Panasonic DMP-BDT310 και αναπαραγωγη cd

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206
Καλησπερα παιδια. Εχω παραγγειλει και περιμενω τον ενισχυτη Marantz sr 6006 ο οποιος θα παιζει με τα b&w 684 theater και θα εχω και το Panasonic DMP-BDT310 σαν blu ray player.
Απο αποψη εικονας θα παιζουν σεναν Epson tw9000 projector.
Aπο αποψη ηχου τωρα... για να παιζω μουσικα cds μου αρκει ο Panasonic DMP-BDT310 ή πρεπει να αγορασω φετα cd player?

Reaction score
209
Απάντηση: Panasonic DMP-BDT310 και αναπαραγωγη cd

Αφού θα είναι συνδεμένο ψηφιακά επάνω στον marantz, θα παίζει το DAC του Marantz και θα έχεις ήχο ενός καλού εισαγωγικού CD player της χαμηλής κατηγορίας. Μπορείς να το συνδέσεις και αναλογικά και να ακούσεις τις διαφορές, οι οποίες θα είναι σίγουρα υπέρ του A/V.
Για να πάρεις καλύτερο ήχο από cd player με ουσιαστικές διαφορές θα πρέπει να ανέβεις κάμποσο στα λ7.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206

Δηλαδη για να επερνα cd-player το οποιο να μου εδινε ΑΙΣΘΗΤΗ διαφορα αποτι να παιζω τα cd απτο blu ray player, ποσα λεφτα υπολογιζω;

Reaction score
249

εγω που δοκιμασα το 110 αναλογικα σε προενισχυτη stereo το αποτελεσμα με εξεπληξε ευχαριστα
δε νομιζω να αξιζει η αγορα cd για τον συγκεκριμενο ενισχυτη

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206

οκ ευχαριστω. Και η βελτιστη συνδεση για να ακουω cds ειναι μεσω coaxial/optical?

Reaction score
249

τι εννοεις
το 310 εχει αν δε κανω λαθος μονο οπτικη
αν το dac του ενισχυτη σου ειναι καλυτερο απο του 310 πρεπει να το συνδεσεις με οπτικη
συνδεσε το και με την οπτικη και αναλογικα και θα δεις ποιο παιζει καλυτερα

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206

Τo dac τι ειναι?

Λογικα, αν τα συνδεσω μεσω οπτικης θα εχω καλυτερο ηχο αποτι αν τα συνδεσω αναλογικα,ετσι δεν ειναι;

Reaction score
209

dac είναι εκείνο που μετατρέπει τον ήχο από ψηφιακό σε αναλογικό. Του Marantz είναι καλύτερο. Του panasonic τυπικό.
Βάλε μια οπτική ίνα και θα είσαι ταμάμ.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206

Εξακολουθω και ειμαι μπερδεμενος σε κατι...γιατι να θελουμε να μετατρτεψουμε τον ψηφιακο ηχοσ ε αναλογικο; για την μουσικη ειναι καλυτερα ο αναλογικος ηχος;

Reaction score
249

καποτε θα χρειστει να μετατραπει για να το ακουσεις απο τα αναλογικα ηχεια
μπορεις να το συνδεσεις και απευθειας σε ενεργα ηχεια που εχουν dac (digital to analog converter) αλλα εσυ εχεις ενισχυτη και παθητικα ηχεια
και τα cd players εχουν μεσα dac
συνδεεις κατι ψηψιακα με κατι αλλο για να αποφυγεις τις απωλειες μετα ομως το σημα καπου θα μετατραπει για να ακουστει στα ηχεια (μεχρι να βγουν αμιγως ψηφιακα οποτε δε θα μετατρεπεται πουθενα το σημα)

Reaction score
171

Εξακολουθω και ειμαι μπερδεμενος σε κατι...γιατι να θελουμε να μετατρτεψουμε τον ψηφιακο ηχοσ ε αναλογικο; για την μουσικη ειναι καλυτερα ο αναλογικος ηχος;
Το σήμα σε κάθε περίπτωση θα μετατραπεί σε αναλογικό.

Στην ψηφιακή σύνδεση (optical, coaxial, hdmi) την μετατροπή την κάνει ο κατάλληλος ενισχυτής (ή εξωτερικό DAC)
Στην αναλογική σύνδεση (RCA) την μετατροπή θα την κάνει το ίδιο το player.

Σε ποια από τις δύο συνδέσεις θα πάρεις καλύτερο ήχο, είναι καθαρά θέμα ακουστικής δοκιμής και ποιότητας των συσκευών.

Στην περίπτωση που έχει κανείς δικάναλο ολοκληρωμένο ενισχυτή χωρίς ψηφιακές εισόδους τότε η σύνδεση γίνεται υποχρεωτικά αναλογικά μέσω RCA. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να συνδεθεί εξωτερικό DAC.

Reaction score
171

Ως πρώην κάτοχος του Panasonic 310 δοκίμασα αναλογική και ψηφιακή σύνδεση.
Σύνδεσα αναλογικά το 310 με τον ολοκληρωμένο Krell 400xi. Ο ήχος ήταν φτωχός συνολικά, χωρίς όγκο και ατάκα.
Στην ψηφιακή σύνδεση μέσω HDMI με τον Denon AVR-4310CI ως προενισχυτή και με τα τελικά στάδια του Krell, το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο, παρέμεινε όμως μέτριο και δεν με ικανοποίησε. (ηχεία Audio Spectrum Hermes)

Για την ιστορία, οι συγκρίσεις έγιναν με το Universal Oppo BDP-93EU και το cd player Rotel RCD-991AE.

Από πλευράς εικόνας το Panasonic είναι ότι καλύτερο στην χαμηλή κατηγορία τιμής. Σε αναπαραγωγή Bluray 2D & 3D έπαιξε εξαιρετικά και μόνο για αυτό αξίζει να το αποκτήσει κανείς.

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206

Δυστηχως ομως δεν ειμαι και τοσο γνωστης για να συγκρινω...
μου λες οτι το αποτελεσμα ηταν μετριο με τον panasonic 310 και ενισχυτη Denon AVR-4310CI
αλλα δυστηχως δεν ξερω ποιος ειναι καλυτερος μεταξυ
Denon AVR-4310CI - Marantz sr 6006

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.437

Δυστηχως ομως δεν ειμαι και τοσο γνωστης για να συγκρινω...
μου λες οτι το αποτελεσμα ηταν μετριο με τον panasonic 310 και ενισχυτη Denon AVR-4310CI
αλλα δυστηχως δεν ξερω ποιος ειναι καλυτερος μεταξυ
Denon AVR-4310CI - Marantz sr 6006
Μηπως ειναι σε αλλη κατηγορια τιμής, 1000 ε διαφορά!

Reaction score
171

Να το πω πιο απλά.
Στον τομέα της εικόνας θα σε ικανοποιήσει απόλυτα.
Στο τομέα του ήχου, δοκιμάζεις και κρίνεις εσύ. Μπορεί να σου αρέσει και να σε καλύψει.
Δεν "ακούμε" όλοι το ίδιο, ούτε έχουμε τις ίδιες απαιτήσεις!

Αν δεν αποφάσιζα την μετάβαση σε Oppo, το Panasonic θα ήταν το βασικό μου blu-ray player.
Η εικόνα του ήταν εξαιρετική, τόσο στις 55'' της TV όσο και στις 106'' του προβολέα.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

Να το πω πιο απλά.
Στον τομέα της εικόνας θα σε ικανοποιήσει απόλυτα.

Αν δεν αποφάσιζα την μετάβαση σε Oppo, το Panasonic θα ήταν το βασικό μου blu-ray player.
Η εικόνα του ήταν εξαιρετική, τόσο στις 55'' της TV όσο και στις 106'' του προβολέα.
Συμφωνώ απόλυτα...το αγόρασα πριν από λίγες μέρες για την τηλεόραση και τελικά συνδέθηκε μόνιμα με τον προβολέα:105:

Απίστευτη εικόνα για τα 210 ευρώ που κοστίζει...δεν το περίμενα...πραγματικά έμεινα έκπληκτος...

Σε εικόνα AlexT είναι αισθητή η διαφορά τους;για ήχο δεν το συζητάω καν...:116:

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
206

Μα αν αναλαβει τη μετατροπη το DAC του ενισχυτη τοτε το blu ray player εξακολουθει και εχει ακομα ρολο στην ποιοτητα του ηχου;
σορρυ αλλα ειμαι ολιγον τι ασχετος.

Reaction score
171

Σε εικόνα AlexT είναι αισθητή η διαφορά τους;για ήχο δεν το συζητάω καν...:116:
Ναι, στον ήχο δεν υπάρχει σύγκριση. Στην εικόνα όμως και ειδικά στην ευκρίνεια (στα δικά μου μάτια!) υπερείχε το 310..

Reaction score
171

Μα αν αναλαβει τη μετατροπη το DAC του ενισχυτη τοτε το blu ray player εξακολουθει και εχει ακομα ρολο στην ποιοτητα του ηχου;
σορρυ αλλα ειμαι ολιγον τι ασχετος.
Η αναπαραγωγή του ψηφιακού ήχου συντελείται σε δύο στάδια. Από τον οδηγό (transport) και τα dac (μετατροπείς). Το καθένα από αυτά παίζει καθοριστικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.671
Members
38.728
Νεότερο μέλος
roberto_portale