PC vs DVD Player σημειώσατε 1!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.208
Το hardware.info παρουσίασε ένα συγκριτικό θέασης DVD μεταξύ PC (με κάρτες γραφικών της NVIDIA και της ATI) και μερικών DVD Players (όλων των κατηγοριών). Το συμπέρασμα ήταν ότι με πολύ λιγότερα χρήματα το PC υπερισχύει!

http://www.hardware.info/en-UK/articles/am9nY2pqZA/ATI_and_nVidia_crush__2000_DVD_players/

Reaction score
298
Εξαιρετικό άρθρο. Το κομμάτι με τα τεστ στις κάρτες (σημαία, jaggiew κλπ) το είχα ξαναδεί κάπου, αλλά δεν θυμάμαι πού. Το κομμάτι με την τρανή ήττα των DVD players είναι όλα τα λεφτά:

http://www.hardware.info/en-UK/articles/am9nY2pqZA/ATI_and_nVidia_crush_highend_DVD_players/17

Το μόνο που δεν κατάλαβα είναι αυτό: "With a total score of 118 points ATI is only surpassed by the 4000 dollar Denon DVD player that scored 130 points in the tests." Δεν έχει player που να πιάνει 130 βαθμούς στο τεστ. Μήπως αναφέρεται σε άλλο τεστ, παλιότερο?

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.208
eNeRGy said:
μονο εγω δε βλεπω τα λινκ?... και αυτα που βλεπω δεν ειναι και αγγλικα! :(
Υπάρχει πρόβλημα με τα links του hardware.info . Δε φταις εσύ. Δοκίμασα και με Firefox και με Internet Explorer και ανοίγουν όποτε γουστάρουν και σε όποια γλώσσα θέλουν. Δοκίμασε να κάνεις copy το link και paste στο browser.
Aαα, και να κοιτάξεις να περιέχει το "/en-UK/" , γιατί καμιά φορά χάνεται.

Reaction score
0
Υπάρχουν κάποιες ενστάσεις:

1. Από τα comments: "All DVD players as well as both graphics card were tested with a Samsung Syncmaster 242 monitor (24 inch widescreen). All stand alone players were connected with a HDMI -> DVI cable and the graphics cards directly through DVI. All DVD players were set to 480p output resolution, both graphic cards were set to 1920x1200@60 Hz, with the video windows at 1x magnification (no scaling)."

Δε μας τα λέει καλά!

Στο PC χρησιμοποιήθηκε monitor με ανάλυση 1920Χ1200 άρα το περιεχόμενο ήταν upscaled. Τα DVD τα παίξαν σε 480p άρα λειτούργησε ο ενσωματωμένος scaler του monitor ο οποίος σίγουρα έπαιξε μεγάλο ρόλο (τι να αποδώσει σε video ο scaler ενός PC monitor...). Ποιά θα ήταν τα αποτελέσματα, ειδικά σε θέματα ποιότητας αν είχε πάρει σήμα upscaled από τα players; Ορισμένα ανεβάζουν μέχρι 1080p το οποίο θα κλείδωνε 1:1 σε monitor 1920Χ1200 (με μαύρες μπάρες πανω και κάτω). Πιστεύω ότι αν μη τι άλλο θα άλλαζε τον τίτλο του review. Επιπλέον, άλλο 24" monitor και άλλο 130" προβολή. Βάλε έναν καλό projector να μας πεις τι βλέπεις!

2.Το τεστ αφορά την συμπεριφορά στα τεστ του HQV άρα σε θέματα de-interlacing κυρίως και λιγότερο ζητήματα ποιότητας εικόνας. Όντας ένθερμος HTPCστας (καινούργιο αυτό, τώρα μου ήρθε) έχω την άποψη πως το PC, όντως "πατάει" και το ποιό ακριβό player αλλά μόνο σε film transfers με την χρήση του postproccessing (ffdshow, avisynth κλπ). Το video στο PC θα έλεγα πως αποτελεί την Αχχίλειο πτέρνα του (ή αλλοιώς θαμπάδα). Ένα stand alone DVD Player ή ακόμα και οι δορυφορικοί δέκτες, παίζουν πολύ καλύτερα video content από το PC. Ο reviewer δεν μας ανέφερε τις εντυπώσεις του από θέαση σε πραγματικές συνθήκες. Ωστόσο, πρέπει να αναφέρω πως οι τελευταίοι drivers των καρτών γραφικών nVidia, ενσωματώνουν Sharpening και denoise postproccessing με ομολογουμένως εντυπωσιακά αποτελέσματα (αναφέρεται και στο συγκριτικό) Από την άλλη όμως για θέαση HD, οι λειτουργίες αυτές πρέπει να απενεργοποιούνται (με το χέρι - βράσε ρύζι...)

3. Οι ΑΤΙ δοκιμάστηκαν με τον codec της Cyberlink που είναι όντως optimized για AVIVO (ως προς τις λειτουργίες de-interlacing και pulldown μήπως;) δεν παύει όμως να είναι ο πλέον θαμπός της αγοράς. Ίσως αν έπαιζε με dscaler σε VMR9 και επιλεγμένο NV12 out mode (για ενεργοποίηση του AVIVO), να είχε πολύ καλύτερη ποιότητα εικόνας στις ΑΤΙ.

4. Ναι μεν τα PC με ffdshow και postproccessing παίζουν εξαιρετικά ταινίες, αλλά αν κάποιος δεν είναι γνώστης ωστέ να αλλάζει κάθε τόσο το refresh rate μεταξύ 50hz για PAL, 48Hz για NTCS film και 59,97Hz για NTCS video, ουσιαστικά πρέπει να επιλέξει DVD Player δαγκωτό

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.208
Συμφωνώ ότι ένα DVD player είναι πio "plug 'n' play" από ένα HTPC.
Και σίγουρα χρειάζεται ένα ακόμα πιο μακροσκελές άρθρο και δοκιμές με μεγαλύτερο εύρος αναλύσεων και ποικιλία οθονών για να βγάλουμε ακριβέστερα συμπεράσματα.
Το νόημα του άρθρου, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι πολλά πανάκριβα DVD players δε δικαιολογούν το κόστος τους, όταν ένα PC που είναι φτιαγμένο για να κάνει τα πάντα, μπορεί να τα κοντράρει στα ίσια. Βέβαια υπάρχουν και φτηνά DVD players που είναι καλύτερα από τα ακριβά, αλλά εδώ μιλάμε για PC vs DVD Player.
Και για να μην παρεξηγηθώ είμαι υπέρ του "ότι πληρώσεις παίρνεις", μόνο που πρακτικά υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις.

Reaction score
0
xfader said:
Το νόημα του άρθρου, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι πολλά πανάκριβα DVD players δε δικαιολογούν το κόστος τους, όταν ένα PC που είναι φτιαγμένο για να κάνει τα πάντα, μπορεί να τα κοντράρει στα ίσια.
Διαφωνώ!

Δεν είναι ότι τα ακριβά DVD players δεν δικαιολογούν το κόστος τους. Απλά το συμπέρασμα είναι πως οι τεχνολογικές καινοτομίες και η άπλετη υπολογιστική ισχύς που αφειδώς παρέχονται από τους (γίγαντες) κατασκευαστές στην κούρσα του ανταγωνισμού, δίνουν την ευκαιρία στους technophiles γνώστες των PCs, να είναι σε θέση να στήσουν ένα μηχάνημα που "κάνει παπάδες" με πολύ λίγα χρήματα σε σχέση με αυτά που θα χρειάζονταν για τα αντίστοιχα separates.

Το θέμα είναι βέβαια τι γίνεται στην πράξη! Εγώ προσωπικά που ασχολούμαι τόσο για χόμπυ αλλά και επαγγελματικά με τα HTPCs (βλέπε Hush), δεν έχω καταφέρει να στήσω σπίτι μου ένα PC που να κάνει αυτά που υπόσχεται. Και DVD διαθέτω, και NOVA, και Humax HDCI-2000, και i-Zak για μουσική και πιστέψτε με: Όποιος έρχεται σπίτι μου και με δει να παλεύω να παίξω κάτι μέσα από το PC με κράζει :? διότι το έχει ξαναδεί το έργο: ρυθμίσεις-ρυθμίσεις-ρυθμίσεις και πάλι ρυθμίσεις (άσε που στο τέλος δεν παίζει :? :? :?)

Reaction score
14
Φίλιππος Αδαμίδης said:
Δεν είναι ότι τα ακριβά DVD players δεν δικαιολογούν το κόστος τους. Απλά το συμπέρασμα είναι πως οι τεχνολογικές καινοτομίες και η άπλετη υπολογιστική ισχύς που αφειδώς παρέχονται από τους (γίγαντες) κατασκευαστές στην κούρσα του ανταγωνισμού, δίνουν την ευκαιρία στους technophiles γνώστες των PCs, να είναι σε θέση να στήσουν ένα μηχάνημα που "κάνει παπάδες" με πολύ λίγα χρήματα σε σχέση με αυτά που θα χρειάζονταν για τα αντίστοιχα separates.

Ορθόν.

Να συμπληρώσω ότι μπορείς να κάνεις με το pc αυτό που θέλεις να κάνεις αρκεί να μην ...
πλατυάσουν οι απαιτήσεις σου.
Αν συμβεί αυτό...είναι πολύ κοντά στην πραγματικότητα το να μην μπορείς να κάνεις τίποτα...από καλά έως καθόλου.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.208
Φίλιππος Αδαμίδης said:
xfader said:
Το νόημα του άρθρου, κατά τη γνώμη μου, είναι ότι πολλά πανάκριβα DVD players δε δικαιολογούν το κόστος τους, όταν ένα PC που είναι φτιαγμένο για να κάνει τα πάντα, μπορεί να τα κοντράρει στα ίσια.
Διαφωνώ!

Το αποτέλεσμα στην πράξη (για τον expert user) δεν είναι το ίδιο;

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.208
Φίλιππος Αδαμίδης said:
Για expert users ναι αλλά και πάλι, διάβασε παραπάνω τι μου συμβαίνει όταν φέρνω κόσμο στο σπίτι!!!
Σε καταλαβαίνω αλλά εγώ αποφεύγω τους επισκέπτες! :D
Στην παρέα μου αποτελώ την "τεχνική υποστήριξη" και όσα περισσότερα τους δείχνω τόσο "ζηλεύουν" και θέλουν τα ίδια και αυτοί. Άλλά βασίζονται στις δικές μου γνώσεις και βοήθεια. Άσε που βιάζονται κιόλας. Χτυπάει το τηλέφωνο την ώρα που έχω δουλειά και μου ζητούν άμεση λύση στο πρόβλημά τους!
Οπότε στη σπάνια περίπτωση που θα υπάρξει επισκέπτης σπίτι μου, όλα τα ηλεκτρικά είδη κρύβονται από την κοινή θέα. 8)

Reaction score
0
Εγω παντως λατρευω αυτην την απιστευτη ευελιξια του PC. Σημερα με ενα καλο (οχι απαραιτητο αυτο) PC μονο φαγητο δε φτιαχνεις αρκει να ξερεις να το στησεις και να γνωριζεις τα μονοπατια του internet.

Ορεξη να εχεις για ψαξιμο online, και το PC μπορει να σε καλυψει σε απειρα πραγματα και να σου γλιτωσει και πολλα λεφτα.

Και επειδη καταλαβαινω και αυτο που λεει ο φιλος κυριος Αδαμιδης για τους καλεσμενους, η λυση ειναι να εχεις ενα σταθερο setup δοκιμασμενο που να δουλευει παντα, και ενα δευτερο για τα πειραματα σου. Αν κατι παει στραβα, bootαρεις απο το πρωτο partition Και τελειωνει η ιστορια, βλεπεις την ταινιουλα σου με τους φιλους σου και αυριο λυνεις τα προβληματα σου στο δευτερο partition (αυτο του "πειραματισμου"). Και καποια στιγμη οταν εσυ το κρινεις ασφαλες, το πρωτο αντικαθισταται με το δευτερο και συνεχιζεις να πειραματιζεσαι στο δευτερο για να ξαναγινει αυτο αργοτερα....

Σα να λεμε εχεις μια σταθερη δοκιμασμενη εκδοση (version 1) που δε την πειραζεις, και μια σε φαση beta-testing (version 2), οποτε το κρινεις σωστο, η δευτερη περναει απο τη φαση beta-testing στη stable και δουλευεις με τη version 2, ενω εχεις σε beta-testing τη version 3.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.640
Members
38.729
Νεότερο μέλος
roberto_portale