Parasound - Zphono MM/MC Phono Stage

Reaction score
5.847
Απάντηση: Parasound - Zphono MM/MC Phono Stage

Σημερα πηρα τελικα το phono και συνδεθηκε στο συστημα.
Εντυπωσεις απο το μηχανημα απολυτως θετικες.
Το phono του προενισχυτη μπροστα του ειναι για κλαματα.
Μπασο που ελειπε,διαυγεια,στερεοφωνια,πραγματικα σημερα ακουσα τους δισκους μου λες και ειναι η πρωτη φορα.
Απο το πρωι εχω ακουσει καμμια δεκαρια δισκους για να δω διαφορες με πριν και εχω καταενθουσιαστει στο ακουσμα τους.
Τελικα για τα 130 ευρω που εχει ειναι αψογο!!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.342
Καλά ακούσματα Γιάννη.
Περιμένουμε να μας πεις περισσότερα για τον ήχο του.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Καλορίζικο Γιάννη!

Πέτρο, έτσι όπως το βλέπεις καινούργιο και γυαλιστερό, δε σου έρχεται να βγάλεις το καπάκι να το ταράξεις στα mods;;; :116:

Reaction score
5.847

Ευχαριστω παιδια!
Σιγουρα καποια στιγμη θα περασει απο τα χερια του Πετρου για εναν "τεχνικο ελενχο"!!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.342
Καλορίζικο Γιάννη!

Πέτρο, έτσι όπως το βλέπεις καινούργιο και γυαλιστερό, δε σου έρχεται να βγάλεις το καπάκι να το ταράξεις στα mods;;; :116:
Ουφ μου έφυγε ένα άγχος τώρα...

Λες, σκεφτόμουν, να είμαι ο μόνος που βάζει χέρι σε καινούρια μηχανήματα!!!:142:

Reaction score
5.847

Μολις τωρα παρατηρησα οτι το phono δημιουργει εναν βομβο στα ηχεια οταν το ρυθμηστικο της εντασης ειναι πανω απο το ενα τεταρτο.
Οταν παιζει το πικαπ δεν ακουγεται ο βομβος,αλλα οταν το πικαπ δεν λειτουργει ακουγεται αρκετα.
Καμμια ιδεα το τι μπορει να ειναι?
Εβγαλα το phono και συνδεσα το πικαπ στο phono του προ και παρατηρησα οτι ο βομβος ακουγεται παλι αλλα απο τα δυο τεταρτα και μετα...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.342
Αν ο προενισχυτής του ολοκληρωμένου σου δεν έχει ίδιο κέρδος και ίδια ευαισθησία με το ξεχωριστό phono είναι λογικό ο βόμβος να μην ακούγεται στο ίδιο σημείο του ρυθμιστικού.

Μήπως περνάς καλώδια ρεύματος παράλληλα με τα καλώδια του πικάπ?
Δοκίμασε να τα απομακρύνεις.

Reaction score
5.847

Θα δοκιμασω να τα απομακρυνω το βραδυ και θα ενημερωσω.
Μηπως κατι παιζεται με την γειωση του πικαπ?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.342
Η γείωση μπήκε ακριβώς στο ίδιο σημείο και σαν επαφή είναι ελεγμένη.
Τώρα θα μπορούσε να μπει μια θωράκιση στο καλώδιο ρεύματος που αναγκαστικά, λόγω της ανάρτησης, περνάει δίπλα ακριβώς από τα καλώδια σήματος.

Reaction score
5.847

Πετρο το πικαπ βγηκε απο το ρακ και αφησα μονο το phono πανω στον προ και ο θορυβος υπαρχει ακομα.
Αρα δεν φταιει κατι στο πικαπ.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.342
Μήπως να δοκιμάσεις να συνδέσεις τη γείωση του πικάπ απευθείας πάνω στη γείωση του ενισχυτή?

Reaction score
5.847

Mιλησα με τον αντιπροσωπο και μου ειπε οτι το εχουν αυτο το προβλημα τα parasound,και οτι πρεπει να παιξει 48 ωρες για να στρωσει.
Με το στρωσιμο μου ειπε οτι θα μειωθει ο θορυβος,αλλα δεν θα εξαλειφθει.
Δεν καταφερα να βρω τον Πετροπουλο να μιλησω μαζι του.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.029
Απάντηση: Re: Parasound - Zphono MM/MC Phono Stage

τελικά θα ήταν χρήσιμο να πουλάνε εκδόσεις χωρίς καπάκι...:126:

αφού έτσι κι αλλιώς θα βγεί, οπότε τι το βάζουν?:143:

Reaction score
0
Γιαννη ολα τα phono θα σου παρουσιασουν καποιο θορυβο, μεχρι τωρα δεν ειχα κανενα "αθορυβο"... Που να βαλεις αυτο που σου δωσα, εκει να δεις γλεντι...γενικα ειναι πολλα αυτα που συντελουν στον βομβο και δεν φταιει το phono....εγω καταφερα να το μειωσω σε πολυ μεγαλο βαθμο με αυτο το φιλτρακι του λαμπιζατορα, και με προσοχη σε ολες τις γειωσεις.Ο advance δεν σου βγαζε θορυβο?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.029

Mιλησα με τον αντιπροσωπο και μου ειπε οτι το εχουν αυτο το προβλημα τα parasound,και οτι πρεπει να παιξει 48 ωρες για να στρωσει.
ε, χμ χμ, ας κρατηθώ καλύτερα... (μέχρι να στρώσει ο βόμβος). :141:

κοίτα, με 130 ευρω είναι αναμενόμενο να κάνεις και κάποιες υποχωρήσεις.

Αλλά μην αγχώνεσαι, λύση στο βόμβο θα βρεθεί, έχεις δυνατό "τιμ" κοντά σου.

Η διαφορά στη στάθμη του βόμβου μεταξύ προ και phono, δηλώνει μόνο διαφορά στο gain. Αλλού είναι το πρόβλημα.

Απ'όσο φαίνεται, η πηγή του προβλήματος είναι το πικάπ. Δοκίμασε αλλαγή στις καλωδιώσεις, με χρήση καλωδίων με καλή θωράκιση, αλλά τσέκαρε και τη γη σου. Αν όμως φταίει κανένας μετασχηματιστής μέσα στο πικάπ, τον οποίο αρπάζει η κεφαλή ή τα καλώδιά της, θέλει κι άλλες επεμβάσεις, όλες όμως εύκολες κι ανέξοδες.

Μια πάσα στον πιτερμένι και ψήνεται το γκολ...:126:

Reaction score
5.847

ε, χμ χμ, ας κρατηθώ καλύτερα... (μέχρι να στρώσει ο βόμβος). :141:

κοίτα, με 130 ευρω είναι αναμενόμενο να κάνεις και κάποιες υποχωρήσεις.

Αλλά μην αγχώνεσαι, λύση στο βόμβο θα βρεθεί, έχεις δυνατό "τιμ" κοντά σου.

Η διαφορά στη στάθμη του βόμβου μεταξύ προ και phono, δηλώνει μόνο διαφορά στο gain. Αλλού είναι το πρόβλημα.

Απ'όσο φαίνεται, η πηγή του προβλήματος είναι το πικάπ. Δοκίμασε αλλαγή στις καλωδιώσεις, με χρήση καλωδίων με καλή θωράκιση, αλλά τσέκαρε και τη γη σου. Αν όμως φταίει κανένας μετασχηματιστής μέσα στο πικάπ, τον οποίο αρπάζει η κεφαλή ή τα καλώδιά της, θέλει κι άλλες επεμβάσεις, όλες όμως εύκολες κι ανέξοδες.

Μια πάσα στον πιτερμένι και ψήνεται το γκολ...:126:
To πικαπ οταν ηρθε στα χερια μου πηγε καπακι στον petermeni και αλλαξε τα καλωδια και γενικα του εκανε ενα σερβις!Το θεμα ειναι μην εχει προβλημα το phono.Mηπως πρεπει να παω σε κανα αλλο phono?

Reaction score
5.847
Απάντηση: Re: Parasound - Zphono MM/MC Phono Stage

Γιαννη ολα τα phono θα σου παρουσιασουν καποιο θορυβο, μεχρι τωρα δεν ειχα κανενα "αθορυβο"... Που να βαλεις αυτο που σου δωσα, εκει να δεις γλεντι...γενικα ειναι πολλα αυτα που συντελουν στον βομβο και δεν φταιει το phono....εγω καταφερα να το μειωσω σε πολυ μεγαλο βαθμο με αυτο το φιλτρακι του λαμπιζατορα, και με προσοχη σε ολες τις γειωσεις.Ο advance δεν σου βγαζε θορυβο?
O advance το κανει αλλα ελαχιστα και μετα απο μεγαλη ενταση στο volume..

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.626
Members
38.474
Νεότερο μέλος
NIKCOLOR