Panasonic TX-P50VT20.Κuro Killer;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
To 3d καμάρι της Πανασονικ.

H σειρά που όλοι περιμένουν να δούν αν θα είναι καλύτερη ή ισάξια των Kuro της Pioneer.
Είναι λοιπόν;

Και ναι και όχι.
Εντάξει μην βαράτε θα τα δείτε παρακάτω λίγο πιό αναλυτικά.:137:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Ας δούμε και μερικά διαγράματα:
Θα επικεντρωθούμε κυρίως στο gamma μιας και πλέον η χαμηλότερη τιμή μαύρου δεν είναι τελικά δείκτης απόλυτης ποιότητας.Αυτό γίνεται γιατί μπορεί κάποιο μονιτορ σε απόλυτο νούμερο να είναι χαμηλότερο απ την πανασονικ ή και μια Kuro αλλά δεν πάει να πεί ότι θα παρουσιάζει καλύτερη συμπεριφορά στα σκοτεινά πλάνα,καθώς υπάρχει περίπτωση σε χαμηλα IRE το gamma να ξεφεύγει απ το αναφοράς(2,2) οπότε να έχουμε είτε χάσιμο λεπτομέρειας (κρασάρισμα μαύρων),είτε ξεπλυμένες στάθμες(γκριζάρισμα ή μπλέδισμα).

1)

http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p50vt20b-tx-p50vt20-20100520694.htm

2)

http://fullhd.gr/2008-03-14-21-37-34/in-depth-review/3789-panasonic-viera-tx-p50vt20-review.html

Δεν μπορώ να ξέρω γιατί τους βγήκαν με τέτοιες διαφορές τα διαγράματα αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι επιτέλους υπάρχει τηλεόραση που δεν κρασάρει τα σκοτεινά πλάνα.Ειδικά η μέτρηση του hdtv είναι εξαιρετική!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
The question on everyone’s minds, of course, will be whether or not the new NeoPDP panel can match or even exceed the deep blacks produced by the discontinued Pioneer KURO displays when viewed in an entirely dark environment. The answer to that is: very nearly. The Panasonic TX-P50VT20’s black level measured at an astonishingly deep 0.006 cd/m2, making it the deepest that Panasonic has ever produced, albeit minutely higher than Pioneer’s best (which we measured at 0.003 cd/m2). Only when placed side-by-side with the legendary KURO display would the incredibly small difference be apparent. Frankly, blacks this deep are more than adequate: while we would never say no to deeper blacks year-on-year, it really has got to the stage where there are better issues to worry about (something we wish we could say for the majority of LCD TVs).
http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p50vt20b-tx-p50vt20-20100520694.htm
Οκ δεν την έφτασε αλλά πιστέψε με τέτοιες διαφορές είναι ευδιάκριτες μόνο σε bat cave!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
And, since the question is on the tip of your tongue, is it as good as the Pioneer KURO displays?
Yes — and no. Panasonic’s newest effort can boast of less panel-generated PWM noise in the image, and a very subtly more detailed picture due to the fact that it does not curtail the highest frequencies in the video. On the other hand, the last-generation Pioneer KURO displays have very marginally deeper blacks (although you would likely only notice with the two displays side by side in a pitch black room), effectively no visible posterization during movement, more linear Greyscale and Gamma tracking, and proven long-term black level quality. Both screens are just about equal in terms of colour.
To ναι και όχι που σαε έλεγα πιό πάνω.:126:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Και μια σύναψη απο το avforums:
Conclusion

In a market of ever reducing pricing and quality, it is refreshing to get a product through for review that pushes strongly in the image quality stakes. And that’s what we have here with the VT20, and why I am happy to write reams of text about my experience with this TV. Whilst it falls just short of being a replacement for the Kuro, it is the only TV you can buy now that offers the strengths of our old reference TV, with its own improvements. There are some issues that do raise their head and which have been covered in great detail in this review. But even with a few minor complaints here and there, and I suppose a tiny hint of the unknown black issue, the VT20 is a fantastic achievement for Panasonic and in this reviewers opinion, is the best offering in the current TV market for 2D images, with reference 3D images as a bonus.

If you own a Kuro, then unless you want 3D capabilities and to give up a little on the black levels, you will probably be wise to wait a while to see where this new line of Panasonic screens go. However, if you don’t yet have a quality screen and are looking for (what we think) is the best out there today, my advice is to go and see one for yourself as it comes highly recommended, with the minor caveat that the long term black level performance remains unknown at this stage.
Pros

• Best black levels of any new TV on the market
  • Good out of the box performance
  • Reference greyscale and colour reproduction when calibrated
  • Lack of PWM noise and clean looking images
  • Freeview HD and Freesat HD built-in
  • Reference level 3D performance
  • No nonsense design and excellent build quality
  • Excellent lag times for gamers
  • Full ISFccc Calibration controls
  • THX Certified
  • Two Pairs of 3D Glasses in the box
  • Excellent performance with Sky 3D
  • Excellent scaling
  • Good quality Remote control
Cons

• Uncertainty over long term black level performance
  • Some visible banding with certain material
  • Calibration menu design gets in the way
  • Some light image retention visible
  • Some users may see flicker from the image
  • 3D glasses not that comfortable
  • Still lacks film cadence detection
  • Lack of content on Viera Cast
  • Even for an Eco TV it still uses quite a bit more power than LCD rivals
Extra 3D glasses are expensive
http://www.avforums.com/review/Panasonic-VT20-TX-P50VT20-VT20-3D-Plasma-Review.html

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Συμπέρασμα;
Η ποιοτικότερη εικόνα αυτή την στιγμή σε τηλεόραση.Τουλάχιστον όσον αφορά το 2d,γιατί σε 3d υπάρχουν ακόμα τα προβλήματα της νέας τεχνολογίας συν η έλλειψη υλικού.

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882
Απάντηση: Panasonic TX-P50VT20.Κuro Killer;

Βρηκα αλλο ενα-Panasonic's 3D TV first impressions

Ολο το αρθρο εδω

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.882

...Ο Αγγλος λεει οτι ειναι η καλυτερη Panasonic
που εχει κατασκευαστει και απο τις καλυτερες
που κυκλοφορουν αυτη την στιγμη...

Ολο το αρθρο εδω

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Μετά από μια ιδιοίς όμμασι εμπειρία που είχα (σε 3d υλικό) ευπειθώς αναφέρω τα εξής:

1)Πολύ λιγότερο crosstalk σε σχέση με μια lcd.
2)Πολύ χαμηλότερη φωτεινότητα όμως σε σχέση με μια lcd(οπότε βλέπεται με τα φώτα σβηστά αν θέλετε να την απολαύσετε όπως της αξίζει.
3)Και εδώ το 3d είναι σαν να κοιτάτε απο παράθυρο(δλδ με βάθος σκηνής και όχι όπως το Avatar στο σινεμά)
4)Τα γυαλία της είναι πιό άβολα απ της Samsung
5)Στην κίνηση έχει θέμα.Στο Monsters vs Alliens υπήρχε πρόβλημα με θόλωμα σε σκηνές με γρήγορη κίνηση.

Δεν μου άρεσε καθόλου η μετατροπή απο 2d σε 3d και ήταν το σημείο που με έπιασε πονοκέφαλος.
Καθόλη την διάρκεια της θέασης υλικού 3d δεν αισθάνθηκα ζαλάδα ή πονοκέφαλο παρα μόνο μια μικρή ενόχληση κατά το πρώτο 2λεπτο μέχρι να συνηθίσω λίγο την εικόνα.Έβλεπα για καμια ώρα περίπου(βοηθάει να ψωνίζετε συνεχώς απο το κατάστημα που θα πάτε να την δείτε για να μην σας κοιτάνε με μισο μάτι:137:)

Το demo είναι καλό μόνο για να μας δείξει πόσο μπορεί να βγεί προς τα έξω ένα αντικείμενο στο κέντρο της οθόνης.
Και εδώ η αίσθηση χάνεται όταν ένα αντικείμενο φεύγει εκτός κέντρου.

Οι τηλεοράσεις ήταν η μια δίπλα στην άλλη και μπορούσα να δώ και στις 2 (!) με τα γυαλία της Πανασόνικ αρκεί τα γυαλιά να έπιαναν το σήμα απ την Πανασονικ.
Δεν κατεστή δυνατό το ίδιο με τα γυαλιά της Σαμσουνγκ καθώς μόλις γύρναγα το κεφάλι μου προς την Πανασονικ τα γυαλιά ενώ μου έδειχναν 3d στην Σαμσουνγκ στην Πανασονικ δεν..

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Δεν ξέρω τι γνώμη έχετε εσείς αλλά εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου το 3D στις τηλεοράσεις.
Απλά έτσι όπως αποφάσισαν οι εταιρίες, οι καλύτερες τηλεοράσεις είναι και 3D θες δε θες, οπότε η επιλογή πολλές φορές είναι μονόδρομος
Είναι μια από τις μεγαλύτερες απάτες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής.
Γιώργο στο πεζό και ξεπερασμένο δυο διαστάσεων Blu-Ray τις σύγκρινες;:116:

Reaction score
152

τι να το κανεις το 3Δ στις 46'',50'' κ 60'';;;

αν δεν ειναι 100''+ δε λεει....

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Re: Απάντηση: Panasonic TX-P50VT20.Κuro Killer;

Δεν ξέρω τι γνώμη έχετε εσείς αλλά εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει καθόλου το 3D στις τηλεοράσεις.
Ούτε εμένα αλλά υπάρχει κόσμος που τον ενδιαφέρει.

Γιώργο στο πεζό και ξεπερασμένο δυο διαστάσεων Blu-Ray τις σύγκρινες;:116:
Δεν είχαν υλικό για να τις συγκρίνω και δεν υπήρχε και το τηλεκοντρόλ για να τις γυρίσω σε 2d λειτουργία για να δώ το Monsters vs Alliens.
Αν και ξέρω περίπου τι θα δώ..
Και τις 2 τηλεοράσεις(ειδικά την πλασμα) να μην φτάνουν ούτε στο 50% αυτών που μπορούν να δείξουν.Δεν νομίζω να με αφήσουν να τις ''σενιάρω'':137:

Eν αναμονή της V20 λοιπόν για όσοι δεν θέλουν να πάνε σε 3d..:126:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.546
Απάντηση: Re: Απάντηση: Panasonic TX-P50VT20.Κuro Killer;

Δεν νομίζω να με αφήσουν να τις ''σενιάρω'':137:

Δεν δοκιμάζεις σε κάποιο Media Markt μήπως σε αφήσουν;

Γενικά σε αυτό το μαγαζί μπορεί ο καθένας να τις πειράζει.

Στην ανάγκη δείξε τους ''ταυτότητα'' (συντονιστής TV στο avsite):126:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Δεν παίζει Τζόρτζ.'Εχουν τα τηλεκοντρόλ κρυμένα.Εξάλλου δεν ξέρω αν το player που έχουν μπορεί να διαβάσει το υλικό που θέλω να πάω..Εκτός και αν με αφ'ησουν να συνδέσω κανα φλασάκι σε θύρα της τηλεόρασης.

Μπα,δεν θέλω να δείχνω ταυτότητα.Μ αρέσει να τους αιφνιδιάζω:116:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.590
Δεν μου άρεσε καθόλου η μετατροπή απο 2d σε 3d και ήταν το σημείο που με έπιασε πονοκέφαλος.
Τι εννοείς; Αναφέρεσαι στη Samsung;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Τι εννοείς; Αναφέρεσαι στη Samsung;
Και στις 2.:121:
Αυξάνεται πολύ το crosstalk και τα αντικείμενα αποκτούν πολύ ''ουρά'' κατά την κίνηση τους.

Reaction score
0

Πέρασα αρκετή ώρα σε κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης βλέποντας την και συγκρίνοντας.

Γιατί δεν θα την αγόραζα:

1. ΠΟΟΟΟΟΛΥ σκοτεινή σε σχέση με τις αντίστοιχες LCD. Μπορεί να διαβάζει κανείς γι'αυτό, άλλο να το βλέπει...

2. Διακριτικότητα: Λυπάμαι αλλά φαίνονται τα pixel αν και είναι τελευταίας γενιάς.

3. Πολύ μέτρια προς άσχημη σχεδιαστικά. Είναι αγαπητή στην Αμερική η εταιρία και φαίνεται. "Αμερικανιά" τρελή... άκομψη....

Μπροστά της οι ανταγωνιστικές είναι top model...:137:

Λυπάμαι αλλά με εξαίρεση ένα σχετικό αβαντάζ τιμής, νομίζω πως η επιλογή plasma είναι για επαγγελματική χρήση πλέον.

-μια 60αρα φτηνή για το καφέ δεν παίζεται...-

Αφήστε που ούτως ή άλλως 42 ίντσες είναι τίποτα για 3D...

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.590
Και στις 2.:121:
Αυξάνεται πολύ το crosstalk και τα αντικείμενα αποκτούν πολύ ''ουρά'' κατά την κίνηση τους.
Εννοείς απο θέαση 2d να περάσεις σε 3d; Γιατί μετατροπή 2d σε 3d η panny νομίζω δεν έχει.
Αφήστε που ούτως ή άλλως 42 ίντσες είναι τίποτα για 3D...
:121:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef