Optoma HD65 ή Panasonic 200??

Reaction score
0
Καλησπέρα παιδιά,
Αποφάσισα να φτιάξω ένα συστηματάκι σινεμα στο σαλόνι.εχω περίπου 4,5 από τοίχο σε τοίχο.Θέλω έναν προβολέα κυρίως για ταινίες.Ειδα από κοντά και τον ΗD65 και τον panasonic ax200 και μου άρεσε περισσότερο ο ΗD65. Μου κάνει όμως εντύπωση διότι στο εξωτερικό ο 200 πωλείται 1000Ε ενώ ο 65 600-700.Εδώ έχουν και οι δύο 900-1000Ε.
Υπάρχει κάποιος συγκεκριμμένος λόγος να προτιμήσω τον Πανασόνικ εκτός απο το ότι εχει μεγαλύτερο ζουμ και λενς σιφτ?
Επίσης δεν βλέπω ρεινμποου!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Reaction score
0
Καταρχην καλως ηρθες και Χριστος Ανεστη.

Panasonic ποιο ευκολος στην εγκατασταση του αλλα με μαυρο που δειχνει σαν σκουρο μπλε. Εχουν υπαρξει καποια θεματακια με το αναμα του προβολεα γενικα.

Optoma ποιο δυσκολος στην εγκατασταση του αλλα με πολυ καλο μαυρο για την κατηγορια του. Αν δεν βλεπεις rainbow οπως λες νομιζω πως ειναι ποιο ασφαλης αγορα.
Το πλαισιο τον εχει 799 απο internet αγορα.
http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=19&category=69977529&product=1080547

Μπορεις να δεις αποψεις για τον Optoma εδω :

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=947156

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Καλως ορισες και απο εμενα!
Ο Σταθης σου τα ειπε οπως ακριβως ειναι.
Προσωπικα θεωρω πως θα πρεπει να διαχωρισεις μεσα σου
τις αναγκες σου κατα κυριο λογο και με αυτες ως κριτηριο
να επιλεξεις.

Θελεις π.χ. εναν ευκολο βιντεοπροβολεα, στο στησιμο του
και γενικα στις ρυθμισεις του, με πολυ υψηλη σχεση
ποιοτητας/τιμης?Πας για τον Panasonic!

Θα κανεις χρηση μονο για home theater και εχεις καποιες
γνωσεις για να "φερεις" εναν βιντεοπροβολεα εκει που
"πρεπει"?Επιλεγεις τον Optoma!(o οποιος btw ειναι και περιπου
100 ευρω φθηνοτερος)

Παντως εαν ημουν στην θεση σου και ηταν ο πρωτος μου
βιντεοπροβολεας(υποθεσεις κανω) θα πηγαινα καθαρα
για τον Panasonic.Eαν δεν ειναι ο πρωτος σου, τοτε τα
πραγματα αλλαζουν...

Reaction score
0
Ευχαριστώ για τις συμβουλες,
είναι ο πρώτος μου προτζέκτορας και οι γνωσεις μου ειναι περιορισμένες.Με ενδιαφέρει κυρίως να βλέπω ταινίες(dvd kai divx).Είμαι όμως απαιτητικός με την εικόνα(σ'αυτή την οικονομική κατηγορία) και με ενδιαφέρει κυρίως η εικόνα να είναι film-like και όχι πολυ πλαστική.Αυτός είναι ο βασικός λόγος αγοράς.Θα ήθελα όμως μια φορά στο τόσο να δω και κανα ματσάκι με παρέα αν κάτσει.Θα υπάρχει πρόβλημα?

Reaction score
79
Λοιπων σαν κατοχος panasonic ax100 και optoma hd65 θα σου προτεινα optoma γιατι ειναι γενικα πολυ καλυτερος. Ειναι πιο φωτεινος σε cinema mode γεμιζεις 120 ιντσες ανετα,ειναι το ιδιο φωτεινος για τηλεοπτικο σημα και σε interlase συνδεσεις [video, s video, component] εχει καλυτερη ευκρινια και σχεδον καθολου κοκο στην εικονα, πιστευω πως εχει καποιο φιλτρο noise reducion. O panasonic ερχεται μια χαρα ρυθμισμενος απο το εργοστασιο και τιποτα να μην διορθωσεις βλεπεις ικανοποιητικα. O optoma θελει ψαξιμο ομως γινεται ακομα καλυτερος. Σε HI DEF απο playstation 3 o optoma και στα 720 και στα 1080/24 πιο ευκρινης με πιο ζωντανη εικονα [αnsi contrast]. Eχει μια μικρη διαρροη φωτος αν τον βαλεις ταβανι κανει λιγο θορυβο παραπανω απο τον πανασονικ και ειναι πιο δυσκολος στην εγκατασταση ομως μολις τον στησεις ειμαι σιγουρος πως δεν θα μετανιωσεις για την αγορα σου.

Reaction score
0
o optoma πιστευω οτι ειναι ενα κλικ καλυτερος ειδικα στην αποδοση του μαυρου, ο πανασονικ ομως σε αποζημειωνει με την ευχρηστια του στην τοποθετηση και την ποιοτητα κατασκευης.ομολογω οτι και γω ειμαι σε παρομοιο διλημμα...σκεφτομουν τον HD73 Αλλα η τιμη πλεον του 200 ειναι πειρασμος!οι τοιχοι μου ειναι λευκοι,ο προβολεας θα βρισκεται διπλα μου,αρα πρεπει να ναι αθορυβος, αυτο που δεν ξερω ειναι αν το μπλεδιζων μαυρο του πανυ ενοχλει στις ασπρομαυρες ταινιες...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.465
Members
38.702
Νεότερο μέλος
DAMBO