PC SOUNDCARD LINE OUT ΣΕ HOME CINEMA

Reaction score
0
Κύριοι καλησπέρα,

Έχω μια απορία να σας θέσω και ελπίζω κάποιος να με βοηθήσει.

Θέλω να δημιουργήσω ενα 2ο χώρο για Home Cinema. Θα χρησιμοποιηθεί κάτι σαν το Philips HTS3164.
Επειδή θα είναι δίπλα στο PC σκέφτομαι να το εκμεταλευτώ και για τον ήχο των PC Games.

Δηλαδή αν συνδέσω το Line Out της Sound Blaster στο Home Cinema και αναπαράγωντας το PC Game απο το DVD player του PC, θα έχω ήχο Dolby ή DTS; (εννοείται οτι το PC Game θα υποστηρίζει ανάλογο ήχο).

Ελπίζω στις απαντήσεις σας.

Ευχαριστώ

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Καλησπέρα
Όχι δεν θα πάρεις ήχο dolby ή dts αν συνδέσεις το line out.Το line out παραδίδει αναλογίκο σήμα και όχι ψηφιακό που χρειάζονται τα εν λόγω formats ήχου.
Ο μόνος τρόπος είναι αν έχει ψηφιακή έξοδο η κάρτα ήχου σου και αντιστοίχως ψηφιακή είσοδο το home cinema σου.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: PC SOUNDCARD LINE OUT ΣΕ HOME CINEMA

Καλησπέρα
Όχι δεν θα πάρεις ήχο dolby ή dts αν συνδέσεις το line out.Το line out παραδίδει αναλογίκο σήμα και όχι ψηφιακό που χρειάζονται τα εν λόγω formats ήχου.
Ο μόνος τρόπος είναι αν έχει ψηφιακή έξοδο η κάρτα ήχου σου και αντιστοίχως ψηφιακή είσοδο το home cinema σου.
Σ' ευχαριστώ gstriftos για την απάντηση. Υπάρχει πιθανότητα να μπορεί το Home Cinema να κάνει μετατροπή του αναλογικού σε ψηφιακό;

Reaction score
11.740
Χρειάζεσαι optical ή coaxial έξοδο ήχου από την κάρτα ήχου. Η μετατροπή του αναλογικού σε ψηφιακό από το Home Cinema που λες δεν χρειάζεται. Χρειάζεσαι ψηφιακό σήμα από το PC το οποίο να δίνεις στον ενισχυτή.

Reaction score
0

Χρειάζεσαι optical ή coaxial έξοδο ήχου από την κάρτα ήχου. Η μετατροπή του αναλογικού σε ψηφιακό από το Home Cinema που λες δεν χρειάζεται. Χρειάζεσαι ψηφιακό σήμα από το PC το οποίο να δίνεις στον ενισχυτή.
Πέτρο σ' ευχαριστώ. Αφου συμφωνεί η γνώμη σου και με τον gstrifto τότε δεν μου μένει παρα να δώ αν έχει ψηφιακή έξοδο η κάρτα μου.

Reaction score
0
Απάντηση: PC SOUNDCARD LINE OUT ΣΕ HOME CINEMA

Κύριοι καλησπέρα,

Έπραξα σύμφωνα με τις υποδείξεις σας. Κοίταξα τη κάρτα ήχου μου ώστε να δώ άν έχει Digital I/O.

Η κάρτα είναι η Creative XF-i Extreme Audio η οποία έχει Digital I/O αλλά για να λειτουργήσει χρειάζεται ενα Digital I/O Module το οποίο δεν μπορώ να βρώ διαθέσιμο στα γνώστα e-shops.

Παραθέτω σχετικό link για το Module: http://www.soundblaster.com/products/product.asp?category=1&subcategory=16&product=1780.

Μήπως γνωρίζει κανείς που μπορώ να το προμηθευτώ;

Ευχαριστώ

Reaction score
7
Εφόσον έχεις αυτή την κάρτα, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα καλώδιο από μονοφωνικό Mini Jack 3.5mm σε RCA:

Reaction score
0

Εφόσον έχεις αυτή την κάρτα, το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα καλώδιο από μονοφωνικό Mini Jack 3.5mm σε RCA:

Subcode, σ' ευχαριστώ για την απάντηση.
Αν κατάλαβα καλα, μου λες οτι δεν χρειάζομαι το module.
Αρκεί να συνδέσω τη Digital I/O της κάρτας με το Home Cinema.
Αυτό όσο χαρούμενο νέο και αν μου ακούγεται, μου δημιουργεί κάποιες απορίες.

Άρα να υποθέσω οτι η κάρτα βγάζει ψηφιακό σήμα απο την έξοδο Digital I/O, ΧΩΡΙΣ ΤΟ MODULE; Αν ναί τότε το Module σε τι χρησιμεύει; Το Home Cinema έχει AUX in (2 RCA Red, White) τα οποία μπορούν να δεχθούν ψηφιακό σήμα;

Reaction score
7
Re: Απάντηση: Re: PC SOUNDCARD LINE OUT ΣΕ HOME CINEMA

Subcode, σ' ευχαριστώ για την απάντηση.
Αν κατάλαβα καλα, μου λες οτι δεν χρειάζομαι το module.
Αρκεί να συνδέσω τη Digital I/O της κάρτας με το Home Cinema.
Αυτό όσο χαρούμενο νέο και αν μου ακούγεται, μου δημιουργεί κάποιες απορίες.

Άρα να υποθέσω οτι η κάρτα βγάζει ψηφιακό σήμα απο την έξοδο Digital I/O, ΧΩΡΙΣ ΤΟ MODULE; Αν ναί τότε το Module σε τι χρησιμεύει; Το Home Cinema έχει AUX in (2 RCA Red, White) τα οποία μπορούν να δεχθούν ψηφιακό σήμα;
To Module αυτό απλά παρέχει και Digital Input (εκτός από δυνατότητα σύνδεσης και με οπτική ίνα Toslink). Εσύ θες Output, οπότε το καλώδιο που σου προτείνα θα δουλέψει αν το συνδέσεις στην υποδοχή μικροφώνου της κάρτας ήχου και την ρυθμίσεις από το Software να βγάζει ψηφιακό σήμα από την υποδοχή μικροφώνου (Flexijack). Ο ενισχυτής/ηχοσύστημα που διαθέτεις θα πρέπει να έχει είσοδο Digital Coaxial. Αν λέει μόνο AUX σε RCA (L+R), τότε ατύχησες :133:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.819
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos