Panasonic HDC-TM700

Reaction score
384
Σκεφτομαι να αγορασω την συγκεκριμενη καμερα, αλλα με προβληματιζει το γεγονος οτι εχει ανεμιστηρακι. :111:
Την εχει κανενας ρε παιδια? Κανει τοσο θορυβο?
Αν και διαβασα οτι με ενα εξωτερικο microphone το προβλημα εξαφανιζεται εντελως. Αλλα εαν ειναι να αγορασω μια compact συσκευη και χρειαζεται 10 attachments για να γινει καμερα...αστο :108:

Reaction score
3
Απάντηση: Panasonic HDC-TM700

Μιας και ενδιαφέρομαι κι εγώ και το έχω ψάξει το θέμα, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι υπάρχει όντως πρόβλημα αλλά σε ορισμένα κομμάτια παραγωγής αυτού του μοντέλου.
Να μην σου τύχει δηλαδή.
Αλλά απ' ότι διάβασα από ποστ μελών σε ξένα φόρουμ, η εταιρείας τους τις αντικατέστησε.

Κρίμα γιατί η κάμερα απ' όσο λένε παίρνει άριστα σε όλα!

Αν δεν σε ενδιαφέρει ο ήχος των 6 καναλιών, τότε πάρε την και αγόρασε εξωτερικό μικρόφωνο.

Προσωπικά, κοιτάω για Canon, μιας και έχει και αυτό το εξωτερικό μικρόφωνο SM-V1 και μάλιστα εξακάναλο.

Reaction score
384

Διαβασα ομως οτι οι Canon ειναι κατα πολυ χειροτερες σε χαμηλο φωτισμο, με εντονο κοκκο. Αυτο σε σχεση με την Panasonic. Επισης, δεν τραβανε σε 50p.
Συγκριση
Οι τιμες ειναι ως εξης: Canon £850, Panasonic £690

Reaction score
3

Κοίτα να δεις, έχω μια Sony HC90 (miniDV).
Τότε που την πήρα, (εδώ και 5 χρόνια), διάβαζα ότι ήταν μέτρια!
Βαθμολογία στο διαδίκτυο: 6.5/10 ! !
Η βαθμολογία μου: 9.5/10 ! !
Αν δεν είχε βγει το HD, δεν θα έψαχνα για να την αντικαταστήσω.

Όσο για τα περί χαμηλού φωτισμού που λες, ούτως ή άλλως πρέπει να έχεις κάποιο φωτιστικό (π.χ. led) για σκοτεινές λήψεις.
Τα 50p σαφώς είναι έλλειψη, αλλά για δες αν μπορεί να τα διαβάσει ένα blu ray player (επιτραπέζιο εννοώ). Γιατί κάπου διάβασα ότι προς το παρόν δεν μπορεί να διαβαστούν. Άρα τα βίντεο σε 50 καρέ θα μπορείς να τα αποθηκεύσεις μόνο σε σκληρό.
Άλλωστε τα 50 καρέ είναι δύσκολο να τα επεξεργαστείς ακόμα και για κόψιμο ράψιμο σκηνών. Κι εγώ θα προτιμούσα τα 50 αλλά πιστεύω ότι τα 25p ή 24 είναι καλύτερα και φυσικά πιο εύκολα επεξεργάσιμα.

Reaction score
3

Και μια λεπτομέρεια:
η Canon είναι η μοναδική που έχει εξωτερικό 6 κάναλο μικρόφωνο (Canon SM-V1) για ορισμένα μοντέλα της.
Αντίθετα η Panasonic και η Sony τα έχουν ενσωματωμένα και δεν ξέρω κατά πόσο θα κάνουν καλό διαχωρισμό καναλιών.
Η Sony βέβαια διαθέτει και κάποιο bluetooth μικρόφωνο αλλά αυτό χρησιμεύει μόνο για να καταγράφει τον ήχο από μακριά ενώ τα ενσωματωμένα καταγράφουν τον περιβάλλοντα ήχο.

Reaction score
384

Καλα ολα αυτα, απλα σκεφτομαι τι να το κανω το 6-καναλο εξωτερικο μικροφωνο στην Canon, ξερωντας οτι η Panasonic εχει καλυτερη εικονα και τραβαει 50p?
Με βλεπω να αγοραζω Panasonic, τωρα κιολας.:116:

Reaction score
3

Κατά γενική ομολογία, η Panasonic TM700 είναι η κορυφαία αυτή τη στιγμή και σίγουρα δεν θα απογοητευτείς.
Αλλά, έχοντας αυτό το πιθανό πρόβλημα με το θόρυβο του ανεμιστήρα, το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μόλις την πάρεις, είναι να τραβήξεις ένα μικρής διάρκειας βίντεο μέσα σε χώρο με απόλυτη ησυχία.
Αν διαπιστώσεις ότι ο θόρυβος είναι έντονος-ενοχλητικός, τότε επέστρεψέ την αμέσως πίσω.

Όσο για το εξωτερικό μικρόφωνο, πάντα προσφέρει καλύτερο ήχο απ' ότι το ενσωματωμένο της κάμερας.
Αν δεν σε ενδιαφέρει ο 6-κάναλος ήχος, τότε πάρε ένα εξωτερικό μικρόφωνο stereo για την ΤΜ700.

Σημείωση: Προσωπικά και άσχετα από 6κάναλο ήχο και μικρόφωνα, θα κοίταγα την Canon, μιας και έχω δει demo από κάποιο βίντεο που είχε τραβήξει το μέλος danielo και το είχε ανεβάσει για να το δούμε.
Και μάλιστα ήταν από παλιότερη Canon (miniDV). Η εικόνα πάντως ήταν φοβερή.

Reaction score
3

Τώρα που το σκέφτομαι, η ΤΜ700 έχει πουλήσει αρκετά κομμάτια μιας και είναι ίσως η κορυφαία αυτή τη στιγμή.
Μήπως υπάρχει κάποιο μέλος που να την έχει και να μπορεί να μας γράψει τις εντυπώσεις του;
Θα μας βοηθούσε πάρα πολύ.

Reaction score
384

Σε 2-3 μερες θα την εχω.
Αγορασα την SD700 τελικα, μια 32GB μνημη και μια δευτερη μπαταρια. Σκεφτηκα οτι εαν κατι συμβει στην ΤΜ θα εχω προβλημα με την εσωτερικη μνημη, ενω τωρα τουλαχιστον θα μπορω ανα πασα στιγμη να βγαλω ολο το υλικο.
Η μνημη κοστισε γυρω στα 45 ευρο (class 10), αρα με τη διαφορα τιμης μεταξυ της ΤΜ και της SD μπορω να αγορασω 96GB συνολικα.
Θα δοκιμασω να δω ποσο οντως ενοχλει ο ανεμιστηρας, και το πολυ πολυ να αγορασω ενα εξωτερικο μικροφωνο οταν τραβαω βιντεο σε ησυχα δωματια.

Reaction score
3

Για την SD 700 δεν έχει ακουστεί πρόβλημα θορύβου.
Καλορίζικη. :615:
Μόλις την δουλέψεις λίγο, γράψε μας τις εντυπώσεις σου.
Έχω κι εγώ κάποιες απορίες...., εξακάναλες βεβαίως-βεβαίως:107:

Tip:
Αν έχεις card reader στον Η/Υ, δοκίμασε από αυτό να κάνεις αντιγραφή του βίντεο της μνήμης στον Η/Υ και όχι από την ίδια την κάμερα.
Έχω ακούσει ότι γίνεται πιο γρήγορα η αντιγραφή.

Reaction score
0

Καλησπέρα, επειδή έχω βάλει στο μάτι κι εγώ αυτή την κάμερα, βρήκα και το συγκεκριμένο θέμα, αν είναι εύκολο περιμένουμε εντυπώσεις :102:

Reaction score
384

Η καμερα ηρθε χτες, αλλα ακομα περιμενω το mini HDMI καλωδιο να ερθει. Εκανα μια προχειρη δοκιμη χτες το βραδυ μεσα στο σπιτι, και η ευκρινεια ειναι απλα απιστευτη. Το ανεμιστηρακι δε δημιουργει προβλημα τελικα.
Η αναπαραγωγη εγινε σε μια τηλεοραση Panasonic που εχει υποδοχη SDHC. Δυστυχως δεν καταφερε να αναπαραγει το αρχειο που εγραψα σε 50p, αλλα μολις ερθει το καλωδιο θα μπορεσω να συνδεσω την ιδια την καμερα. Προσπαθω να φανταστω ποσο καλυτερη θα μπορουσε να ειναι η εικονα στα 50p, γιατι ηδη ηταν απλα τελεια!

Reaction score
3

Καλορίζικη.
Αναμένουμε, εντυπώσεις.
Να ξέρεις ότι στα 50p θα συναντάς "δυσκολίες". Αλλά χαλάλιν του.
Όλοι λένε (και στα φόρουμ του εξωτερικού) ότι βγάζει μάτια....

Reaction score
3

Για να μην ανοίγω άλλο θέμα, θα ήθελα να ενημερώσω για κάτι που μου έκανε εντύπωση στην συγκεκριμένη κάμερα.
Το μεσημέρι, σε γνωστό πολυκατάστημα, διαπίστωσα ότι η συγκεκριμένη κάμερα (με μετασχηματιστή και όχι με μπαταρία) ζεσταίνεται πολύ.
Δεν ξέρω πόση ώρα ήταν ανοιχτή, υποθέτω αρκετά αφού πήγα αργά το μεσημέρι, αλλά μου φάνηκε παράξενο. Μια Sony & μια Canon αντίστοιχα, ήταν σε κανονική θερμοκρασία.

Πάντως θόρυβο από το ανεμιστηράκι δεν άκουσα, παρόλο που το έβαλα στο αυτί μου.

Reaction score
384

Ευχαριστως να τραβηξω κατι σε 1080 50p, αλλα πως να στο στειλω? Μηπως να μου δωσεις μια διευθυνση και να το βαλω σε ενα δισκακι να στο ταχυδρομησω?

Reaction score
3

Ευχαριστώ.
Αν θέλεις και μπορείς να το ανεβάσεις στο www.vimeo.com.
Εκεί θα βρεις και άλλα βίντεο της 700.
Για την περίπτωση που δεν μπορέσεις να το ανεβάσεις, σου στέλνω την δ/νση με πμ.

Σημ. Ούτως ή άλλως, πρέπει πριν αρχίσεις να βιντεοσκοπείς, καλό είναι να κάνεις μερικά δοκιμαστικά για να δεις ποια ταχύτητα εγγραφής σου κάνει,
τι επιλογή θα βάλεις στο μικρόφωνο και εάν είναι δυνατόν να περάσεις το1080/50p σε δισκάκι DVD που να μπορεί να παίξει σε Blu ray player.

Reaction score
3

Μιας και είχα στείλει e-mail στην εταιρεία για κάποιες απορίες που είχα, θα σας παραθέσω την απάντησή της* για να ενημερωθεί και όποιος ενδιαφέρεται:

1. Μπορεί να μεταφέρει το βίντεο από την
κάρτα μνήμης στον Η/Υ μέσω ενός card reader, ή
απαιτείται να γίνει από την ίδια την
κάμερα;
1> ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΚΑΡΤΩΝ

2. Το 5.1 ενσωματωμένο μικρόφωνο αποδίδει
καλό διαχωρισμό των καναλιών;
2> ΝΑΙ ΑΠΟΔΙΔΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΣΤΟ 5.1

3. Σε εγγραφή ήχου 5.1, το ζουμ της κάμερας
συνεπάγεται και ζούμ στον ήχο
υποχρεωτικά;
3> ΤΟ ΖΟΥΜ ΣΤΟΝ ΗΧΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΟ ΖΟΥΜ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

4. Τι συμβαίνει με τον ανεμιστήρα; Πράγματι
ακούγεται;
4> Ο ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΤΟΣΕΣ ΟΣΕΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΨΥΞΗ ΤΩΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ .ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟ ΘΟΡΥΒΟΥ ΣΤΗ ΒΙΝΕΟΛΗΨΗ

5. Γιατί η κάμερα ζεσταίνεται, με σύνδεση
στο ρεύμα, όπως αυτή που δοκίμασα σε
πολυκατάστημα;
5>Η ΚΑΜΕΡΑ ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ CMOS TO ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ CCD ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
Η ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ.

6. Αν κάνουμε εγγραφή βίντεο σε 1080p/50, αυτό
μπορεί να αναπαραχθεί από ένα blu ray player;
6>ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΩΣ ΣΥΜΒΑΤΟ AVCHD ΣΗΜΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΑΧΘΕΙ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ BLURAY.ΕΑΝ ΕΠΙΘΥΜΗΤΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ 1080/50p,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΔΙΣΚΟ ΥΨΗΛΗΣ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΛΛΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ (π.χ.ADOBE).

και τέλος
η 750 γράφει μόνο σε 3D ή και σε 2D;
7>H HDC-SDT750 ΚΑΝΕΙ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΕ 3D ΚΑΙ ΣΕ 2D(ΑΠΛΑ ΒΓΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΤΑΠΤΟΡΑ)

*: Η απάντηση της εταιρείας ήταν με κεφαλαία γράμματα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός