Panasonic DMP-BD55 Blu-ray player. Δεν "βλέπει" δίσκους Blu-ray, ενώ "βλέπει" DVD!

Reaction score
3.085
Καλημέρα σε όλους

Το συγκεκριμένο player ειναι στα χέρια του γιου μου, στο σπίτι του οποίου ήμουν χθες το βράδυ. Μου παραπονέθηκαν ότι δεν διαβάζει κάποια δισκάκια Blu-ray, που θέλησαν να δουν. Έκανα κι εγώ δοκιμή με 3-4 δισκάκια διαφορετικής προέλευσης και χρονολογικής έκδοσης και πράγματι δεν τα έβλεπε. Σε αντίθεση με οποιοδήποτε δίσκο DVD, που δοκίμασα και τον οποίο έβλεπε και έπαιζε κανονικά.

Συνέδεσα το player στο διαδικτυο μέσω ethernet και το εβαλα να ψάξει και να κάνει αναβάθμιση firmware. Από v. 1.5 πήγε στη v. 1.9 με επιτυχία. Ξαναδοκίμασα κάποια Blu-rays, αλλά έκανε τα ίδια. Βγάζει το γνωστό μήνυμα στην οθόνη:

Πριν αποφασιστεί αν πρέπει να δοθεί στο service, θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα.

1) Μπορεί να υπάρχει βλάβη στο player, αφού διαβάζει DVD?
2) Μήπως ο μηχανισμός της κεφαλής έχει δυο laser beams, ένα για DVD και ένα για Blu-ray?
3) Αν είναι έτσι, αξίζει τον κόπο (και το χρήμα) να δοθεί για service ή να το ξεχάσουμε?
4) Αν όντως φταίει ο μηχανισμός της κεφαλής, υπάρχει πιθανότητα να βρω ανταλλακτικό κάπου - πλην του επίσημου service - που να είναι πιο προσιτό?

Ευχαριστώ.
-

Reaction score
1.458
Είναι αρκετά παλιό player το συγκεκριμένο.Πολύ πιθανό να έχει βλάβη το blue laser.Νομίζω έχουν 2 όπως αναφέρεις παραπάνω,ένα για bd και ένα για dvd.
Δεν αναπαράγει κανένα απολύτως blu ray και με το τελευταίο firmware?

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.971
Μπορει να εχει λιγη σκονη ο φακος του blue laser? κανε μια δοκιμη καθαρισμου..

Reaction score
3.085
Είναι αρκετά παλιό player το συγκεκριμένο.Πολύ πιθανό να έχει βλάβη το blue laser.Νομίζω έχουν 2 όπως αναφέρεις παραπάνω,ένα για bd και ένα για dvd.
Δεν αναπαράγει κανένα απολύτως blu ray και με το τελευταίο firmware?
Καλησπέρα

Ναι, δεν αναπαράγει κανένα απολύτως μπλε δισκάκι, ακόμα και μετά την αναβάθμιση του firmware. Και μάλλον πρέπει να αποδώσω τη βλάβη στο 2ο laser. Το οποίο, με μια γρήγορη ματιά στο διαδίκτυο, αφ' ενός δεν είναι εύκολα διαθέσιμο (π.χ. στο ebay δεν υπάρχει) και αφ' ετέρου η τιμή του είναι (ήταν εδώ και 4 χρόνια) γύρω στα 120 δολάρια και μάλλλον απ' ευθείας από την Panasonic. Οπότε αν είναι όντως έτσι, μάλλον πρέπει να σταματήσω να ψάχνω για λύση επισκευής.

Πάντως, στο link που βρήκα αυτή την τιμή, προτείνεται ως πρώτη λύση ένα reset του player. Τη διαδικασία για το reset, μπορείτε να την δείτε στο link:

http://www.justanswer.com/electronics/3gfdi-hi-panasonic-dmp-bd55-not-playing-bluray-discs-will.html

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω από την προτεινόμενη διαδικασία είναι το τί ακριβώς σημαίνει το:

Press and hold [POWER Í/I] on the main unit for 3 seconds

Αυτό το ρημάδι Í/I τί διάολο σημαίνει?
Ξέρει κανένας?
-

Sugah

Ζαχαρούλης
Reaction score
3.326
Μήπως απλά αναφέρεται στο On / Off κουμπί στο player;
  1. POWER Í/I

Με copy paste από το manual αυτή η εικόνα έρχεται οπότε μάλλον αυτό θα είναι

Reaction score
1.458
Μάλλον αυτό που λέει ο Sugah είναι.Δοκίμασε το και αν δεν πιάσει δεν αξίζει να δώσεις 120 ευρώ για επισκευή.
Με τα ίδια ή και λιγότερα χρήματα ακόμη,αγοράζεις καινούριο bd player ακόμη και 3D.

Reaction score
3.085
Μήπως απλά αναφέρεται στο On / Off κουμπί στο player;
  1. POWER Í/I

Με copy paste από το manual αυτή η εικόνα έρχεται οπότε μάλλον αυτό θα είναι
Μάλλον αυτό που λέει ο Sugah είναι.Δοκίμασε το και αν δεν πιάσει δεν αξίζει να δώσεις 120 ευρώ για επισκευή.
Με τα ίδια ή και λιγότερα χρήματα ακόμη,αγοράζεις καινούριο bd player ακόμη και 3D.
Σας ευχαριστώ και τους δύο. Όντως αυτό είναι, το βρήκα και στο manual. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής:

Αν κάνω Full Reset, όπως λέει το manual (και το παραπάνω link), εκτός από τα settings, τί γίνεται με το αναβαθμισμένο firmware? Το χάνω κι αυτό ή όχι?

Ευχαριστώ.
-

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Όχι.

Αλλά αφού μπορείς να το βάλεις αμέσως μετά, τι σημασία έχει;

ika

News
Reaction score
16.741
Τι θα προσφέρει το reset? Δεν χάνει τίποτα να κάνει ο Παναγιώτης ένα reset, αλλά αφού δεν διαβάζει το laser, ηλεκτρονικό είναι το πρόβλημα όχι software-ικό.

Reaction score
3.085
Σας ευχαριστώ όλους σας για τη βοήθειά σας.

Όντως το reset δεν έκανε τίποτα. Η αλλαγή της κεφαλής laser είναι δυσανάλογα ακριβή, άρα απορρίπτεται. Ήδη πάει για αντικατάσταση με ένα νεότερο και σίγουρα φτηνότερο από το κόστος επισκευής.

Και πάλι ευχαριστώ.
-

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7