Optoma HD82 σβήνει

Reaction score
7
Λογικά είναι η λάμπα αλλά έχω κάποιο φόβο μήπως είναι κάτι σοβαρότερο.

Η λάμπα "έζησε" πέρα κάθε προσδοκίας. Πάνω από 3.000 ώρες. Έβγαζε μήνυμα ο προβολέας ότι πρέπει να αλλαχτεί γιατί έχουν περάσει οι αναμενόμενες ώρες ζωής της. Αν θυμάμαι καλά το έβγαζε από τις 2.000 ώρες. Το προσπέρναγα και συνέχιζα.

Εδώ και δύο ημέρες μου κάνει το εξής. Ανάβει, δείχνει εικόνα αλλά στο λεπτό περίπου πέφτει μαύρο. Το λαμπάκι του προβολέα παραμένει μπλε για λίγο και μετά από λίγο σβήνει και αυτό. Για να πάει σε κατάσταση αναμονής πρέπει να βγει από την πρίζα.

Παρήγγειλα ήδη λάμπα αλλά γράφω μήπως έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο άλλος κάτοχος του HD82 και γνωρίζει κάτι παραπάνω.

Καλές γιορτές.

Reaction score
48
Λογικά είναι η λάμπα αλλά έχω κάποιο φόβο μήπως είναι κάτι σοβαρότερο.

Η λάμπα "έζησε" πέρα κάθε προσδοκίας. Πάνω από 3.000 ώρες. Έβγαζε μήνυμα ο προβολέας ότι πρέπει να αλλαχτεί γιατί έχουν περάσει οι αναμενόμενες ώρες ζωής της. Αν θυμάμαι καλά το έβγαζε από τις 2.000 ώρες. Το προσπέρναγα και συνέχιζα.

Εδώ και δύο ημέρες μου κάνει το εξής. Ανάβει, δείχνει εικόνα αλλά στο λεπτό περίπου πέφτει μαύρο. Το λαμπάκι του προβολέα παραμένει μπλε για λίγο και μετά από λίγο σβήνει και αυτό. Για να πάει σε κατάσταση αναμονής πρέπει να βγει από την πρίζα.

Παρήγγειλα ήδη λάμπα αλλά γράφω μήπως έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο άλλος κάτοχος του HD82 και γνωρίζει κάτι παραπάνω.

Καλές γιορτές.
Αν το ελεγες νωριτερα θα σου εδινα για να κανεις τα τεστ σου την λαμπα του 87αρη μου την παλια με 1800 ωρες επανω να απεκλειες καποιο αλλο προβλημα.Αληθεια ποσο πηγε η λαμπα σου?

Reaction score
7
Η λάμπα πήγε 125 ευρώ. Βρήκα ένα τύπο στο αγγλικό ebay που είχε ένα ανταλλακτικό αχρησιμοποίητο. Όχι σκέτη λάμπα αλλά με το housing παρέα. Μάλλον ο τύπος όμως δεν το έστειλε ακόμα και με βλέπω να χάνω όλες τις γιορτές.

Έπρεπε να είχα παραγγείλει μια λάμπα σκέτη από Κίνα να την έχω έτοιμη. Βρίσκεις στα 80 ευρώ. Έτσι δεν θα έμενα τις γιορτές χωρίς προβολέα...

Από τον 87άρη θα έκανε η λάμπα;

Reaction score
48
Η λάμπα πήγε 125 ευρώ. Βρήκα ένα τύπο στο αγγλικό ebay που είχε ένα ανταλλακτικό αχρησιμοποίητο. Όχι σκέτη λάμπα αλλά με το housing παρέα. Μάλλον ο τύπος όμως δεν το έστειλε ακόμα και με βλέπω να χάνω όλες τις γιορτές.

Έπρεπε να είχα παραγγείλει μια λάμπα σκέτη από Κίνα να την έχω έτοιμη. Βρίσκεις στα 80 ευρώ. Έτσι δεν θα έμενα τις γιορτές χωρίς προβολέα...

Από τον 87άρη θα έκανε η λάμπα;
Δικιο εχεις με τον 8600 ειναι συμβατη του 87 λαθος μου.Μακαρι να ειναι μονο λαμπα και να καθαρισεις ευκολα

Reaction score
1
Χρόνια πολλά! Το ίδιο πρόβλημα είχα με panasonic προβολέα και λύθηκε με reset στο χρόνο της λάμπας.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Για δοκίμασε να του αυξήσεις υψόμετρο! να δουλεύει δηλαδή ο ανεμιστήρας στο Hi !

Reaction score
16
Χρόνια πολλά! Το ίδιο πρόβλημα είχα με panasonic προβολέα και λύθηκε με reset στο χρόνο της λάμπας.
Επειδή και σε έναν δικό μου Εpson tw700 με 1500 περίπου ώρες χρήσης (στο dynamic) μου βγάζει το μήνυμα "Replace lamp" , λες αν μηδενίσω τις ώρες να μη ξαναεμφανιστεί το (ενοχλητικό αυτό) μήνυμα .. κι υπάρχει κι η περίπτωση να φτιάξει "μαγικά" κι η εικόνα; Να ξαναζωντανέψει ο φωτισμός;
:)

Reaction score
7
Τις ώρες της λάμπας της μηδένισα χωρίς αποτέλεσμα.

Αυτό με την αύξηση υψόμετρου δεν το κατάλαβα. Πως βάζω τον ανεμιστήρα στο hi; Υπάρχει επιπλέον μενού όπως σε άλλους προβολείς;

Reaction score
1
Επειδή και σε έναν δικό μου Εpson tw700 με 1500 περίπου ώρες χρήσης (στο dynamic) μου βγάζει το μήνυμα "Replace lamp" , λες αν μηδενίσω τις ώρες να μη ξαναεμφανιστεί το (ενοχλητικό αυτό) μήνυμα .. κι υπάρχει κι η περίπτωση να φτιάξει "μαγικά" κι η εικόνα; Να ξαναζωντανέψει ο φωτισμός;
:)
Oυτε ο φωτισμος θα ζωντανεψει ουτε φτιαχνει μαγικα η εικονα
Απλα βλεπεις την "οποια" εικονα μεχρι να παραλαβεις την νεα
λαμπα

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.334
Αυτό με την αύξηση υψόμετρου δεν το κατάλαβα. Πως βάζω τον ανεμιστήρα στο hi; Υπάρχει επιπλέον μενού όπως σε άλλους προβολείς;
Υπάρχει ρύθμιση που αλλάζοντας το υψόμετρο, αυξάνονται οι στροφές του ανεμιστήρα.

Δεν ξέρω όμως αν την έχει ο Optoma HD82.

Reaction score
1
Τις ώρες της λάμπας της μηδένισα χωρίς αποτέλεσμα.

Δοκιμασε να βγαλεις και να τοποθετησεις την λαμπα ξανα
στον προβολεα
Μαζι με το reset ειναι σαν εβαλες νεα λαμπα
(Αυτα μεχρι να ερθει η καινουργια ,γιατι δεν ξερω απο μαγικα "δυστυχως"!!!)

Last edited:

Reaction score
16
Oυτε ο φωτισμος θα ζωντανεψει ουτε φτιαχνει μαγικα η εικονα
Απλα βλεπεις την "οποια" εικονα μεχρι να παραλαβεις την νεα
λαμπα
Φύσηξα πριν λίγο με ένα "Skill φυσερό" τις γρίλλιες εξαερισμού και γύρω γύρω από τη λάμπα του EPSON TW700 και είδα σημαντική βελτίωση στην ποιότητα της εικόνας, στο φωτισμό ... Νομίζω πως βοηθά το καλό (και προσεκτικό) φύσημα των γριλλιών εξαερισμού, το διάβασα και από κάποιον άλλο εδώ στο φόρουμ. Οι ώρες της λάμπας έφτασαν στις 2122! Στο dynamic. Και δε φαίνεται η ένδειξη replace lamp.

Όμως ενώ η native ανάλυση του TW700 είναι 720p ή 1080i , στο μενού του προβολέα βλέπω ότι έχει "κλειδώσει" στο 1125i . Μπορεί κάποιος να το σχολιάσει αυτό; Βλέπω τις ταινίες με PC κάρτα ΑΤΙ HD 5770 από τη HDMI έξοδό της, συνήθως ταινίες HD 1080p, σε κατάσταση "αναπαραγωγή στις δυο οθόνες", η μία EIZO 24 1920X1200 κι ή άλλη στον προβολέα. Δε θα έπρεπε να γράφει στο μενού του προβολέα, 1080i;

Reaction score
7
Κατέβηκε ο προβολέας, βγήκε η λάμπα, ξαναμπήκε, τα ίδια. Βρήκα πως μπαίνω και στο service menu αλλά δεν είδα κάτι που να μπορεί να με βοηθήσει. Άσε που έχω και λίγο χρόνο στην διάθεση μου κάθε φορά για να το δω, γιατί μετά σβήνει ο προβολέας...:(

Περιμένω την λάμπα του Άγγλου. Αφού την παραλάβω, ελπίζω να πάνε όλα καλά, θα τον στείλω για καθαρισμό γιατί είδα τρελή σκόνη στον ανεμιστήρα μέσα, όταν έβγαλα την λάμπα.

Εξάλλου αυτός ο προβολέας δεν πρόκειται να αλλαχτεί μέχρι να βγουν 4Κ στα 2.000-2.500€.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Υπάρχει ρύθμιση που αλλάζοντας το υψόμετρο, αυξάνονται οι στροφές του ανεμιστήρα.

Δεν ξέρω όμως αν την έχει ο Optoma HD82.
Την έχει! αυτόν έχω και εγώ, και επειδή έσβηνε μετά από λίγα λεπτά, (ο δικός μου έχει 600 ώρες) την άλλαξα και σταμάτησε να σβήνει! μόνο που αυξάνετε λίγο και ο θόρυβος! βέβαια το καλύτερο είναι να αλλαχθεί η λάμπα!

Reaction score
7
Την έχει! αυτόν έχω και εγώ, και επειδή έσβηνε μετά από λίγα λεπτά, (ο δικός μου έχει 600 ώρες) την άλλαξα και σταμάτησε να σβήνει! μόνο που αυξάνετε λίγο και ο θόρυβος! βέβαια το καλύτερο είναι να αλλαχθεί η λάμπα!
!!! Στο service menu; Ποια είναι;;; Δώσε τα φώτα σου!!! :)

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.334
Δε νομίζω να είναι στο service menu.

Για ψάξε καλύτερα.

Reaction score
7
Όταν βάζεις την λάμπα στην υψηλή φωτεινότητα τότε δουλεύει και ο ανεμιστήρας περισσότερο. Αυτό όμως είναι δώρο άδωρον. Το θέμα είναι να δουλεύει ο ανεμιστήρας περισσότερο στην χαμηλή φωτεινότητα.

Reaction score
7
στον 87 ειναι στο setup->high altitude. κοιτα μηοως ειναι το ιδιο και εσενα
Ακριβώς το ίδιο είναι και στον 82. Το έβαλα, πάλι έσβησε. Πράγματι ο ανεμιστήρας δούλεψε πιο ψηλά αλλά δεν άλλαξε κάτι.

Οπότε αναμένω την καινούρια λάμπα. Ευχαριστώ πολύ παίδες για την βοήθεια.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.286
Members
38.675
Νεότερο μέλος
Γιώργος Π