PDR 609 Πρόβλημα με την γείωση;;;

Reaction score
1
Στο ηχοσύστημά μου, υπάρχει και το CD-R PDR 609 της PIONEER που δημιουργεί το εξής πρόβλημα στο σύστημα, όταν είναι σε λειτουργία: Ενώ έχω βρει τις φάσεις στα υπόλοιπα μηχανήματα, δοκιμάσμένα και σίγουρα, σε αυτό το καταραμένο δεν μπόρω να καταλάβω τι γίνεται- ίδια η μέτρηση από όποια πλευρά και αν κουμπώσω το φις του στην μπρίζα και συν τοις άλλοις, όταν λειτουργεί περνάει την τρεμούλα του και στα υπόλοιπα μηχανήματα, σε πόλλη μεγάλη ένταση! Κάποιος ηλεκτρονικός μου είχε πει στο παρελθόν, ότι έχει πρόβλημα η γείωσή του και μου συνέστησε να τραβήξω μια άλλη γείωση που θα την βιδώσω σε κάποια βίδα στο σασί του και θα την τερματίσω στην γείωση της μπρίζας του πολύμπριζου!Το έκανα αυτό και μειώθηκε ελάχιστα το τρέμουλο, το κουφό όμως είναι πως όταν κρατούσα την άκρη της γείωσης στο χέρι μου, το τρέμουλο εξαφανίζοταν....!:111: Τα φώτα σας!

Reaction score
0
Απάντηση: PDR 609 Πρόβλημα με την γείωση;;;

Εχω το ιδιο και παιζει ok - το συνδεω με οπτικη ινα.....

Reaction score
1

Εγώ χρησιμοποιώ όλες τις εξόδους του, optical, coaxial και τις αναλογικές.... το πρόβλημα δεν είναι το ότι δεν παίζει, αλλά η γείωσή του!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.493

να τραβήξω μια άλλη γείωση που θα την βιδώσω σε κάποια βίδα στο σασί του και θα την τερματίσω στην γείωση της μπρίζας του πολύμπριζου!Το έκανα αυτό και μειώθηκε ελάχιστα το τρέμουλο, το κουφό όμως είναι πως όταν κρατούσα την άκρη της γείωσης στο χέρι μου, το τρέμουλο εξαφανίζοταν...
Ε κράτα το και συ :138:

Σοβαρά τώρα κάτι μου λέει ότι, ή δεν έχεις καλή γείωση ή καθόλου!

Για περίμενε να μιλήσει κάποιος ειδικός γιατί δεν παίζουμε με το ρεύμα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.959

Εγώ χρησιμοποιώ όλες τις εξόδους του, optical, coaxial και τις αναλογικές.... το πρόβλημα δεν είναι το ότι δεν παίζει, αλλά η γείωσή του!
Έχω την εντύπωση πως αυτό το μηχανάκι στερείται γείωσης, το φις του καλωδίου του είναι διπολικό. Καλά δεν θυμάμαι;

Reaction score
1

Ε κράτα το και συ :138:
Πες το για πλάκα, κάποιες φορές που έγραφα από βινύλιο και έψαχνα το βέλτιστο..... το κρατούσα μέχρι να τελειώσει η εγγραφή και η γυναίκα μου με κοίταζε με απορία:121:

Reaction score
1

Έχω την εντύπωση πως αυτό το μηχανάκι στερείται γείωσης, το φις του καλωδίου του είναι διπολικό. Καλά δεν θυμάμαι;
Ναι, διπολικό είναι, τι μου προτείνεις να κάνω;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.959

Ίσως το πρόβλημα να οφείλεται σε άλλη συσκευή, και όχι στο Pioneer. Κατά πρώτον, φρόντισε ώστε το βύσμα σούκο - σε όσες συσκευές υπάρχει - να έχει καθαρές τις επαφές της γείωσης, να μην είναι "μελανιασμένες", κάτι που συμβαίνει φυσιολογικά με τα χρόνια. Το ίδιο πρέπει να ισχύει και με τις επαφές της πρίζας και του πολύπριζου. Μην τραβήξεις άλλη γείωση, φρόντισε να είναι σωστή η ήδη υπάρχουσα, πράγμα που πρέπει να κάνει ο ηλεκτρολόγος, (να σφίξει τυχόν χαλαρωμένες βίδες στην πρίζα και τον πίνακα). Επίσης, δοκίμασε να συνδέσεις με ένα καλώδιο το μεταλλικό περίβλημα του Pioneer με αυτό του ενισχυτή, χωρίς να τα ανοίξεις.

Reaction score
1

Ίσως το πρόβλημα να οφείλεται σε άλλη συσκευή, και όχι στο Pioneer. Κατά πρώτον, φρόντισε ώστε το βύσμα σούκο - σε όσες συσκευές υπάρχει - να έχει καθαρές τις επαφές της γείωσης, να μην είναι "μελανιασμένες", κάτι που συμβαίνει φυσιολογικά με τα χρόνια. Το ίδιο πρέπει να ισχύει και με τις επαφές της πρίζας και του πολύπριζου. Μην τραβήξεις άλλη γείωση, φρόντισε να είναι σωστή η ήδη υπάρχουσα, πράγμα που πρέπει να κάνει ο ηλεκτρολόγος, (να σφίξει τυχόν χαλαρωμένες βίδες στην πρίζα και τον πίνακα). Επίσης, δοκίμασε να συνδέσεις με ένα καλώδιο το μεταλλικό περίβλημα του Pioneer με αυτό του ενισχυτή, χωρίς να τα ανοίξεις.
Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου και θα σου γράψω τα αποτελέσματα!Αυτό με το καλώδιο το είχα κάνει παλιότερα, από βίδα στο σασί του PIONEER σε βίδα στο σασί του τελικού- χωρίς αποτέλεσμα...!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.959

Θα ακολουθήσω τις συμβουλές σου και θα σου γράψω τα αποτελέσματα!Αυτό με το καλώδιο το είχα κάνει παλιότερα, από βίδα στο σασί του PIONEER σε βίδα στο σασί του τελικού- χωρίς αποτέλεσμα...!
Όχι στον τελικό, στη συσκευή που είναι η κοντινότερη στο player, στον προενισχυτή.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508