Optoma HD80 - Εντυπωσεις

NIX

Reaction score
0
Μετα απο αρκετες μερες συμβιωσης με την νεα μου αγαπη ηρθε νομιζω η στιγμη να γραψω καποια "λιγα" λογια απο αυτα που εχω δει.

Ας τα παρουμε ομως απο την αρχη!

Το καλοκαιρι αυτο χτυπησε το πρωτο καμπανακι οτι η προηγουμενη μου αγαπη (αυτη με τις πολλες ιριδες,οπως με πειραζουν οταν μιλαω για τον Sanyo Z4) ειχε φτασει σε ηλικια συνταξιοδότησης.
Με ειχε υπηρετησει πιστα για δυο χρονια.Ειχα δει πολλες ταινιες,τον ειχα ευχαριστηθεί.Ομως μολις ειδα τον καινουργιο Sony Aw15 ή αλλιως topaz που μολις ειχε αγορασει ο Μιχαλης να παιζει Hi-Def επαθα.

Το μηχανακι ζωγραφιζε.Ειχε φως,οξυτητα-καθαροτητα,πλουσια χρωματα και γενικως απεδιδε μια πολυ ωραια εικονα.Το πιο ωραιο βεβαια ηταν η τιμη του.Στα 1200ευρω δεν ηθελε πολυ σκεψη.Ακολουθησαν συγκριτικα,θεασεις στον χωρο μου και γενικως εγινε ενδελεχης ελεγχος του topazακου.Περασε ολα τα τεστ με αριστα.

Εδω ευλογα θα ρωτησετε΄Μα τον sony θα παρουσιασεις ή τον optoma? Καλη η ερωτηση,μα πρεπει πρωτα να σας εξηγησω πως αποφασισα να αγορασω τον HD80.Ήμουν τοσο κατα των μονοτσιπων DLP που απλως μια παρουσιαση του HD80 θα ηταν γλυκο χωρις ζαχαρη.Τελος της παρενθεσης,επανερχομαστε στο θεμα.

Ειχα που λετε καταληξει οτι θα αγορασω τον Sony,η αγαπημενη μου Φωφωκα (συντροφος στην ζωη και στην τρελλα) ειχε δωσει και αυτη την ψηφο της.Και τοτε συμβαινει το γκραου και αλλαζω ροτα.

Καποιο βραδακι σαν ολα τ`αλλα μαζευτηκαμε στου Μιχαλη να δουμε κατι καινουργια Hi-Def δισκακια που ειχε παρει.Ξαφνικα,που λετε,διαπιστωνουμε οτι ο προβολεας ειχε χασει σημαντικο μερος της φωτεινοτητας του!Δεν ηταν σκοτεινος αλλα δεν ειχε ομως και το κατι παραπανω σε φως που εβλεπες οταν ηταν καινουργιος.Ειναι θεμα γουστου,εμενα ομως μ`αρεσει το προβολικο να εχει φως.Ειδικα στην εποχη του Hi-Def επιβαλεται.

Ελεγχουμε τις ωρες του προβολεα και διαπιστωνουμε οτι ηταν μολις 90.Συνηθως ενας προβολεας
χανει σημαντικο μερος της αρχικης του μαξιμουμ φωτεινοτητας στις 200 ωρες.Δεν ξερω τι εφταιξε στον προβολεα του Μιχαλη,δεν ξερω αν ειναι γενικο χαρακτηριστικο του topazακου (θα μαθουμε σε λιγο μολις καποιος απο τους πολλους που εχουν αγοραστει απο τα παιδια της Ε.Β.Β.Ε φτασει σε αυτο το νουμερο) εμενα ομως με εζωσαν τα φιδια.Ξανατονιζω οτι ο προβολεας δεν εγινε σκοτεινος απλως για τα δικα μου γουστα δεν ειχε το κατι παραπανω σε φως που θελω.
Αρχισα να σκεφτομαι.Αν λεω στις 90 επεσε το φως τι θα γινει στις 200-300?

Το σκεφτουμουν πολυ,εκεινο το διαστημα βασανιστικα αρκετα.Ειχα πλεον αποκηρυξει τον Sanyo και ειχα μπει για τα καλα στο δρομο της αναβαθμισης.Ειχα ομως της αμφιβολιες μου για τον προβολεα που μ`εβαλε στο τριπακι.Τι κανουμε τωρα?

Βλεποντας με παρωπιδες (μονο LCD) οι επιλογες μου ηταν μηδενικες.Μετα το sony σε LCD δεν εχει κατι καλυτερο.Σε συγκριση με τον Epson TW1000,ο topazακος τον εκανε σκονη.Μεγαλο προβλημα!

Τοτε λοιπον μου ηρθε η θεια φωτιση (αλλιως δεν εξηγειται).Ρε και δεν παιρνω DLP? Σκεφτηκα,η παλια καραβανα (Ανδρεας) μας εχει παρει τ`αυτια χρονια τωρα για τους DLP,μηπως εχει δικιο? Μπαινω λοιπον στο net και αρχιζω το ψαξιμο.Τεστ,συγκριτικα,αναλυσεις,τεχνικα χαρακτηριστικα κ.λ.π. Πληρες ξεψαχνισμα των μηχανηματων που κυκλοφορουν αυτη την στιγμη στην αγορα.

Μετα απο πολυ ψαξιμο κατεληξα οτι ο μονος που πληρουσε τα κριτήρια μου ηταν ο Optoma HD80. Πρωτο και βασικοτερο εχει τον πιο γρηγορο χρωματικο τροχο που υπαρχει αυτη την στιγμη σε μονοτσιπο DLP και με τα περισσοτερα τμηματα (6x-7seg).Σκεφτηκα οτι αν και με αυτον εχουμε προβλημα θα κατεβω Αθηνα και θα τον φορεσω καπελο στον αγαπημενο μας ιδρυτη του forum.

Στην συνεχεια των χαρακτηριστικων του λοιπον΄Εχει
πολυ φως (λαμπα 300watt),σφραγισμενα οπτικα (πολυ σημαντικο και σπανιο σε προβολεα),πολλες ψηφιακες (δυο HDMI και μια DVI) και καλη αντιπροσωπεια.Τι αλλο να ζητησει κανεις?Ισως να τον δει!Αλλα στην δικια μου περιπτωση αυτο ηταν αδυνατο.Αυτο το διαστημα μου ειναι αδυνατο να κατεβω Αθηνα.

Βαση των specs και αυτων που εχουν γραφτει και απο το site μας αλλα και σε αλλα sites,ο προβολεας φαινοταν αστερι.Το μονο που με ανησυχουσε ηταν και το βασικο του προσον.Ηταν DLP!Πρεπει να σας πως οτι ειμαι ευαισθητος στο rainbow και η Φωφωκα σε καποιο συγκριτικο που ειδαμε Benq 8720,Optoma 79 την ειχε πιασει πονοκεφαλος.Ειμαστε ομως γενναιοι.Ιδου η Ροδος ιδου και το πηδημα!

Καναμε μια πολυωρη συσκεψη και η αποφαση επαρθη,αλλαγη στρατοπεδου.
Την επομενη που το ανακοινωσα στον κολλητο (cinemusic) του ηρθε κολπος!Ρε,εισαι σιγουρος? Ρε,θα τον παρει στο χωρο? Ρε,μπας και εχεις πυρετο?...Αφου ειδε οτι ημουν ακλονητος σαν τον βραχο του Γιβραλταρ σταματησε τις ερωτησεις και μου εδωσε τις ευχες του!

Το επομενο βημα λοιπον ηταν τηλεφωνο στον Ανδρεα (Κ.),καποιες λιγες ερωτησεις (μιας και τον ειχε δει) και τελος παραγγελεια.Η αντιπροσωπεια δεν ειχε κομματια και σε καμια βδομαδα θα ερχοταν νεα παραλαβη.Ηταν οσο χρειαζομασταν για να ετοιμασουμε τον χωρο με τον Αντρικο (cinemusic) και να υπολογισουμε την τοποθετηση του προβολεα.Θα εχετε δει φανταζομαι τα πολλα θεματα σχετικα με τον HD80 τελευταια.Εδω πρεπει να προσθεσω οτι μαζι με τον προβολεα θα μου ερχοταν και μια φεραρι.Stewart firehawk G3,η φεραρι των οθονων.Ολα μαζι! Καινουργιος χωρος Dedicated αυτη την φορα,καινουργιος προβολεας,καινουργιο πανι.Η χαρα του προβολακια!

Μετα απο μια εξαντλήτικη εβδομαδα (κυριως για το φιλαρακι μου) μια Τεταρτη μου τηλεφωνει ο Ανδρεας,εφτασε! Τηλεφωνα σε μεταφορικες,συννενοησεις,τρεξιμο να τον εχουμε το Σαββατοκυριακο.Ευχαριστω πολυ τον Ανδρεα (Κ.) και την Αντιπροσωπεια (Adamco) που εκαναν εναν αγωνα δρομου για να παραλαβουμε.

Το Σαββατοκυριακο περασε με τα τελευταια μερεμετια στο χωρο και βεβαιως με τις πολυ σημαντικες τοποθετησεις του πανιου και του προβολεα.Ειδαμε ελαχιστα την Κυριακη,οι θεασεις μας και η αξιολογιση μας θα γινοταν στην εβδομαδα που ερχοταν.Οι πρωτες εντυπωσεις ομως ηταν θετικες.

Μεσα στην εβδομαδα λοιπον αλλαχθηκε και η καρτα γραφικων στο pc με μια μοντερνα 8600GT (δεν μπορει να εχεις τετοιο προβολεα και να παιζεις με spectrum).Γεμισαμε και ενα πεντακοσαρι σκληρο με Hi-Def και βουρ!

Ο προβολεας προβαλει στις 82" και η αποσταση θεασης ειναι 2,70μ.Οτι πρεπει για να ειναι ξεκουραστη η θεαση και απολαυστικη η λεπτομερεια που παιρνεις με καλο υλικο και εναν μοντερνο DLP προβολεα 1080.

Φυσικα πριν απο την θεαση ταινιων προηγηθηκε αξιολογιση του προβολεα με πατερνακια.Εκει λοιπον διαπιστωσαμε προβλημα! Ο προβολεας ειχε εντονο color abberation και προβλημα στο focus.Αμαν!Ενδελεχης ελεγχος και καταληξη οτι ηταν ελλατωματικος.Αυτο δεν μειωνει τον προβολεα στο ελαχιστο.Οταν προκειται για βιομηχανικη παραγωγη παντα περιμενεις οτι καποιο ελλατωματικο κομματι θα την σκαπουλαρει απο τον ελεγχο που γινεται στο εργοστασιο.Εκει λοιπον ειναι που μπαινει στην μεση η καλη αντιπροσωπεια.Τηλεφωνο στον Ανδρεα και συννενοηση του τι θα γινει.Μετα απο καποιες ωρες μου τηλεφωνουν απο την Adamco.Μιλησα με εναν εξαιρετικο κυριο,τον κυριο Χουλιαρα.Γνωστης του αντικειμενου οπως φανηκε και παρα μα παρα πολυ ευγενικος και εξυπηρετικος.Μετα λοιπον απο συννενοηση μας τους στελνω τον προβολεα στην Αθηνα.Ελεγχος του προβληματος και σε δυο μερες μου στελνουν εναν καινουργιο HD80.

Ανυπομονησια και αγωνια μεγαλη να τον δω.Ταβανιασμα συνδεση με το pc και...μου πεσαν τα σαγονια! Αμαν!Τι βλεπουν τα ματακια μου! Δεν το πιστευω οτι με τα χρηματα που κοστιζει ειχα τετοια εικονα. Ο προβολεας ειναι οτι καλυτερο εχω δει. Βαθος πεδιου,contrast,ansi contrast,σκιαγραφιση σκοτεινων,χρωματα.Ενα ονειρο.Μπορω να γραφω με τις ωρες αλλα η ουσια ειναι οτι δεν θα μπορουσα να αγορασω καλυτερο προβολεα με τα χρηματα που κοστιζει.Προσωπικα δεν βρισκω καποιο ψεγαδι στην εικονα για να δικαιολογησω την αγορα ακριβοτερου προβολεα.Δεν λεω οτι δεν υπαρχουν καλυτεροι αλλα ειναι τοσο καλη η εικονα που το θεωρω υπερβολη.

Εδω φανταζομαι θα θελατε να με ρωτησετε τι γινεται σε αντιπαραθεση με το στρατοπεδο που ανηκα πριν,δηλαδη τους LCD.Δυο λεξεις ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.Οι προβολεις LCD εχουν προοδευσει παρα πολυ,ο topaz ειναι ενας καταπληκτικος προβολεας,αλλα απεχουν πολυ ακομα απο εναν καλο DLP.Δεν ειναι ολοι οι DLP καλοι αλλα οταν πλεον παιζεις στην κατηγορια του HD80 οι DLP ειναι πολυ καλυτεροι απο οποιονδηποτε LCD.

Ας το παρουμε ομως απο την αρχη.
Το βασικοτερο προβλημα για μενα και την Φωτεινη ηταν για μεν εμενα το rainbow και για την Φωφω πονοκεφαλος.Ε,λοιπον με τον HD80 δεν υπαρχει κανενα προβλημα.Το rainbow ειναι αμελητεο,στην ουσια ανυπαρκτο,και δεν υπαρχει καμια ενοχληση απο πονοκεφαλους.Εχουμε δει δυο και τρεις ταινιες στην σειρα και αν ειχαμε ορεξη θα βλεπαμε και αλλη! Απολυτα ξεκουραστος και ευχαριστος.
Το δευτερο προβλημα των μονοτσιπων DLP ηταν η κινηση.Μια ειναι η λεξη που ταιριαζει Βουτυρο! Κανενα σκαλωμα,πηδημα.Απολυτα φυσικη και ομαλη κινηση.Ειτε απο Hi-def,ειτε απο DvD.Αφου λοιπον αυτα τα δυο βασικα προβληματα δεν υφιστανται,μπορεις να απολαυσεις την υπεροχη εικονα που αποδιδει ενας καλος μονοτσιπος DLP.
Τερμα οι ανομοιομορφιες,τερμα η κακη συγκλιση,τερμα το κακο ansi contrast λογο ιριδας.Αναβαθμιση της εικονας σε ολους τους τομεις.

Με την παρουσια του Optoma HD80 στην αγορα δεν βρισκω κανενα λογο (μονο οικονομικο αν θες το απολυτα φτηνοτερο) να αγορασει καποιος LCD.Αν δε καποιος σκεφτεται για 1080 LCD (οπου δεν παιζει το οικονομικο αλλα θελεις ενα πιο καλο προβολεα) κακως το σκεφτεται.

Εν κατακλειδι΄Οι μονοτσιποι Hi-Def DLP προβολεις ειναι η μακροχρονη και επιπονη ωριμανση μιας πολυ καλης εν τη γενεση της τεχνολογιας.
Εχει λυσει πλεον ολα τα βασικα της προβληματα και μονο θετικα μπορει να κοιταει στο μελλον.Τωρα αγοραζουμε!

Κλεινοντας το παρον κειμενο θελω να ευχαριστησω
πρωτον΄Τον φιλο μου Ανδρεα Ριγηνό (Cinemusic).Αντρικο οτι και να πω ειναι πολυ λιγο.Η δουλεια που εριξες δεν πληρωνεται με τιποτα.Κανενας δεν θα μπορουσε να κανει πιο σωστη δουλεια απο αυτην που εκανες.Σ`ευχαριστουμε φιλε (εγω,η Φωφω και ο Μανος)μας εχεις κανει πολυ ευτυχισμενους.
Δευτερων΄Τον φιλο μου Ανδρεα Καφατο (θα μου ριξεις κραξιμο αλλα δεν γινεται να μην το πω αυτο που πρεπει φιλε).Το καημενο τον ζαλισα,τον ετρεξα και γενικως τον παιδεψα δεοντως.Αυτος ακλονητος.Ηταν διπλα μου με υπομονη και μεγαλη κατανοηση και ενδιαφερων.
Και τριτων΄Θελω να ευχαριστησω γενικως την αντιπροσωπεια του προβολεα και της firehawk την ADAMCO και ειδικως τον κ.Χουλιαρα για την αψογη αντιμετωπιση και επιλυση ολων των προβληματων.
Κυριε Χουλιαρα σας ευχαριστω πολυ,μακαρι οσοι ασχολουνται στο χωρο να ειχαν το ηθος σας.

Εδω θα κλεισω αυτο το κειμενο αλλα θα επανελθω με ειδικοτερες παρατηρησεις που αφορουν το τεχνικο κομματι απο τον προβολεα αλλα και απο το πανι.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
θα κανω πως δεν ειδα καποια απο τα πραγματα που εγραψες και θα σου ευχηθω αυτο που ευχομαι παντα σε οσους αποκτουν νεο βιντεοπροβολεα, ανεξαρτητως τεχνολογιας και κατστηματος αγορας:
"Αν δεν τα...αγαπησεις οσο ειναι μικρα κυριε προεδρ..."
Ουπς!Λαθος μηνυμα:oops:
Ας βαλουμε το σωστο:
"Καλοριζικος φιλε και καλως ηρθες στην σωστη πλευρα":crazy_3:

Περιμενουμε εναγωνιως περισσοτερα...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νικόλα καλορίζικο το εργαλείο, χαίρομαι που σε βλέπω να ζεις ευτυχισμένος μαζί του. :bravo:

Reaction score
14
τελικά ήθελα να ξέρω ποιός είναι αυτός που σε κατάφερε να σε πείσει και να αλλάξεις στρατόπεδο. Μήπως είναι ο ίδιος που στα νεανικά του χρόνια είχε πουλήσει διάδρομο γυμναστικής στο "παραλυτικό της Καπερναούμ"????

Καλορίζικος και καλές θεάσεις. Ο 80 είναι ίσως μια απο τις καλύτερες επιλογές και θα τον χαρείς πολλές ώρες φίλε ΝΙΧ!

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.042
Απάντηση: Optoma HD80 - Εντυπωσεις

Καλορίζικος Νίκο!
Πολύ καλό ταίριασμα η Firehawk G3 για το συγκεκριμένο προβολέα (αν και λιγότερο καλό για τη συγκεκριμένη απόσταση, όπως έχουμε ξανασυζητήσει σε άλλο θέμα).

Reaction score
1

Νικόλα να χαίρεσαι το εργαλείο για αρκετά χρόνια ! δύσκολα ανεβαίνουν σε επίπεδο πλέον οι προβολείς !

Reaction score
6

Επιτέλους χτες με την βοηθεια του HDDVD player της Thoshiba ειδαμε αυτό που μπορει να δωσει πραγματικα ο optoma.
Δυστυχώς τα προβλήματα η καλύτερα οι διαδικασίες που χρειάζονται για να στηθεί σωστα ένα pc δεν μας επέτρεψαν να παρουμε παρόμοια εικονα όπως αυτης του Toshiba.
Ευελπιστούμε να τα καταφέρουμε συντομα και με το pc καθως αυτό ηταν το ζητούμενο εξ αρχης μιας και είναι το μόνο universal player.<o:p></o:p>
Για αυτό ( και όχι μονο ) πιστευω πως ακομα δεν τα έχουμε δει όλα από τον Optoma.<o:p></o:p>

Καλορίζικος Νίκο!
Πολύ καλό ταίριασμα η Firehawk G3 για το συγκεκριμένο προβολέα
Παντως Δημήτρη σχετικα με την Firehawk G3 διαφωνώ για το δέσιμο , οριζοντίως καθετως και διαγωνίως ( δηλαδη από ολες τις γωνιες θεάσεις που δεν μπορεις να δεις ομοιόμορφα το φως του προβολέα)
<o:p> </o:p>
Η οθονη είναι η μονη παραφωνία στο ολο σύστημα και δεν προτείνεται ( τουλάχιστον από μενα αλλα και από τον Νικο που την "χαρήκαμε" αυτές τις μερες ) <o:p></o:p>
<o:p> </o:p>

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.042

Παντως Δημήτρη σχετικα με την Firehawk G3 διαφωνώ για το δέσιμο , οριζοντίως καθετως και διαγωνίως ( δηλαδη από ολες τις γωνιες θεάσεις που δεν μπορεις να δεις ομοιόμορφα το φως του προβολέα)
<o:p> </o:p>Η οθονη είναι η μονη παραφωνία στο ολο σύστημα και δεν προτείνεται ( τουλάχιστον από μενα αλλα και από τον Νικο που την "χαρήκαμε" αυτές τις μερες )<o:p></o:p>
Ανδρέα, το μήνυμά μου είχε και συνέχεια, που έλεγε: "...αν και λιγότερο καλό για τη συγκεκριμένη απόσταση, όπως έχουμε ξανασυζητήσει σε άλλο θέμα". :happy_9:
Νομίζω πως εκεί βρίσκεται το πρόβλημα. Είναι γεγονός πως για το συγκεκριμένο setup, μια low-gain οθόνη θα ήταν πολύ καλύτερη επιλογή.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Re: Απάντηση: Optoma HD80 - Εντυπωσεις

Πάει κι ο ΝΙΧ. Τώρα ποιός έχει σειρά να αλλαξοπιστήσει;
Γκουχ γκουχ.
Καλα, εσυ εχεις ηδη αλλαξει στρατοπεδο και δεν το εχεις καταλαβει ακομα...

Ααχ, παιδια μου.
Να ξερατε πως αισθανομαι καθε φορα που γινεται κατι τετοιο...
Να, σαν ενα κατοικο του Δ.Βερολινου- επι ψυχροπολεμικων ημερων-την ωρα που βλεπει ενα Ανατολικο να περναει το "τειχος της ντροπης""happy_1"

NIX

Reaction score
0

Ααχ, παιδια μου.
Να ξερατε πως αισθανομαι καθε φορα που γινεται κατι τετοιο...
Να, σαν ενα κατοικο του Δ.Βερολινου- επι ψυχροπολεμικων ημερων-την ωρα που βλεπει ενα Ανατολικο να περναει το "τειχος της ντροπης"
Ανδρεα εισαι ποιητης :respect:

Ευχαριστω ολους σας για τα καλα σας λογια. :beer:

Reaction score
178
Από το λίγο που τον είδα κι εγώ το μηχανάκι πετάει κυριολεκτικά...

Καλοθέατος Νίκο

Reaction score
1
Καλορίζικος και καλοθέατος κι από εμένα Νίκο. Να τον χαρείς όσο γίνεται περισσότερο!
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p> </o:p>
Τι είναι αυτά που τσαμπουνάει ο Ανδρέας (Cinemusic) ότι δεν έχετε καταφέρει να στήσετε ακόμα σωστά το HTPC;! Εδώ τα κατάφερα εγώ με την πρώτη και το Silver Stone πετάει, που είμαι και εντελώς άσχετος "happy_1" , αδυνατώ να δεχτώ ότι αντιμετωπίζετε δυσκολίες εσείς οι δύο με τις γνώσεις που έχετε. Λογικά, όταν στηθεί σωστά το HTPC, θα το καταπιεί αμάσητο το E1!

NIX

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Optoma HD80 - Εντυπωσεις

Λογικά, όταν στηθεί σωστά το HTPC, θα το καταπιεί αμάσητο το E1!
Ευχαριστω για τις ευχες φιλοι μου.

Παναγιωτη σχετικα με την προταση σου που εκανα παραθεση...
Μην εισαι τοσο σιγουρος οτι το pc παιζει καλυτερα.

Reaction score
20
Νίκο καλώς ήρθες στην αντίπερα όχθη . Την σωστή όχθη αυτή των DLP . καλορίζικος φίλε και κάποια στιγμή θα περάσω να τον δω κι από κοντά .

Reaction score
6
Απάντηση: Re: Απάντηση: Optoma HD80 - Εντυπωσεις

την ωρα που βλεπει ενα Ανατολικο να περναει το "τειχος της ντροπης""happy_1"

Βρε αντε μαζέψου που πηρες αέρα με τα χρωματισμένα σου φουρφούρια .
:happy_8::happy_8::happy_8::happy_8:

Reaction score
15.548

Καλοριζικος και καλες θεασεις .......
Για την εικονα που εχεις ..... φταιει πολυ και η οθονη....:cool_4:
Συγκεκριμενα κερδισες ansi contrast αρκετο.....

NIX

Reaction score
0

Ανδρεα μην πειραζεις τον Ανδρεα :happy_9:

Κατι ηξερε που μας "επρηζε" τοσο καιρο.Μπορει να τα ελεγε λιγο πρωΐμα,ειναι ως γνωστον ολιγον αναισθητος στα ματια,αλλα τελικα ειχε δικιο. :cool_4:

Κωστα (Ποτ.) σ`ευχαριστω,να περασεις οποτε θελεις.Τα τηλ. μου τα εχεις.

Κωστα (Κεφ.) επισης ευχαριστω για τις ευχες.

Οσον αφορα την οθονη σιγουρα εχω κερδισει ansi contrast
αλλα επισης εχω κερδισει και ανομοιομορφιες φωτεινοτητας και μπλε και κοκκινους κοκκους.
Αν ηταν σκονη πλυντηριου θα δεν θα ειχα κανενα προβλημα "happy_1"

Αυριο ελπιζω να εχω χρονο να γραψω και το κειμενο που σας χρωσταω για τις τεχνικες λεπτομερειες.

NIX

Reaction score
0

Επανερχομαι λοιπον με το κειμενο της τεχνικης αναλυσης που σας χρωσταω.

Πρωτον και βασικοτερο.Ο προβολεας οπως μου ηρθε δεν αναπαρηγαγε τα 24fps του Hi-Def στα σωστα 48fps.Τα δεχοταν αλλα τα μετετρεπε στα 60.Αυτο ειναι πολυ ευκολο να το καταλαβει καποιος.
Στελνεις στο προβολεα 1080 στα 60Hz θα διαπιστωσεις οτι ακουγεται ο χρωματικος τροχος.Θελει ησυχια στο δωματιο αλλα δεν χρειαζεται και να κολλησεις το αυτι σου στον προβολεα.Αν στειλεις 1080 στα 50Hz ο ηχος (ενα χαρακτηριστικο βζιννννν) σταματαει.Αν τωρα στειλεις 24 και ακουστει παλι (οπως ακουγεται στα 60) τοτε ο προβολεας μετατρεπει τα 24 εσφαλμενα στα 60.

Αυτο διορθωνεται πολυ ευκολα σε πεντε λεπτα.Η λυση φυσικα ακουει στο ονομα firmware update.
Η διαδικασια ειναι πολυ απλη.Πατε στο site της optoma και κατεβαζετε το firmware update software και τις οδηγιες.Στην συνεχεια ακολουθειτε τις οδηγιες (πολυ απλες) και σε πολυ λιγο θα εχετε και το ποθητο 24fps σε 48fps.

Εδω πρεπει να κανω μια ενδιαφερουσα παρατηρηση σχετικα με το firmware.Μεχρι πριν δυο ημερες το μονο site που το ειχε διαθεσιμο ηταν το αμερικανικο.Υπηρχε μια φημολογια οτι οι Αμερικανοι θα μπορουσαν να κατεβαζουν και να κανουν update ενω οι ευρωπαιοι θα επρεπε να στελνουν τα μηχανηματα στο service.Η φημολογια επισης ελεγε οτι αλλο firmware απαιτειται για τα αμερικανικα μηχανηματα αλλο για τα ευρωπαΐκα.Ολα αποδειχτηκαν τελικα αυτο που ηταν,φημες.

Πριν μια ημερα το firmware αναφερθηκε επισημα οτι τελικα θα γινει διαθεσιμο και στο ευρωπαΐκο site.
Οπως επισης βεβαια ισχυει και το αυτονοητο.Τα αμερικανικα HD80 δεν εχουν καμια διαφορα με τα ευρωπαΐκα.Οποιος θελει μπορει να flashαρει το αμερικανικο firmware στον προβολεα του.Το bonus σε αυτη την περιπτωση ειναι ενα διαφορετικο και πολυ-πολυ ωραιο logo.Ο ευρωπαΐκος HD80 εχει σαν logo μολις τον αναψεις ενα μεγαλο ασπρομαυρο "THEMESCENE",ο αμερικανικος εχει σαν logo το σημα της optoma με μεγαλα γραμματα και απο κατω γραφει Hi-Definition Lifestyle.Ειναι πανεμορφο καμια σχεση με το αχαρο THEMESCENE.Μια διευκρίνηση,το αμερικανικο firmware ειναι στην πραγματικοτητα universal.Εχει ολες τις γλωσσες,συμπεριλαμβανομενων και των ελληνικων.

Link της σελιδας του HD80 στο αμερικανικο site για να κατεβασετε το firmware
http://www.optomausa.com/Product_de...3&productcategory=Home+Theater&product_id=331

Ως προς την εικονα δεν προσεξα κατι να αλλαξε με την αναβαθμιση του firmware.Τα χρωματα παρεμειναν το ιδιο και δεν προστεθηκαν καποιες επιλογες.Το μονο εμφανες που προστεθηκε στο τελευταιο firmware (εχουν βγει μεχρι στιγμης δυο) ειναι οτι σε καθε καρτελα ρυθμισεων απο διπλα αναφερει την εκδοση του firmware π.χ.διπλα στο ρυθμισεις γραφει C.05.Αυτο ειναι καλο.Βλεποντας αυτο ξερεις οτι εχεις το παρον τελευταιο.

Σχετικα με την εικονα του΄Τα χρωματα οπως ερχεται απο το εργοστασιο ειναι αρκετα καλα ρυθμισμενα.Στην καρτελα ρυθμισεως χρωματων του DVE,βλεπουμε το κοκκινο και το μωβ να ειναι ιδιας εντασης και ελαφρως πιο ανοικτα απο το background.Το κιτρινο και το πρασινο ειναι περιπου το ιδιο και πιο σκουρα απο το background.Το κυανο ειναι αρκετα σωστο και σχεδον τελειως εξαφανισμενο στο background.To μπλε ειναι ενταξει.
Το grayscale θελει λιγο δουλεια αλλα οχι κατι τραγικο.Απο την αντιστοιχη καρτα του DVE βλεπουμε καποιες περιοχες να ειναι ελαφρως κοκκινιζουσες.Με τα αναλογα ρυθμιστικα του gain και offset των χρωματων θα ερθει μια χαρα.
Στην θεαση ταινιων τα χρωματα φαινονται πολυ καλα.Και να μην το ρυθμισει καποιος δεν θα εχει κανενα προβλημα.

Το sharpness θελει λιγο προσοχη.Οπως ερχεται απο το εργοστασιο ειναι στο 7.Η κλιμακα του ειναι 0 εως 16.Το πραγματικο 0 ειναι το 8.Αν κατεβεις κατω απο το 8 μεχρι το 3 ή 4 ειναι συν κατω απο το 3-4 γινεται μειον (θολωνει ο προβολεας) πανω απο το 8 ειναι μονο συν.Το 8,η μεση δηλαδη ειναι το 0.Εδω πρεπει να γραψω μια παρατηρηση μου που εκανα ως προς το sharpness.Αν βαλουμε μια καρτα convergence dot pattern θα δουμε οτι ενω σε ολη την εικονα οι κουκιδες ειναι ιδιες η επανω πρωτη οριζοντια και η αριστερα πρωτη καθετη γραμμη απο κουκιδες ειναι αλλης εντασεως και οξυτητας.Πολυ πιο φωτεινες και παχιες.Ειναι αντιστοιχες με sharpness 0.
Φανταζομαι με καποιο update θα το διορθωσουν.Εχω επισυναψει στο κειμενο αυτο ενα zipακι που εχει το convergence dot pattern σε αναλυση 1080 για να δειτε τι ακριβως εννοω.
Προσοχη ότι αλλαγη κανετε στο sharpness θελει να αλλαξεις μνημη (π.χ. απο cinema σε tv) αλλιως δεν ερχεται στα σωστα επιπεδα.Αν δηλαδη το βαλεις στο 8 απο 7 που ερχεται θα πρεπει να αλλαξεις μνημη και να επανελθεις παλι στην μνημη που ησουν για να το παρει σωστα.

Ο προβολεας εχει 5 θεσεις μνημης.4 ετοιμες με αναλογα ονοματα που αλλαζουν ομως και μια που την αναφερει σαν χρηστης.Δεν εχει δηλαδη καποιες ετοιμες αλλα fix και καποιες για τον χρηστη.Ολες που εχει ειναι παραμετροποιησιμες.Οτι αλλαγη κανεις σωζεται αυτοματα.Δεν χρειαζεται να κανεις save (δεν εχει επιλογη).Μου αρεσει το οτι μπορεις να αλλαξεις τις ετοιμες.Εχοντας ονοματα μπορεις να θυμασαι ευκολοτερα τι θεση μνημης χρησιμοποιεις για καποια συσκευη.Π.χ. cinema για το Hi-Def player και Tv για το dvd-recorder.

Η χειροκινητη ιριδα του προβολεα δουλευει καλα και εχει αρκετες διαβαθμισεις.Απο το 0 εως το 16.Στο δικο μου πανι και χωρο η μεση δινει τα καλυτερα αποτελεσματα.
Ο προβολεας ειναι πραγματικα πολυ φωτεινος.Η χαμηλη σκαλα φωτεινοτητας βγαζει πολυ φως.Μονο εαν εχετε καποιο τερας πανι θα χρειαστει να ανεβασετε την λυχνια στο φωτεινο της.

Δοκιμασα ολες τις ψηφιακες εισοδους.Συνδεσα το pc αρχικα μεσω της DVI αλλα δεν ξερω γιατι στο δικο μου setup με μια nvidia 8600GT βγαζει στα γραμματα μια πρασινη αχνα.Ο προβολεας κλειδωσε κανονικα απο το pc στα 1080 24-25-50-60.Ισως με καποια αλλη καρτα γραφικων να μην το κανει.Ειναι λιγο δυσκολο να το δεις αλλα φαινεται π.χ. στο start.Επειδη παντως σε μενα το κανει συνδεσα το pc με ανταπτορα σε μια απο τις HDMI.

Το αλλο που προσεξα ειναι οτι εχει πολυ καλο αποπλεκτη.Συνδεσα το panasonic S97 με HDMI και εστειλα 1080i.Η εικονα ειναι παρα πολυ καλη.Ελαχιστες φορες θα δεις δοντακια και η οξυτητα της εικονας διατηρειτε σε ολη την διαρκεια της ταινιας.Το ιδιο καλο αποτελεσμα ειδαμε με τον Ανδρεα(cinemusic) και οταν συνδεσαμε το Toshiba E1.

Εδω τελειωνουν οι αρχικες μου παρατηρησεις.Αν διαπιστωσω κατι επιπλεον αξιο αναφορας θα επανελθω.

Attachments

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"
  • xfader
    Segregation supporter
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads