Panasonic SD600 vs SD700

Reaction score
1
Καλημέρα στο φορουμ,

Είμαι στο ψαξιμο για αγορά βιντεοκάμερας (η πρώτη μου) και η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω και πολλά περί αυτού.

Ύστερα από πολύ ψάξιμο έχω ξεχωρίσει τις 2 Panasonic (το γιατι μη με ρωτάτε ούτε και εγώ γνωρίζω ακριβώς).

Οι ερωτήσεις μου προς τους κατέχοντες το άθλημα τώρα:

Ποιες οι διαφορές αυτών των δύο που να δικαιολογούν τη διαφορά τιμής τους ~ 200Ε?

Γενικά οι αναφερόμενες είναι καλή επιλογή στην κατηγορία τιμής τους (~600 η SD600 και 800 η SD700).

Και τέλος, σε αυτές τις κατηγορίες τιμής έχετε να προτείνετε κάτι καλύτερο?

Ελπίζω να μη σας κούρασα και να έχω απαντήσεις σύντομα μιας και η γυναίκα γκρινιάζει.

Ευχαριστω

Reaction score
54
Απάντηση: Panasonic SD600 vs SD700

Οι δυο κάμερες είναι ίδιες ως προς την απόδοση και πάρα πολύ καλές. Οι διαφορές τους εστιάζονται στις παρεχόμενες ευκολίες. Η 700 δίνει επιπλέον χειροκίνητο ,εκτός από αυτόματο έλεγχο και επιπλέον ένα ηλεκτρονικό οφθαλμοσκόπιο. Αν αξίζει η διαφορά τιμής, εξαρτάται από το πόσο σοβαρά θέλεις να ασχοληθείς.
Σε αυτή την κατηγορία τιμής, θεωρώ ότι είναι η καλύτερη επιλογή.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Panasonic SD600 vs SD700

Σε ευχαριστώ για την απάντηση. Δεν θα ασχοληθώ σοβαρά (καθαρά ερασιτεχνικά, οικογενειακές στιγμές και κανα ταξιδάκι...).
Οπότε μάλλον περιττά μου είναι τα επιπλέον.
Μια αλλη ερώτηση (και τελευταία), το γεγονός ότι οι εγγραφές γίνονται σε κάρτα SHDC class 10, θα επηρεάζει καθόλου τη ποιότητα? Γενικά υπάρχει πρόβλημα στην εγγραφή HD video σε τέτοιες κάρτες?

Reaction score
3

Επίσης, η SD 600 δεν γράφει ήχο σε 5.1, αλλά σε 2.0.
Για την κάρτα, δεν ξέρω να σου πω (μιας κι εγώ ψάχνω να αγοράσω κάμερα και δεν έχω ακόμα τη δυνατότητα να σου απαντήσω από πρώτο χέρι), αλλά έχω ακούσει ότι από κλάση 4 και πάνω δεν έχεις πρόβλημα. Μεγάλη σημασία έχει όμως και η ταχύτητα εγγραφής.

Αλήθεια, την SD700 που τη βρίσκεις με 800€. Είναι με εγγύηση αντιπροσωπείας ή εισαγωγή;

Απορία: Η γυναίκα γκρινιάζει γιατί βιάζεται να την αγοράσεις:607: ή γιατί δεν θέλει:601:;
Αν ισχύει το 2ο...., πάρε την 600, θα δώσεις λιγότερα. Οπότε θα γλιτώσεις.....

Reaction score
1

Χμμ, γκρινιάζει γιατι της έδωσα την ιδέα και της άρεσε, οπότε βιάζεται (τα γνωστά, αντε παρτην και έχουμε και τα μωρά να τα βγάλουμε κανα βιντεο τώρα που είναι μικρά και μπλα μπλα....):140::140:
Για τη χρηση που τη θέλω με βλέπω για την 600. Στο θέμα της εγγραφής σε κάρτα, θα υπάρχει πρόβλημα?

Από amazon.co.uk κοιτάω, η 600 ~ στα 550Ε και η 700 ~ 700Ε

Reaction score
3

Δε ξέρω κάτι παραπάνω για την κάρτα. Δε νομίζω όμως ότι θα έχεις κάποιο πρόβλημα.

Reaction score
384

Εγω εχω class 10, την οποια και πηρα απο το amazon.co.uk
Δοκιμασε να παρεις μπλε σε χρωμα, με το κιτρινο πλαστικο στο πλαι (Ειναι κατασκευη της Toshiba αυτες).
H δικια μου ειναι αυτη

Reaction score
54

Γενικά και με κάρτες class 6 δεν υπάρχει πρόβλημα. Τις έχω χρησιμοποιήσει και σε dslr για εγγραφή βίντεο με bitrate και δεν είχα πρόβλημα. (και μάλιστα φτηνές κάρτες ,που είχα βρει στο e-shop).
(Όσο για τον 5,1 ήχο η χρησιμότητα είναι πολύ σχετική. Σε σοβαρές λήψεις ψάχνουμε για κατευθυντικά μικρόφωνα , που δεν πιάνουν τους ήχους σε μεγάλη γωνία και γλυτώνουμε άσχετους θορύβους. Με 5,1 πιάνεις και τους ήχους του περιβάλλοντος, πράγμα σπάνια επιθυμητό.
Μη τα μπερδεύουμε με τον ήχο των ταινιών, όπου δουλεύουν πολύ σοβαρά μηχανικοί ήχου και κάνουν μείξεις ήχων εκ των υστέρων, προσθέτοντας τον περιβάλλοντα ήχο, που αρμόζει. )

Reaction score
54

Παρεμπιπτόντως οι φθηνές κάρτες class 6 που ανέφερα, ήταν Toshiba , επίσης.

Reaction score
1

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Τελικά προχώρησα στη παραγγελία της 600 μαζί με μια transcend 16gb class 10 και μια panasonic 4gb class10 που δίνουν δώρο.
Για όποιον ενδιαφέρεται αυτή την περίοδο να πω ότι σου δίνουν και 50 λίρες έκπτωση για αγορα της panasonic TA1 HD αν αγοράσεις κάποια συγκεκριμένα camcorder.

Εν αναμονή...

Reaction score
3

Καλορίζικη και καλές λήψεις.
Περιμένουμε εντυπώσεις.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.752
Members
38.490
Νεότερο μέλος