Optoma H30A...at large

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

ThemeScene H30 Advanced

DarkChip2 DLP, 6 segment 4x colour wheel , 3000:1 contrast ratio

* No more black bars top and bottom with Multiple Quick Zoom Presets 1.85:1, 1.66:1, 2.35:1, 4:3 and 16:9

* Get the picture exactly right with 5 separate user adjustable memory settings

* Red Green and Blue Brightness and Contrast settings for image calibration

* Advanced High Definition scaling enhancement technology for superior HD reproduction

* SCART RGB adaptor - The unique SCART RGB adaptor supplied enables very high quality, inexpensive computer monitor VGA cables to be used to connect easily to your DVD player or Digital set top box.

Για τον νεο προβολεα της Optoma θα εχετε την δυνατοτητα να μαθετε πρωτοι καθως αυριο θα...εξεταστει εξονυχιστικα απο τον Δ.Τσαλλα , τον Νικο Παχη και την αφεντια μου.

More to come... :wink:

Reaction score
0
Ανδρεά, ερώτηση ο Η30Α είναι το ίδιο μοντέλο που πωλείται στο US σαν Η31 ?
Thanks …

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Nαι Γιωργο, ο ιδιος ειναι.
Δυστυχως ειμαι ακομα κρεβατωμενος και δεν καταφερα να τον δω.
Ελπιζω αυριο...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Σωτηρη, ευχαριστω.
Ο Δημητρης ηταν πιστος στο ραντεβου του αλλα εγω...δεν ημουν :(
Η τιμη που ξερω ειναι(μαλλον καταλογου) 1690 euro

Reaction score
0
Thanks... Και περαστικά… (ποια ήταν η Αρρώστια αυτή την φορά …? Μήπως καμιά Μολδαβική Ίωση…?)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
"Εχω τον Η30.Γιατι να τρεχω να αλλαζω και να παιρνω τον Η30 Α?Ιδιο πραγμα δεν ειναι?"

Καθολου!
Ειναι 16:9
Eχει contrast 3000:1
Εχει εισοδους component και DVI
Exei τροχο 6 σημειων και 4χ ταχυτητας
Εχει πολυ καλυτερη εικονα

Πραγματικα σε αντιπαραθεση διπλα/διπλα ο Η30Α αποδιδει πολυ καλυτερα απο τον Η30.Απο την πρωτη σκηνη καταλαβαινεις.Σαν να ηταν αλλος προβολεας.

Τα default menu μπορει να μοιαζουν αλλα εχουν εντελως διαφορετικες τιμες.
Στην αρχη δοκιμαζουμε τις εργοστασιακες ρυθμισεις.Μεγαλη διαφορα!
Μετα βαζουμε τις τιμες του ADVANCED στον απλο.Ακομα μεγαλυτερη διαφορα!
Αποφασιζουμε να συνεχισουμε με τις default αφου πρωτα κανουμε μικρορυθμισεις
προς οφελος και των δυο.

Η μεγαλη διαφορα εστιαζεται σε 4 σημεια:

1.Ευκρινεια(να φταιει το contrast η υπαρχει διαφορετικος φακος?)
2.Contrast
3.Φωτεινοτητα
4.Rainbow(πολυ μεγαλες διαφορες απο οσα μου λεει ο Γιωργος Ζ. διπλα μου)

Επομενο βημα λοιπον:

απεναντι στον Benq 5120

Εδω αμεσως ξεχωριζει ο 30Α λογω μεγαλυτερης φυσικοτητας.
Ολα συνηγορουν υπερ καθαροτερης και φυσικοτερης εικονας καθως ο 5120 μοιαζει ολιγον τι "ψευτικος" διπλα του.
Και εδω η διαφορα στην ευκρινεια ειναι καθοριστικος παραγων αλλα ακομα πιο καθοριστικος η διαφορα στο rainbow οπως με "τρωει" ο Γιωργος. Εγω δεν το βλεπω οποτε για τα δικα μου ματια δεν τιθεται τετοιο ζητημα.
Καλυτερη και φυσικοτερη η κινηση του 30Α.

Ομως εδω τιθεται το θεμα της διαφορας της τιμης.
Αξιζουν τα 600 περιπου ευρω της διαφορας?
Να μια απαντηση που πρεπει να απαντησετε μονοι σας καθως τετοια θεματα παραμενουν υποκειμενικα.

Σειρα εχει τωρα

o Infocus 4805

Να δυο μηχανηματα διπλα διπλα με σχεδον την ιδια τιμη πλεον.
Και εδω ο μικρος Optoma βγαινει νικητης αλλα πλεον οι διαφορες ειναι πολυ μικροτερες και εμφανεις ισως στα εμπειροτερα ματια.

(συνεχεια αυριο)

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
309
Προβολέας με DarkChip2 και HDMI/DVI κάτω από τα 2000 ευρώ!

03.02.2005
Ο H30 Α αποτελεί την εξέλιξη ενός από τα πλέον επιτυχημένα μοντέλα της Optoma του "απλού" H30 με τον οποίο μοιράζεται το περίβλημα και την συνολική αισθητική. Στην πράξη πάντως πρόκειται για έναν νέο προβολέα DLP ο οποίος χρησιμοποιεί το DarkChip2 της Texas Instruments και χρωματικό τροχό έξι τομέων που περιστρέφεται σε ταχύτητα x4 και μπορεί να αποδώσει φωτεινότητα 850 ANSI Lumens και έναν θεαματικό λόγο αντίθεσης που φθανει το 3000:1. Ο H30A προσφέρει κάδρο με λόγο πλευρών 16:9, εγγενή ανάλυση 854x480 και χρησιμοποιεί αλγόριθμους απόπλεξης και scaling της Pixelworks οι οποίοι του επιτρέπουν να "ανέβει" μέχρι τα 1080i. Ο H30A διαθέτει εισόδους χρωματικών συνιστωσών (υποστηρίζοντας και προοδευτική σάρωση) καθώς επίσης και SCART/RGB ενώ παράλληλα υποστηρίζει και ψηφιακή μεταφορά του σήματος, διαθέτοντας είσοδο DVI και HDMI (συμβατή με HDCP), μέσω προσαρμοστή που παρέχεται. Το user interface επιτρέπει ξεχωριστές ρυθμίσεις για κάθε ένα από τα τρία βασικά χρώματα οι οποίες μπορούν να αποθηκευτούν σε μνήμη ξεχωριστά για κάθε είσοδο καθώς επίσης και έναν αλγόριθμο "έξυπνου ζούμ" (Multiple Quick Zοom) για το κροπάρισμα ταινιών που έχουν μεγαλύτερο λόγο πλευρών από 16:9. Ο προβολέας είναι ιδιαίτερα ήσυχος και η εταιρία δίνει μία μέτρηση θορύβου 26dB σε απόσταση δύο μέτρων. Ο ThemeScene Η30 Α διατίθεται στην λιανική τιμή 1.699 ευρώ, μετρητοίς, NET.
ΙΝFO: Adamco, τηλ.: 210-644.4512, web: http://www.adamco.gr, http://www.themescene.tv

από το avmentor.gr

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Σε αυτη την φαση εχω δει τον 30Α απεναντι σε ολη την ανταγωνιστικη γκαμα, απο τα 1000 εως τα 2.200 ευρω.
Το ιδιο ομως εχουν κανει και πολλα μελη, ιδιαιτερα καποια νεα μελη.
Θα προτιμουσα λοιπον αντι να γραφω εγω, να ακουσουμε και την δικη τους αποψη.

Αντε λοιπον, δεν θελω ντροπες :oops:

Reaction score
0
Την πρώτη φορά που έγραψα το post ο δαίμον των υπολογιστών το κατάπιε οπότε το ξαναπαραθέτω.

Είμαι πολύ πολύ φρέσκος στο forum (μόλις γράφτηκα). Είχα την τύχη να δώ side by side τους σημαντικότερους lcd και dlp pjs της κατηγορίας μέχρι 2200€ μόλις προχθές.
Τα συμπεράσματα που έβγαλα ήταν καταλυτικά με κυριότερο το ότι σε επίπεδο home theater οι pjs γενικά δεν έχουν αντίπαλο σε κανένα επίπεδο συγκρινόμενοι με άλλα ήδη θέασης. Ένας από αυτούς που μ' εντυπωσίασαν είναι και ο παραπάνω pj. Συγκρινόμενος λοιπόν με HITACHI TX100,Sanyo Z3 και Panasonic AE700 είναι πολύ καλύτερος στα χρώματα δηλαδή πολύ κοντύτερα στο φυσικό και παρόλη την μεγαλύτερη ανάλυση οι Z3 και ΑΕ700 δεν είχαν αισθητή διαφορά στην ευκρίνεια. Κρίνοντας απ' αυτό που έβλεπα δίπλα δίπλα είχα πάρει την απόφασή μου να τον αγοράσω μέχρι που ο Ανδρέας έβαλε δίπλα του τον BENQ PE7800 και τότε πραγματικά όλοι οι άλλοι "εξαφανίστηκαν" συγκρινόμενοι μαζί του. Έτσι λοιπόν έχοντας δυο παραμέτρους υπ' 'όψη 1. ποιότητα θέασης 2. τιμή καταλήγω στα εξής:
Για τα μάτια τα δικά μου και των υπολοίπων που παραβρέθηκαν ο H30A κατατροπώνει τον ΤΧ100, είναι εφάμιλλος και στο σημείο της χρωματικής απόδοσης και μαύρου καλύτερος από τους Ζ3 και ΑΕ700 και παράλληλα φθηνότερος κατά 400 τουλάχιστον € ενώ από τον ΡΕ7800 κατώτερος αλλά για κάποιον που υπολογίζει τα 500€ που κοστίζει παραπάνω ο ΡΕ7800 οπωσδήποτε ο Η30Α είναι η καλύτερη επιλογή.
Τέλος θα ήθελα να προσθέσω ότι όλοι οι παραπάνω προβολείς είναι τρομεροί και αν κάποιος βλέπει έναν απ' αυτούς μόνο του στο σπίτι του, που αυτή είναι η πραγματική κατάσταση, πιστεύω ότι θα είναι απόλυτα ικανοποιημένος.
Κάτι άλλο που θα ήθελα να σημειώσω είναι η ανωτερότητα που εγώ είδα να έχει ο ΡΕ7800. Σε κάποιο προηγούμενο post του Δεκεμβρίου όπου είχαν κάποιους από τους παραπάνω pjs δίπλα δίπλα, δυσκολεύονταν να δουν σαν καλύτερο τον ΡΕ 7800 από τον ΑΕ700. Στα δικά μου τα μάτια η διαφορά ήταν τεράστια υπέρ του ΡΕ και δεδομένης της παραπλήσιας τιμής τους ο μόνος λόγος επιλογής του ΑΕ δεν είναι άλλος από το Rainbow efect απ' το οποίο μια μερίδα ανθρώπων υποφέρει. Δεν μου μένει παρά να ευχαριστήσω τον Ανδρέα για το "δωρεάν μάθημα" που παρέδωσε και να του ευχηθώ καλή συνέχεια.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.331
Members
38.684
Νεότερο μέλος
C . papadakis