Pathos Inpol Remix MkII

Μηνύματα
27
Reaction score
4
Καλησπέρα,
Σκέφτομαι να πάρω τον ενισχυτή του τίτλου για να παίξει τα Harbeth P3 ERS 40th ann. μου,

Είχα ακούσει τα ηχεία με τον Inpol ΤΤ , ( 2χ35w στα 8ohms τάξη Α με τεχνολογία Inpol) και τα έπαιξε πάρα πολύ άνετα, έχει τεράστια αποθέματα δύναμης (μάλλον λόγο της inpol τεχνολογίας). Ήταν ο πιό ωραίος ήχος π έχω ακούσει (για τα γούστα μου) πολύ τρισδιάστατος, φυσική τονικότητα και ρυθμικός.

Δυστυχώς είναι πολύ βαρύς (42κg) για το έπιπλο μου έτσι σκέφτομαι να πάρω τον Pathos Inpol Remix MkII π έχει παρόμοια τεχνολογία αλλά μόνο 2x20watt στα 8 ohms 2x35ohms στα 4ohms. Ανησυχώ μήπως δέν είναι αρκετός για τα Harbeth μου (83.5db σταθερά στα 6ohms)

Με βάση μετρήσεις π έκανα με το tablet μου δεν ακούω σε εντάσεις μεγαλύτερες των 89db κ η θέση ακρόασης μου είναι σε ενα ισοσκελές τρίγωνο 2.5μ π είναι στο μέσο της μακριάς πλευράς ενός δωματίου 7.5μ x 3.5μ.

Έχει κάποιος εμπειρία με Pathos Inpol ενισχυτές και Harbeth ή γενικότερα άλλους τάξης Α ενισχυτές με μικρή δύναμη και Harbeth?

Μπορείτε να μοιραστέιτε τις εμπειρίες σας?

Ευχαριστώ,
Κωνσταντίνος
 


Μηνύματα
5.983
Reaction score
15.463
5ιντσα μιντγούφερς, 83,5 db ευαισθησία, 20watts ενισχυτής και 2,5 μέτρα απόσταση.
Αδερφέ, άμα σε πάρουν χαμπάρι οι ταλιμπαν την έκατσες... :D
491e8c1aee55adef4cd943e0e6f809c9.jpg

:D:D:D

εμενα ο ενισχυτης μ' αρεσει (απ' οτι βλεπω και στσι φωτο απ' το νετ) . εχει και μεγαλες ψυχτρες για την απαγωγη τσι θερμοτητας ...
 

Μηνύματα
421
Reaction score
167
O νέος Rega Brio είναι μια πολύ καλή λύση για τα Harbeth σου, αξίζει μια ακρόαση.

Κάτοχος SHL-5 & p3 esr.

Αποκάλυψη θα έλεγα ειδικά με τα Harbeth αλλά εδώ μαλώνουν πολύ και στο'φερα.... λάου-λάου.
 

Μηνύματα
5
Reaction score
0
Σχετικά με την ένταση: 83.5 db στο 1 μέτρο σημαίνει περίπου 80 db στα 2.5 μέτρα. Για να ανεβούμε στα 89 db, θέλουμε ενίσχυση 9 db, δηλαδή 3 βήματα των 3 db το καθένα, που σημαίνει 3 βήματα διπλασιασμού της ισχύος, που σημαίνει 2 στην τρίτη δύναμη ίσον 8 W. Φαντάζομαι ότι λίγοι είναι οι αξιοπρεπείς ενισχυτές από 20 W και πάνω που κλιπάρουν στα 8 W. Θεωρώ ότι, από άποψη ισχύος, είσαι θεωρητικά καλυμμένος.

Εγώ έχω το συνδυασμό Harbeth sHL5 με Pathos Classic One, με μεγάλα μήκη καλωδίων ηχείων. Δοκιμάζοντας και δυνατότερους ενισχυτές. διαπίστωσα ότι ο Classic One ταιριάζει καλύτερα με τα ηχεία από αρκετούς από εκείνους. Συνήθως ακούω στο 40%-50%, δηλαδή περίπου 30 W, γιατί οι αποστάσεις είναι λίγο μεγαλύτερες. Πριν τον Pathos, τα οδηγούσε ένας ανακατασκευασμένος Cyrus One πρώτης γενιάς, που δεν τα πήγαινε μεν άσχημα, αλλά σίγουρα τα αδικούσε.

Σχετικά με τον Inpol, τον έχω ακούσει και η προσωπική μου γνώμη είναι ότι παίζει πολύ όμορφα από άποψη φυσικότητας και λεπτομέρειας. Στον ήχο, βέβαια, πολλά είναι υποκειμενικά και έχει σημασία τι ζητάς. Όπως σημασία έχει και το κόστος. Αν δεν έχεις το δίλημμα των λίγων watt, θεωρώ ότι είναι πολύ καλή επιλογή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κι άλλες. Υπάρχει γενικά μεγάλη συζήτηση αν τα Harbeth ταιριάζουν με λάμπες ή με transistors, με υποστηρικτές και από τις δύο πλευρές.

Μην ξεχνάς και το Harbeth user group, όπου έχεις πρόσβαση (αρκεί να έχεις κάνει registration νομίζω).

Το σίγουρο είναι ότι με έναν πραγματικά καλό ενισχυτή και πηγές, θα χαρείς τη μουσική - που είναι και το ζητούμενο. Υπάρχουν ντουζίνες πολύ αξιόλογα μηχανήματα και η έρευνα φαίνεται ατελείωτη, όμως το θέμα είναι η ευχαρίστηση. Καλή επιτυχία!
 

Μηνύματα
27
Reaction score
4
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις κ την εμψύχωση. Σχετικά με τον rega brio έχω cyrus 8 με τροφοδοτικό όπόταν θεωρώ ότι δεν θα είναι και τόσο μεγάλη αλλαγή:

Όσο για τα watt δοκίμασα στο σπίτι και hegel rost και h360 και rogue audio sphinx αλλα τίποτα δεν φάνηκε να παίζει τα harbeth με τόση δύναμη όσο ο Pathos TT. Καταρχήν τα ηχεία για πρώτη φορά εξαφανίζονταν κυριολεκτικά κ γέμιζε το δωμάτιο τόσο σε πλάτος όσο και σε βάθος με όργανα σε ρεαλιστικά μεγέθη και το μπάσο να κλωτσάει τόσο δυνατά αλλά παράληλα να είναι κ γρήγορο.
 


Μηνύματα
252
Reaction score
645
Είχα ακούσει τον Pathos inpol remix αλλά και τον Classic One με τα ηχεία μου AudioPhysic classic 10 (89 db sensitivity αλλά 4 Ohm impendance) και ενώ είχαν ένα πολύ γλυκό, όμορφο ήχο, δεν τα πήγαν και πολύ καλά όσον αφορά κυρίως το μπάσο και το ρυθμό. Ο Naim Supernait με 2x80 watt που είχα τα "κουνούσε" με μεγαλύτερη ευκολία.
Και πάλι βέβαια, μόλις τα συνέδεσα με τον Luxman που έχω τώρα, κατάλαβα ότι τα watt χρειάζονται ή μάλλον επιβάλλονται αν θέλεις να ακούσεις πραγματικά τα ηχεία σου. Μόλις πρόσθεσα και ένα subwoofer τότε όλα έγιναν 2 φορές καλύτερα..... Ακούω και εγώ σε ισοσκελές τρίγωνο 2,80 αλλά σε λίγο μικρότερο χώρο από εσένα.
Δοκίμασε ένα sub στο σύστημά σου και θα εκπλαγείς. Ιδιαίτερα με τα ηχεία που έχεις (83,5 db sensitivity και 6 Ohm impendance με εύρος 75Hz - 20kHz) πρέπει να έχεις σίγουρα sub αφού δεν κατεβαίνουν κάτω από τα 75Hz και συνεπώς "χάνεις" κάποιο μέρος των χαμηλών συχνοτήτων.
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.592
Μηνύματα
2.865.178
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top