pc audio καρτα ηχου usb ή dac?

Μηνύματα
13
Reaction score
3
ειμαι με 2 μονιτορ αυτοενισχυνομενα και κονσολα μπερινγκερ,με ενδιαφερει μονο η μουσικη.Θα δω βελτιωση με καποιο dac ή καποια εξωτερικη καρτα ηχου?
Να ορισω μπατζετ τα 250.
πηγη παντα το pc ,ακουω flac,mp3 320,radio.
λειτουργικο συστημα ubuntu.
 





Μηνύματα
13
Reaction score
3
αμα δεν εχει balance εξοδο ? θα εχω θεμα κατα την ακροαση ? ενταξει οταν δεν παιζει μουσικη.
εχουμε καμια προταση εκει στα 250 ?
 

Ultra Audio

Επαγγελματίας
Μηνύματα
3.799
Reaction score
2.223

Μηνύματα
12.849
Reaction score
10.065
αν μας πεις ποια ηχεία έχεις....
Αντί να ρωτήσεις αυτό, μήπως θα έπρεπε να μάθουμε ποιά κονσόλα μπέρι είναι; Να δούμε τα χαρακτηριστικά της; Το σήμα προς θόρυβο; Λέω εγώ τώρα...
Γιατί, άσχετα με το αν πιστεύω ότι με ισοστάθμιση στην target curve (που βάζω στοίχημα δεν έχει) θα δει τεράστια βελτίωση, πιστεύω κι εγώ ότι ναι με κάποιο dac θα δει βελτίωση, άσχετα με το ποια ηχεία έχει. Απλά για να το σιγουρέψουμε, πρέπει να μάθουμε τα χαρακτηριστικά του μπέρι.
Και δεύτερη ερώτηση θα ήταν τα ηχεία, σωστά.
Και τρίτη πώς είναι η τοποθέτηση και η απόσταση ακρόασης.
 

Μηνύματα
13
Reaction score
3
η xenyx q1002 ειναι ,entry και unbalanced,δε νομιζω οτι ειναι κατι ιδιαιτερο σε αποδοση.

H τοποθετηση ειναι τα ηχεια μπροστα μου και σε αποσταση 1,7 μεταξυ τους και η θεση ακροασης μου περιπου 1,7 ακριβως στο κεντρο.Σαν ισοπλευρο.
 

Μηνύματα
13
Reaction score
3
βλεπω το ifi zen εχει μια balanced ,δε μπορω να καταλαβω πως θα εχω stereo balanced απο ενα jack σε 2 xlr,δε θα επρεπε να εχει left right?
 

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.978
Reaction score
2.914
Φιλε nadd, η κονσόλα που έχεις είναι full balanced. Εχει διάφορες εισόδους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν balanaced με καρφί. Έχει και XLR αλλα ίσως αυτό είναι μόνο για mic. Εσύ με ποιο τρόπο συνδέεσαι στα άψογα tannoy gold 5 που έχω και εγώ στο γραφείο μου; Δοκίμασε με καλώδιο XLR στην παρακάτω πόρτα σύμφωνα με το manual της κονσόλας:
1642509503618.png

1642509568497.png
 


hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.978
Reaction score
2.914
xlr ηχεια σε control room με jack πανω στην κονσολα.
Είσαι τότε balanced connected πάνω στην κονσόλα. Η κονσόλα έχει δικό της dac (δεν ξέρω ποιο) με δειγματοληψία 48Khz μέσω USB σε PC.
 

Μηνύματα
13
Reaction score
3
τοτε τι να κανω να παρω το ifi zen ή απλα να σκασω μια 300αρα και να προσθεσω για αρχη ενα sub??
εχω μπερδευτει.
 

hawkwind78

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
2.978
Reaction score
2.914
Η κονσόλα τι χρησιμεύει για εσένα; Έχεις πολλές πηγές και χρησιμοποιείς μικρόφωνα; Επίσης αν πάρεις το sub που θα το συνδέσεις. Από μόνη της η κονσόλα έχει περιορισμούς γιατί εξυπηρετεί συγκεκριμένο λόγο και όχι απλά "ακούω μουσική". Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένας προ ενισχυτής που να μπορεί να δεχτεί τα ηχεία σου τα οποία παίζουν άψογα με xlr σύνδεση. Αν τώρα έχει και sub out για τα μπάσα και dac ενσωματωμένο τότε τα έχεις όλα σε ένα. Δεν σε πάω σε ξεχωριστό dac/προ-ενισχυτή καθότι έχεις συγκεκριμένο budget το οποίο θα σε καλύψει σε μεταχειρισμένο και όχι σε καινούργιο. Το ifi μπορεί να σου κάνει την δουλειά σου αλλά δεν έχει έξοδο sub. Σε full balance με το ifi χρειάζεσαι καλώδιο balance to 4.4mm που προσφέρει και η ifi.
 

Μηνύματα
13
Reaction score
3
την κονσολα την εχω απλα σαν καρτα ηχου,τιποτα αλλο.Απλα για να ακουω απο τον υπολογιστη.Ηταν απο τις πιο φθηνες νομιζω 60-70ε και γιαυτο την ειχα προτιμησει.
 

Μηνύματα
12.849
Reaction score
10.065
Εδώ:

βλέπουμε τα χαρακτηριστικά της κάρτας. Βλέπουμε ότι δίνει έξοδο +22 dBu στα ηχεία ( balanced ), οπότε οδηγεί καλά τα ενεργά.

Επίσης βλέπουμε στην ενότητα "Main Mix System Data (Noise)"

Main mix @ 0 dB,channel fader @ -∞
-93 dB / -96 dBA-weighted

και

Main mix @ 0 dB, channel fader @ 0 dB
-84 dB / -87 dB A-weighted


Τα οποία σα νούμερα, τα μεν πρώτα με το fader στο μείον άπειρο δεν είναι πολύ υψηλά, τα δε με το fader στο 0 είναι χαμηλά.
Σε αντιδιαστολή, το ifi zen που αναφέρθηκε έχει

SNR< -116dB(A) @ 0dBFS (BAL/SE)

Επίσης η μπέρι λέει ότι παίζει Sample Rate μέχρι 48 kHz από τη θύρα USB, σε αντίθεση με το ifi zen που παίζει όλες τις αναλύσεις.

Οπότε βγαίνουν συμπεράσματα.
 

Μηνύματα
13
Reaction score
3
και λεω τωρα καλο το ifi zen ,αλλα με το τροφοδοτικο και το καλωδιο για balanced παει περιπου στα 400,μηπως να αγοραζα το dac magic plus παλι στα 400ε ομως με psu και ετοιμες xlr balanced?
 


wnet

Nearfieldένιος
Μηνύματα
4.442
Reaction score
15.129
Αυτά τα "entry level" behringer είναι κάπως θορυβώδη... (έχω κάπου το Xenyx 302 USB)
Σαν dac, οκ... δεν είναι προφανώς κάτι εξαιρετικό αλλά θέλει προσπάθεια για να καταλάβεις τη διαφορά από άλλα dacs σχετικά ακριβότερα...
Οπότε, αν δεν έχεις θόρυβο.... π.χ. επειδή έχεις τα gain controls στα tanoy χαμηλά και μαζεύεται το κακό, ή είναι λίγο μακριά τα ηχεία ή ή ή .... τότε καλύτερα να ξοδέψεις τα 400 ευρά σε sub. Είναι μακράν καλύτερη επένδυση.
Αν έχεις θόρυβο, τότε ναι...οκ... μαζί σου, αλλαγή χθες...

Επίσης να έχεις υπόψιν σου αν πας σε άλλο "dac" ... πως τα περισσότερα dacs παίζουν χωρίς drivers σε windows, linux κλπ ... αλλά για να ξεδιπλώσουν τις αρετές τους στο μέγιστο, θέλουν τον driver τους.... Γενικά συνοδεύονται με drivers αλλά όπως και να χει... με Ubuntu σαν κύριο (ή μοναδικό) λειτουργικό, αγόρασε αφού σιγουρευτείς....
 


ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.599
Μηνύματα
2.865.482
Members
37.933
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top