Καλησπερα,μια βοηθεια για να καταλαβω κατι,αν δεν κανω λαθος το offset του hd70 ειναι 33%.Αυτο σημαινει οτι το κατωτατο σημειο της προβαλομενης εικονας θα ειναι οσο το υψος του φακου + 33% σωστα?
Ποιο προτεινετε σαν ιδανικο υψος τοποθετησης του?
Όχι.
Το κάτω μέρος της εικόνας άπέχει από το πάτωμα όσο ο φακός +33% του ύψους της προβαλόμενης εικόνας.
Το ιδανικό ύψος εξαρτάται. Κάθησε άνετα όπως παρακολουθείς ταινία και δες πού πέφτει το μάτι σου. Σε εμένα πχ το κάτω μέρος απέχει από το πάτωμα 1-1.10, για απόσταση θέασης 3.20 και οθόνη 92".
Χοντρικά, το πάνω μέρος της εικόνας θα είναι στο... ταβάνι.
Στις 92" το ύψος της εικόνας είναι 115cm, οπότε για ύψος προβολέα 1.50m, το κάτω μέρος της εικόνας θα είναι στα 150+115*0.33=188cm, και το πάνω στα μέτρα.
Το keystone είναι απαραίτητο μόνο αν ο προβολέας αναγκαστεί να κοιτάζει υπό γωνία προς τα πάνω ή κάτω. Να το αποφύγεις με κάθε τρόπο.
Γιατί θέλεις να τον τοποθετήσεις τόσο ψηλά;
σε αυτο το υψος ειναι ενα επιπλο καρφωμενο στον τοιχο και εχω ενισχυτη,dvd και τον προβολεα που θα αντικατασταθει.Αλλα ατσι οπως τα βλεπω πρεπει να μπει πολυ χαμηλα.
Κατεβασα το manual του optoma και εχει ενα σχεδιοκαι κατι τιμες αλλα σεν βγαζω ακρη.Λεει ομως αναλογια ριψης(TR) =1,96 ως ευρεια κατασταση .....
Και η εικονα δειχνει οτι η το κατω μερος της εικονας ειναι αρκετα κατω απο το σημειο του φακου.
Τότε θα έχει αρνητικό offset, οπότε για 1.50 ύψος, το κάτω μέρος θα βρίσκεται στο 1.10
Για να μην γίνει κανένα λάθος, ας μας το διευκρινήσει κάποιος ιδιοκτήτης.
Μπορει καποις να μου πει αν ειναι σωστοι οι παρακατω υπολογισμοι?
Αν τοποθετηθει σε υψος 1,45
1,45*0,33=0,4785
Αν υποθεσουμε οτι θελω το κατω μερος της εικονας να ειναι σε υψος 1 μετρο
1.45+1+0,4785=2,92μ
αυτο ειναι το υψος που πρεπει να τοποθετηθει?
Αν τον τοποθετησω αναποδα σε υψος 1,45
1,45*0,33=0,4785
1,45+1-0,4785=1,97 ????
Μπορείς να κάνεις edit και να προσθέσεις αυτό που ξέχασες αντι να γράφεις νέο Post κάθε φορά. Θα μπορούμε να το διαβάζουμε ποιο εύκολα έτσι!
Στο γερμανικό site που παραθέτεις, ο projector είναι ΑΝΑΠΟΔΑ. Οπως αναφέρθηκε το offset είναι πάνω απο το σημείο του φακού. Ε, λογικό είναι να φαίνετε απο κάτω απο τον φακό.
Για τα υπόλοιπα, ιδέα δεν έχω. Προφανώς, με τα λίγα γερμανικά μου, εκεί που λέει για το Offset έχει ενα εργαλείο που υπολογίζει το απόσταση απο το ύψος του φακού μέχρι το κάτω μέρος της οθόνης.
Για μήκος οθόνης 200cm (σε 16/9... αλήθεια τι διαγώνιος είναι?) το κάτω μέρος της οθόνης θα βρίσκετε 45cm ψηλότερα (ή χαμηλότερα, αν είναι ανάποδα) απο το ύψος του φακού....