OPTOMA HD70

Reaction score
5
Αγόρασα τον OPTOMA HD70 και δεν μπορώ να το βρω πώς βάζουμε σε κανονική ή οικονομική λειτουργία την λάμπα.

Reaction score
0
Μεγιές,
καλωσόρισα και εγώ με τον Optoma HD70 :happy_4:
η διαφορα στο bright mode on/off δεν είναι μεγάλη,η αλήθεια είναι
ότι και σε οικονομική θέση (mode off) εμενα μου φαίνεται πολύ φωτεινή,
ίσος επειδή δεν βλέπω πάνω από 80''.
Υπάρχει τίποτα κρυμμένο menu να χαμηλώσω τι λάμπα ακόμα πιο πολύ ?
Έχω διαπιστώσει εξάλλου ότι όσο πιο φωτεινή η λάμπα τόσο πιο έντονο το rainbow,
και δυστυχώς εγώ βλέπω πολύ καλά :crazy_1: έχω τρελαθεί στο rainbow...

papg: εσύ από rainbow πως πας?

Reaction score
5
Απάντηση: OPTOMA HD70

Όπως σας είπα πρώτη φορά ασχολούμαι με προβολικά και πήρα τον συγκεκριμένο μετά από ανάγνωση εδώ http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=34370 .
Τον έχω συνδέσει με HTPC ,και ρυθμίσεις από εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=7888&page=3 .Τώρα σχετικά με
Rainbow δεν βλέπω κάτι το παράξενο. Δέν έχω και την εμπειρία .

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Luffy καλως ορισες!
Κοιταξε σε παρακαλω εαν η επιλογη ΑΙ ειναι on η off
Εαν ειναι on ακομα και εαν εχεις βαλει την οικονομικη θεση λαμπας αυτη δεν θα δουλεψει.
Εαν ειναι στην θεση off τοτε προσπαθησε να ριξεις λιγο την φωτεινοτητα και την αντιθεση και ενημερωσε μας εαν βλεπεις το ιδιο rainbow οσο πριν.

Σχετικα με τις ρυθμισεις(οτι γραφω ειναι διχως να πατησω το link)πρεπει να πουμε για χιλιοστη φορα πως αυτες εξαρτωνται απο:
1)Τον βιντεοπροβολεα που εχουμε
2)Το player μας
3)Την οθονη μας
4)Τα καλωδια που χρησιμοποιουμε
5)Ακομα και το χρωμα που εχουμε στους τοιχους μας

Οποιαδηποτε διαφοροποιηση σε αυτες τις παραμετρους απο τις ρυθμισεις που εχει κανει καποιος, προυποθετει αυτοματα και αλλες ρυθμισεις...

Reaction score
0
thank you Ανδρέας. παρατήρησα ότι το RBE είναι λιγότερα έντονο όταν το contrast και η φωτεινότητα
είναι κοντά στο 0. Πριν τα είχα (contrast= +20, φωτεινότητα= -20).μάλλον κακή ρύθμιση, πως φαίνεται ο αρχάριος άνθρωπος.:crazy_3:

Reaction score
0
Re: OPTOMA HD70 and HDMI

ας μην ανοίξω νέο θέμα...να ρωτήσω αν έχει κανεις συνδέσει τον HD70
με HDMI από υπολογιστή?
ναι κλειδώνει στα 720p 60Hz όταν δίνω ανάλυση 1280x720 αλλα η εικόνα
δεν πιάνει όλο το panel !!!
Συμπιέζεται ((ας πούμε πιάνει τα 1080x650 pixels) τα υπόλοιπα είναι ένα μαύρο
πλαίσιο γύρω από την ενεργή εικόνα!!!
δυστυχώς δεν κατάφερα να το διορθώσω ούτε από τις ρυθμίσεις του προβολέα
ούτε από το PC. wall_1
Γνωρίζει κανεις κάτι για αυτό το φαινόμενο?

Reaction score
1
Εάν έχεις συνδέσει κάποια άλλη πηγή (π.χ. dvd player) και δεν υπάρχει το πρόβλημα, τότε κάτι δεν πηγαίνει καλά με την ανάλυση που δίνεις από το HTPC (δύσκολο βέβαια να συμβαίνει, αν χρησιμοποιείς το powerstrip).
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Εάν έχεις συνδέσει μέχρι τώρα μόνο το HTPC, έλεγξε εάν είναι ενεργοποιημένο το overscan από τα μενού του προβολέα. Εάν υπάρχει μενού overscan, αυτό πρέπει να είναι στο 100%. Συνήθως το overscan βέβαια, κόβει από το ενεργό κάδρο, δεν αφήνει μαύρο πλαίσιο γύρω από το υπάρχον.
<o:p> </o:p>
Μην ρυθμίζεις κουκουρούκου τη φωτεινότητα και την αντίθεση, είναι πολύ βασικοί παράμετροι στην εικόνα που βλέπεις. Στείλε μου με pm ένα e-mail σου, για να σου στείλω τα πατερνάκια του Mark Sydow για να ρυθμίσεις φωτεινότητα και αντίθεση με απόλυτη ακρίβεια, πρέπει να παίζεις με λευκό στο digital 235 και μαύρο στο digital 16.

Reaction score
1
Λοιπόν, σου έστειλα το αρχείο σε μορφή zip. Το αποσυμπιέζεις κάπου στο HTPC και όλα τα αρχεία βρίσκονται στο directory video_ts που δημιουργείται. Με όποιο player χρησιμοποιείς στο HTPC για να βλέπεις dvd, ζητάς να σου παίξει το video_ts.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Με την δεύτερη επιλογή, black 14-18, ρυθμίζεις την φωτεινότητα μέχρι (από την θέση θέασης), να διακρίνεις αμυδρά την μπάρα του digital 17 και η μπάρα του digital 16 να χάνεται στο φόντο σου.
Με την τρίτη επιλογή (white 232-255), ρυθμίζεις την αντίθεση μέχρι το σημείο που διακρίνεις τις μπάρες από το digital 236 και πάνω, ενώ οι μπάρες από το 232 έως το 235 να χάνονται στο λευκό σου φόντο. Μόλις τελειώσεις, ελέγχεις και πάλι την φωτεινότητα γιατί ενδέχεται να έχει επηρεαστεί.
Σου στέλνω και ένα πατερνάκι δικό μου σε ανάλυση 720p και αρχείο .jpg που μιμείται ένα πατερνάκι από το δισκάκι αναφοράς DVE. Αν κατά την διάρκεια ρύθμισης της αντίθεσης, διαπιστώσεις ότι στα ψηλά IRE (από τα 50-60 IRE και πάνω) σου κλιπάρει κάποιο(α) από τα χρώματα, θα πρέπει να ρυθμίσεις το λευκό σου σε ψηλότερα digital και όχι στην αναφορά που είναι το digital 235. Αρκετοί προβολείς δεν έχουν τη δυνατότητα να παίξουν με λευκό στο digital 235, γιατί κλιπάρει κάποιο (συνήθως ένα) χρώμα. Θα το καταλάβεις, γιατί θα δεις την κλίμακα του γκρίζου σου στα ψηλά IRE να χρωματίζεται έντονα, μπορεί να μπλεδίζει, να κοκκινίζει, να πρασινίζει κτλ., και να μην είναι γκρίζα όπως θα έπρεπε. Σε αυτήν την περίπτωση και μόνο, κατεβάζεις την αντίθεση ανεβάζοντας το digital που βρίσκεται το λευκό σου, μέχρι το σημείο που η κλίμακα του γκρίζου σου φαίνεται ουδέτερη (όσο πιο γκρίζα γίνεται και απαλλαγμένη από οποιονδήποτε χρωματισμό).
Με αυτόν τον τρόπο θα είσαι σωστός όσον αφορά αντίθεση και φωτεινότητα, αλλά αυτό είναι μόνο το πρώτο βήμα, σε περιμένει πολλή δουλειά ακόμα, μέχρι του σημείου δηλαδή που θα πεις ότι έχεις ρυθμίσει σωστά την εικόνα σου. Αργότερα, θα σου χρειαστεί οπωσδήποτε ένα δισκάκι αναφοράς όπως είναι το Digital Video Essentials, δηλαδή το περίφημο DVE.
Για το πρόβλημα με το κάδρο σου, έλεγξε επίσης ότι έχεις επιλέξει το σωστό aspect από το χειριστήριο του Optoma. Δηλαδή, για την ανάλυση 1280x720, το σωστό aspect είναι το wide, ή το anamorphic.

Reaction score
0
:bravo:
επιτέλους μετά από τόσο καιρό θα έχω σωστές ρυθμίσεις.
θα βρω και το DVE να γίνει η δουλειά.
Πάντως έπαιξα λίγο με το κάδρο και είδα ότι το overscan μου μεγαλώνει την
ενεργή εικόνα οποτε το έχω στο 3.Επειδή μένει λίγο "μαύρο" γύρω-γύρω
πάω και το edge mask στο 2 που μικραίνει το "μαύρο" και το ελαχιστοποιώ.
(πάντως δεν είναι αυτές οι λειτουργίες του Overscan και του edge mask όπως διαβάζω στο manual, κάτι συμβαίνει...)
Παντως δεν βλέπω διαφορα στην ποιότητα τις εικόνας,
φαίνεται ακόμα σαν συμπιεσμένη
με μια μικρή σχετική θολούρα που δε φεύγει με καμια ρύθμιση... :mad_3:
Αρχίζω να αναρωτιέμαι μήπως φταίει το φθηνό 5m HDMI καλώδιο (15E)...
Πάντως θα δοκιμάσω και άλλες συσκευές να δω τι διαφορα θα έχει...

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.502
Members
38.707
Νεότερο μέλος
Kesus