Party Speakers

Reaction score
0
Καλησπέρα,

Το καλοκαίρι θα διοργανώσουμε ένα πάρτυ, περιμένουμε γύρω στα 200-300 άτομα να έρθουν. Έχω αναλάβει τον ήχο, και έχω budget 1000 ευρώ για τα ηχεία.

Έχω ήδη midi controller, laptop, ακουστικά, και για monitor θα χρησιμοποιήσω έναν σπιτικό Yamaha RX-V520 ενισχυτή με 2 B&W 602 S3 (ότι μπορούμε κάνουμε!), και μόλις παρήγγειλα και τον μίκτη Mackie 802-vlz3.

Τώρα πάμε στα ηχεία. Σκέφτομαι για αυτοενισχυόμενα, και μετά από αρκετό διάβασμα θεωρώ μια καλή πρόταση τα:

Behringer 215A στα 270Ε το ένα. Τα χαρακτηριστικά τους είναι αυτά:
Code:
High-power 400-Watt 2-way PA sound reinforcement speaker system for live and playback applications 
Ultra-compact lightweight system delivers excellent sound even at extreme sound pressure levels 
Integrated sound processor for ultimate system control and speaker protection 
Extremely powerful 15" long-excursion driver provides incredibly deep bass and acoustic power 
State-of-the-art 1.35'' aluminum-diaphragm compression driver for exceptional high-frequency reproduction 
Ultra-wide dispersion, large-format exponential conical horn 
Ultra-low noise Mic/Line input with Volume control and Clip LED 
Dedicated 2-band EQ for perfect sound adjustment 
Additional Line output allows linking of additional speaker systems
Versatile trapezoidal enclosure design allows different positioning:
- Stand mounting with 35-mm pole socket 
- Tilts on its side for use as a floor monitor
Δυστυχώς δε μπορώ να καταλάβω τη διαφορά τους με τα Behringer 315Α στα 300Ε και αν αξίζει να δώσω αυτά τα 30Ε παραπάνω για το καθένα.
Code:
High-power 400-Watt 2-way PA sound reinforcement speaker system for live and playback applications
Ultra-compact lightweight system delivers excellent sound even at extreme sound pressure level
Integrated sound processor for ultimate system control and speaker protection
Extremely powerful 15" long-excursion driver provides incredibly deep bass and acoustic power
State-of-the-art 1.75" titanium-diaphragm compression driver for exceptional high-frequency reproduction
Ultra-wide dispersion and large format exponential horn with multi-cell aperture throat
Ultra-low noise Mic/Line input with Volume control and Clip LED
Dedicated 2-band EQ for perfect sound adjustment
Additional Line output allows linking of additional speaker systems
Versatile trapezoidal enclosure design allows different positioning:
- Stand mounting with 35-mm pole socket
- Tilts on its side for use as a floor monitor
Ergonomically shaped handles for easy carrying and setup
High-quality components and exceptionally rugged construction ensure long life
Conceived and designed by BEHRINGER Germany
Πιστεύω ότι με 4 τέτοια θα έχω ικανοποιητική κάλυψη και εντάσεις ήχου. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι πρωτίστως το budget να μείνει στα 1000, άντε 1200 ευρώ, μετά η ένταση του ήχου (μιας και θα γίνει σε ημι-εξωτερικό χώρο το event, μεγάλο μπαλκόνι δηλαδή), και τέλος να πάρω την καλύτερη ποιότητα που μπορώ για τα λεφτά αυτά.

Επίσης δε ξέρω αν θα χρειαστώ ξεχωριστό sub, η θα με καλύψουν τα 15ιντσα. Η μουσική που θα παίζει θα είναι κυρίως ηλεκτρονική/House.

Αν υπάρχει περίπτωση να καλύψω τις ανάγκες μου με 2 ηχεία στο ίδιο πάνω κάτω κόστος, θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις σας.

Για παθητικά, είδα τα JBL JRX-115, αλλά πέρα ότι ξεφεύγω στο κόστος λόγω του ότι θα χρειαστώ ενισχυτή, διάβασα σε κριτικές ότι δεν προσφέρονται για μεγάλες εντάσεις.

Επίσης αν ξέρετε αν υπάρχουν κάπου αγγελίες για μεταχειρισμένο PA εξοπλισμό, μήπως βρω κάποιο αντίστοιχο setup έτοιμο.

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων :102:

Reaction score
4
Απάντηση: Party Speakers

για μεταheroes ρίξε μια ματιά στο www.noiz.gr οσο για τα ύπολοιπα να ξέρεις πως στα χρήματα που λές δεν θα βγάλεις ποιότητα ήχου αλλα βαβούρα.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Party Speakers

Δυστυχώς δε μπορώ να καταλάβω τη διαφορά τους με τα Behringer 315Α στα 300Ε και αν αξίζει να δώσω αυτά τα 30Ε παραπάνω για το καθένα.

Τα δευτερα, εχουν μεγαλυτερο διαφραγμα ,1,75'' αντι 1,35'', για τις υψηλες συχνοτητες.

200 - 300 ατομα χωρις sub , θα ναι πολυ δυσκολα τα πραγματα.
Αν ημουν στη θεση σου θα σκεφτομουν την λυση της ενοικιασης, 4 δορυφορων και 2 sub.

Y.Γ. Καλωσηρθες στο AVSITE.GR

Reaction score
0
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Στο noiz.gr δε βρήκα κάτι επί του θέματος αλλά θα κοιτάω συχνά μήπως και βγει κάτι.

Η ενοικίαση είναι και αυτή μια περίπτωση, αλλά οι τιμές στην περιοχή που είμαι (Βόλος) είναι τσουχτερές (συγκεκριμένα είχα νοικιάσει με 100Ε 2 ηχεία gemini 400W και έναν ενισχυτή για ένα βράδυ), συν το ότι δεν υπάρχουν πολλοί που νοικιάζουν. Αν έχετε ανθρώπους υπόψιν (έστω και Λάρισα) στείλτε ένα pm να κάνω μερικά τηλέφωνα.

Παρόλα αυτά εξακολουθώ να πιστεύω ότι η αγορά είναι καλύτερη ιδέα γιατί θα ακολουθήσουν και άλλα πάρτυ, οπότε αν μπορείτε να προτείνετε κάτι σε αυτό το budget πείτε μου. Ευχαριστώ και πάλι.

Reaction score
181
Aν είναι να κάνεις και άλλα πάρτυ η αγορά είναι καλή λύση αλλά ακριβή.

Θα χρειαστείς οπωσδήποτε σαμπ(ς)...

Οπότε στη θέση σου και για να μείνω στο χιλιάρικο, θα ξεκινούσα από το σαμπ και τα υπόλοιπα προς το παρόν θα τα νοικιαζα.
Στο επόμενο πάρτυ θα αγόραζα δύο δορυφόρους και θα νοίκιαζα άλλους δύο.
Στο επόμενο πάρτυ θα αγοραζα και τους δύο τελευταίους και τέλος.

Σημειωτέον πως μπορείς να αγοράσεις και αυτοενισχυόμενα ηχεία/σαμπς ώστε να αποφύγεις την αγορά ενισχυτών.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Party Speakers

Στο διπλανό forum υπάρχει μια αγγελία για ένα ζεύγος http://www.samsontech.com/products/productpage.cfm?prodID=1927&brandID=2
Στα 500€.
(δεν ξέρω αν αξίζουν)
Σ' ευχαριστώ φίλε μίλησα με το παιδί αλλά μάλλον τα είχε κλείσει.

Παρ'όλα αυτά βρήκα αγγελία για

4 PROEL EX-15P
4 αντιγραφές των παραπάνω
4 βάσεις PROEL
2 χειροποίητα subs με MTX 12" οδηγούς
1 Yamaha P5000S

και τα έκλεισα.

Τα 4 Proel θα τα οδηγώ με τον Yamaha, μένει να δω τα subs πως θα τα οδηγήσω και νομίζω θα είμαστε καλά.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.872
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef