση σαλονιού). Θα το ψάξω αλλά αν ξέρεις κανείς;

Reaction score
1
Αν χρησιμοποιειτε το AnyDVD, εχει ρυθμισεις για την ταχυτητα των drives αλλα δεν ειμαι και βεβαιος κατα ποσο ανταποκρινονται ολες οι συσκευες.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.274
Άσχετο,δεν είναι θορυβώδες το συγκεκριμένο dvd-rw??
Είναι, αλλά όχι περισσότερο από το προηγούμενο (NEC ND4551) που αντικατέστησε, λόγω πτώσης κατά τη διάρκεια αναβάθμισης του PC...
Σε αυτό το link υπάρχουν modified firmwares για όλα σχεδόν τα NEC και Optiarc. :happy_6:

Reaction score
0
Σε αυτό το link υπάρχουν modified firmwares για όλα σχεδόν τα NEC και Optiarc.
Δεν έχω ξανακάνει κάτι παρόμοιο...:oops:
Αυτά τα αρχεία τα κάνουμε flash όπως το BIOS update??
Αξίζει τον κόπο η όλη ιστορία εφόσον δεν είναι υποστηρίζεται επίσημα?

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.274
Αν πράγματι χρειάζεσαι κάποια λειτουργία του modified firmware που δεν την υποστηρίζει από τη μαμά του, τότε αξίζει τον κόπο.
Έχω κάνει αμέτρητα flashαρίσματα στα firmware των drives μου, άλλες φορές λόγω ανάγκης, άλλες λόγω "ψαξίματος". Ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Κι αν δε μείνεις ικανοποιημένος, επιστρέφεις στο παλιό firmware.
Η διαδικασία είναι απλή. Κατεβάζεις το binflash από εδώ. Επέλεξε το Win32 GUI για να έχεις κανονικό interface κι όχι τύπου command line.
Κατεβάζεις και το bin του firmware που θες και το χρησιμοποιείς στο binflash για την αναβάθμιση.
Ένας λόγος που μου χρειάζεται το πειραγμένο firmware είναι για τη δυνατότητα DVD-ROM στις επιλογές του bitsetting. Έτσι έχω τη μεγαλύτερη δυνατή συμβατότητα των ταινιών που γράφω σε DVD, με τα επιτραπέζια DVD players.

Reaction score
0
:bravo:
Eυχαριστώ για τις πληροφορίες.
Δεν θα το επιχειρήσω προς το παρόν αφού δεν είμαι ιδιαιτέρα "απαιτητικός" και ψαγμένος στο τομέα την εικόνας.
Θα το έκανα μόνο εάν βελτίωνε την ταχύτητα της συσκευής.
Στο μυαλό μου πίστευα πως είναι κάτι σαν Overclock όπως πχ. κάποιες εκδόσεις BIOS που "κλοκάρουν" καλύτερα και δίνουν αλλά FSB straps και memory dividers.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.274
Στο μυαλό μου πίστευα πως είναι κάτι σαν Overclock όπως πχ. κάποιες εκδόσεις BIOS που "κλοκάρουν" καλύτερα και δίνουν αλλά FSB straps και memory dividers.
Έμμεσα έτσι είναι.
Η κυριότερη αλλαγή που προσφέρουν είναι η δυνατότητα εγγραφής κάποιων media σε μεγαλύτερες ταχύτητες από τις αποθηκευμένες στο firmware της εταιρείας. Τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει πρόβλημα με κάτι τέτοιο.
Θυμίζει τη χαρτογράφηση των εγκεφάλων των αυτοκινήτων. Μπορούμε να πάρουμε κάτι παραπάνω από αυτό που δίνει ο κατασκευαστής.

Πάντως εγώ, κατά την εγγραφή, χρησιμοποιώ υποπολλαπλάσια ταχύτητα από τη μέγιστη δυνατή των media για σιγουριά. :smoking:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.691
Members
38.733
Νεότερο μέλος
partis