Ottto Splendid - Φορητό A/C

Reaction score
2
μακρυά από φορητά Α/C!!! πέρυσι έκανα το λάθος να πάρω ένα από το Media Markt, το ακριβό μοντέλο (Olympia ή κάπως έτσι), 9000btu, 650euro και βγήκε μεγάλη πατάτα! πάλι καλά το γύρισα πίσω μεσα σε 3 μερές και μου δώσανε όλα τα λεφτά αμέσως!

1) πρέπει να έχεις μια πόρτα ή παράθυρο ανοιχτό για να βγάλεις την σωλήνα του θερμού αέρα (Φ120!!) έξω από το δωμάτιο.
2) κάνει σαν εργοστάσιο αφού έχεις την εξωτερική μονάδα με το κομπρεσερ μέσα στο δωμάτιο
3) για να έχει απόδοση, δηλαδή να καταλάβεις ότι κάτι κάνει μετά απο 30-45 λεπτά, έπρεπε να δουλέυει σχεδόν μόνιμα τον ανεμιστήρα στο ΜΑΧ, με συνέπεια να μην μπορείς να κάτσεις στο δωμάτιο, πόσο μάλλον να κοιμηθείς.
4) Στο LOW που ήταν κάπως πιο υποφερτό από θέμα θορύβου, δεν είχε σχεδόν καθόλου απόδοση, δούλευε περίπου σαν απλός ανεμιστήρας άρα τι να το κάνεις...

τελικά έβαλα ενα Mitsubishi 9000btu inverter με 800ευρώ σύνολο με τοποθέτηση και βρήκα την υγειά μου!! εντελώς αθόρυβο στο LOW, απόδοση μέρα με την νύχτα αφού παγώνει το δωμάτιο σε λιγότερο απο 5 λεπτά ενώ μπορεί να δουλέυει με εξωτερική θερμοκρασια μέχρι 50οC!!!

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.084
Απάντηση: Ottto Splendid - Φορητό A/C

Εγώ έχω στο μαγαζί ένα φορητό Argo που το έχω ήδη 12 ή ίσως 13 χρόνια.
Δουλεύει άψογα, είναι αθόρυβο και πολύ δυνατό.
Ψύχει έναν χώρο 3Χ8 μέτρα με ύψος 4 μέτρα!
έχει μια μικρή εξωτερική μονάδα που ενώνεται με ένα σωλήνα πάχους 3 εκατοστών.
Τόσο χρειάζεται να αφήσεις την πόρτα ανοιχτή.
Προφανώς δεν είναι όλες οι κατασκευές το ίδιο. Οι παλιές ήταν καλύτερες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.361
Members
38.689
Νεότερο μέλος
s channel