Paypal νταβατζής.

Reaction score
8
Καλημερα στο φορουμ.
Αφορμη για αυτο το τοπικ μου εδωσε η ''νεα συμφωνια'' μεσα στο τελευταιο εξαμηνο που μου ηρθε στο μαιλ,του διεθνους νταβατζη Paypal(paypal agreement) ως το τι ξανα αλλαζει με τους χρηστες της συγκεκριμενης δικτυακης τραπεζας.
Πρωτο,αν δεν εχεις δολλαρια αμερικης στο υπολοιπο σου,και εχεις ευρω η λιρες αγγλιας η οποιοδηποτε αλλο νομισμα,η μετατροπη σε δολλαρια κοστιζει 3.75% προμηθεια επι του συνολου του ποσου,κοστος προιοντος συν τα μεταφορικα. Επισης για το Paypal η ισοτιμια δολλαριου ευρω εχει παντα μια διαφορα του 3-3.5% υπερ του νταβατζη φυσικα παντα με αναφορα ισοτιμιας συναλλαγματος απο xe.com και αλλα αξιοπιστα σαιτ.
Επεται η προμηθεια του Paypal που ειναι 4.5% και τελευταιο....ακουσον ακουσον,στην τελευταια συμβαση εχει και χρεωση υπερ φιλανθρωπικων και μη κυβερνητικων οργανωσεων 2.75%.
I rest my case!!!!!

Reaction score
457
ενώ ο άλλος νταβατζής (βλέπε Alpha bank) δεν έχει και καλά προμήθεια για αγορά σε δολλάρια, παρα μόνο την αλλαγή σε ευρώ, η οποία βέβαια είναι άλλα ντ'άλλα της Παρασκευής το γάλα...λογικά ρωτάνε την κυρά Μαρία με πόσο να το αλλάξουν , η οποία πρέπει να είναι και χουβαρντού προς τα πάνω εννοείται!

Reaction score
638
ενώ ο άλλος νταβατζής (βλέπε Alpha bank) δεν έχει και καλά προμήθεια για αγορά σε δολλάρια, παρα μόνο την αλλαγή σε ευρώ, η οποία βέβαια είναι άλλα ντ'άλλα της Παρασκευής το γάλα...λογικά ρωτάνε την κυρά Μαρία με πόσο να το αλλάξουν , η οποία πρέπει να είναι και χουβαρντού προς τα πάνω εννοείται!
Νταβατζη τον χαρακτηριζει γιατι οι προμηθειες που χρεωνει το payplal ειναι τοκογλυφικες καμμια σχεση με τις προμηθειες των τραπεζων ξερεις ποια ειναι η προμηθεια που χρεωνει η alphabank μια και την ανεφερες ? η απλα ετσι το γραφεις ? για κανε μια συγκριση και πες μας ποσο τα εκατο ποιο πανω ειναι .....

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Με το e-bay και paypal ειναι σαν να εχεις συνεταιρο με 20% ο οποιος εισπραττει μονον χωρις να βαζει λεφτα στην επιχειρηση >:(

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.515
και τελευταιο....ακουσον ακουσον,στην τελευταια συμβαση εχει και χρεωση υπερ φιλανθρωπικων και μη κυβερνητικων οργανωσεων 2.75%.
I rest my case!!!!!
Αυτο δεν το είχα αντιληφθεί.. :o

Reaction score
6.235
Νταβατζη τον χαρακτηριζει γιατι οι προμηθειες που χρεωνει το payplal ειναι τοκογλυφικες καμμια σχεση με τις προμηθειες των τραπεζων ξερεις ποια ειναι η προμηθεια που χρεωνει η alphabank μια και την ανεφερες ? η απλα ετσι το γραφεις ? για κανε μια συγκριση και πες μας ποσο τα εκατο ποιο πανω ειναι .....
Ενώ όταν η κυβέρνηση επιβαλει capital control και οι τραπεζες συνεχιζουν να κρατάνε προμήθεια στις συναλλαγές με κάρτα δεν είναι νταβατζιλικι;

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ενώ όταν η κυβέρνηση επιβαλει capital control και οι τραπεζες συνεχιζουν να κρατάνε προμήθεια στις συναλλαγές με κάρτα δεν είναι νταβατζιλικι;
Αυτο δεν "δικαιωνει" καμια paypal.
Το "καλο" με την paypal ειναι οτι ανα πασα στιγμη κλεινεις τον λογαριασμο σου και τελειωνεις.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.474
Το Paypal προσφέρει (στον αγοραστή) ασφαλιστικές δικλείδες οι οποίες τον προστατεύουν από επιτήδειους κι είναι αποδεκτό ως μέσο συναλλαγής από την συντριπτική πλειονότητα των συναλλασσόμενων στο διαδίκτυο. Οι εναλλακτικές (που καλά κάνουν κι υπάρχουν, εννοείται), πληρούν αυτές τις δύο προϋποθέσεις;

Δεν υπερασπίζομαι το Paypal, αλλά η (προσωπική) αλήθεια είναι ότι με έχει βολέψει πολύ (και με έχει "ξελασπώσει" σε κάποιες περιπτώσεις). Εάν χρειάζεται να πληρώνω (ως αγοραστής) κάτι "παραπάνω" για να έχω αυτό το "peace of mind", κανένα πρόβλημα. Όταν κρίνω ότι αυτά που με χρεώνει ξεφεύγουν από αυτά που (ιδεατά) θέλω να πληρώνω, θα κλείσω το λογαριασμό μου και θα βρω άλλο τρόπο διεκπεραίωσης αγορών στο διαδίκτυο.

minas

Πισιά
Reaction score
4.201
Σήμερα το κοιτούσα κι εγώ.
Δυστυχώς κάθε πέρυσι και καλύτερα οι προμήθειες του paypal. Ευτυχώς υπάρχουν πλέον και εναλλακτικές, αλλά αφενός δεν είναι όλες διαθέσιμες στην Ελλάδα, αφετέρου όταν εδραιωθούν κάπως, αρχίζουν και ανεβάζουν τις προμήθειες - όπως και το paypal...

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Το Paypal προσφέρει (στον αγοραστή) ασφαλιστικές δικλείδες οι οποίες τον προστατεύουν από επιτήδειους κι είναι αποδεκτό ως μέσο συναλλαγής από την συντριπτική πλειονότητα των συναλλασσόμενων στο διαδίκτυο. Οι εναλλακτικές (που καλά κάνουν κι υπάρχουν, εννοείται), πληρούν αυτές τις δύο προϋποθέσεις;

Δεν υπερασπίζομαι το Paypal, αλλά η (προσωπική) αλήθεια είναι ότι με έχει βολέψει πολύ (και με έχει "ξελασπώσει" σε κάποιες περιπτώσεις). Εάν χρειάζεται να πληρώνω (ως αγοραστής) κάτι "παραπάνω" για να έχω αυτό το "peace of mind", κανένα πρόβλημα. Όταν κρίνω ότι αυτά που με χρεώνει ξεφεύγουν από αυτά που (ιδεατά) θέλω να πληρώνω, θα κλείσω το λογαριασμό μου και θα βρω άλλο τρόπο διεκπεραίωσης αγορών στο διαδίκτυο.
Η πολιτικη ειναι εν ολιγοις οτι ο αγοραστης εχει παντα δικαιο ακομη κι οταν δεν εχει.Γι αυτο και μονον τον λογο πολλοι πωλητες στο μελλον δεν θα δεχονται πληρωμες με paypal.To διαδυκτιο εχει απειρα σχολια γι αυτη την κατασταση.Οταν ενας αγοραστης ξερει οτι θα δικαιωθει ακομη κι οταν αλλαξει γνωμη για την αγορα του μετα απο μηνες ασχετα αν το προιον που αγορασε τηρουσε την περιγραφη του πωλητη τι περιμενεις.......

Reaction score
457
καλησπέρα και σε σένα...εσύ διάβασες τι έγραψα ή απλά έτσι απάντησες για να απαντήσεις?

Reaction score
6.235
Η πολιτικη ειναι εν ολιγοις οτι ο αγοραστης εχει παντα δικαιο ακομη κι οταν δεν εχει.Γι αυτο και μονον τον λογο πολλοι πωλητες στο μελλον δεν θα δεχονται πληρωμες με paypal.To διαδυκτιο εχει απειρα σχολια γι αυτη την κατασταση.Οταν ενας αγοραστης ξερει οτι θα δικαιωθει ακομη κι οταν αλλαξει γνωμη για την αγορα του μετα απο μηνες ασχετα αν το προιον που αγορασε τηρουσε την περιγραφη του πωλητη τι περιμενεις.......
Ναι μεν αλλά..... Για αγορές ψηφιακών αγαθών είναι με το μέρος του πωλητή ακόμα και οταν ειναι ξεκάθαρο scam. Ως επί το πλείστον όμως συμφωνω μαζί σου. Εγώ κάτι μεγάλης αξιας δε θα το πούλαγα με paypal ποτέ. Δεν είναι τυχαίο ότι στο ebay έχουν κόψει πολλοι να στελνουν εκτός ορίων της χώρας τους...

PURETONE

Ένα σκέτο "Π"
Reaction score
4.017
Ναι μεν αλλά..... Για αγορές ψηφιακών αγαθών είναι με το μέρος του πωλητή ακόμα και οταν ειναι ξεκάθαρο scam. Ως επί το πλείστον όμως συμφωνω μαζί σου. Εγώ κάτι μεγάλης αξιας δε θα το πούλαγα με paypal ποτέ. Δεν είναι τυχαίο ότι στο ebay έχουν κόψει πολλοι να στελνουν εκτός ορίων της χώρας τους...
Δεν ειναι μονο για ψηφιακα αλλα για οτι "παραπονεθει" ο αγοραστης.Προσωπικα εχω κλεισει ενα λογαριασμο και ηδη σκεφτομαι και για τον δευτερο.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.874
Όλα αυτά αφορούν αυτόν που πουλάει στο ebay ή κάπου αλλού (Shopify, woocommerce etc) και χρησιμοποιεί PayPal. Ο αγοραστής δεν έχει σχέση. Πληρώνει ότι βλέπει.

Τώρα, αν είσαι πωλητής με μεγάλα νούμερα τα PayPal fees πέφτουν και μπορούν να φτάσουν μέχρι 1.9%. Για Αμερικάνικο λογαριασμό όμως.
Το PayPal είναι μέχρι τώρα το μόνο σοβαρό σύστημα πληρωμών και αυτό θα το εκμεταλλευτεί όσο μπορεί. Απο το eBay φεύγει γιατί το eBay θα κάνει δικό του τρόπο πληρωμών και τα χρήματα θα μένουν μέσα στο λογαριασμό του πωλητή και μετά θα πάνε στην τράπεζα. Αυτό θα γίνει κοντά στο 2020. Για τον αγοραστή δεν θα αλλάξει τίποτα.
Οπότε τώρα τρέχει να μαζέψει ότι μπορεί γιατί θα φάει ΤΕΡΑΣΤΙΑ σφαλιάρα όταν θα γίνει η αλλαγή.
Προσφέρει sellers protection οπότε δεν μπορεί να σε κοροϊδεύει ο αγοραστής (με έχει προστατέψει Προσωπικά), και προσφέρει και 180 μέρες buyers projection, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο αγοραστής έχει πάντα δίκιο. Δεν έχει πάντα.

Από τις εναλλακτικές που παρουσιάζονται μπορώ με μεγάλη σιγουριά να πω ότι η Payza έφαγε κυβερνητικό λουκέτο γιατί τους έπιασαν για ξέπλυμα. Την Payoneer την χρησιμοποιώ συχνά και είναι αξιόπιστη. Με 2,5% commission βέβαια.

Το PayPal έχει μεγάλη δύναμη και στην Αμερική σχεδόν δεν συζητάνε κάτι άλλο. Στην Ευρώπη είναι λίγο διαφορετικά. Δεν το γουστάρουν και τόσο.

Με το PayPal μπορείς να στείλεις χρήματα σε φίλο ή γνωστό χωρίς commissions. Και η μεταφορά είναι άμεση. Με τα άλλα μέσα που ξέρω όχι.

Και βέβαια να θυμίσω ότι για να στείλεις 1€ στο εξωτερικό από Ελλάδα έχεις 12€ προμήθεια τραπέζης.

Reaction score
4.587
Είναι αστείο να μιλάμε στην Ελλάδα για τις προμήθειες του paypal. Οι προμήθειες των ελληνικών τραπεζών είναι μυθικές. Μιλώ φυσικά σαν πελάτης λιανικής δεν ξέρω αν οι έμποροι θίγονται ή αν υπάρχει για αυτούς καλύτερη εναλλακτική του paypal.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.874
Τι εννοεις?
Ότι έγραψα. Θέλεις 13€ για να στείλεις 1€ κάπου στο εξωτερικό.

Να στο πω και αλλιώς.
Αν πρέπει να στείλεις πχ 100€ σε ένα φίλο σου στο εξωτερικό, με τραπεζική συναλλαγή θα χρειαστείς 112€ και 3 μέρες.
Με το PayPal θα χρειαστείς 100€ και θα τα δει το επόμενο δευτερόλεπτο.

Επίσης στην Αμερική έχουν PayPal VISA και πληρώνουν στα φυσικά καταστήματα από το PayPal balance που έχουν.

Last edited:

Reaction score
6.235
Σε σοβαρό επίπεδο συναλλαγών όσοι γνωρίζουν χρησιμοποιούν skrill. Δε θα κάτσω να αναλύσω εδώ τους λογους αλλά έτσι είναι. Το paypal είναι για προστασία λιανικής πώλησης ουσιαστικά και όχι για μεταφορες κεφαλαιων. Οπότε αυτό πληρωνεις. Το κράτος όταν παρεμβαίνει στην ελεύθερη οικονομία και επιβαλει τη διαμεσολάβηση των τραπεζών για τη καταβολη μισθοδοσίας και μας υποχρεωνει σε συναλλαγές μέσω καρτών ουσιαστικά μας εκπορνευει και διορίζει ως νταβατζη μας τις τράπεζες.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef