Peerless D6/R6 και MB Quart RVF 216(HELP!!!)

Reaction score
0
Επειδή δεν μπορώ να κάτσω σε ησυχία, το ψάχνω ακόμα το θέμα ΚΑΙ για τα ηχεία..
Είχα σκοπό να βάλω τα MB Quart PVF 216 αλλά με τα 120watt rms του ενισχυτή, δυστυχώς θα παίζω τον ενισχυτή στα όριά του και τα ηχεία στο μέσο των δυνατοτήτων τους, αφού δουλεύουν άψογα με 170watt rms περίπου.. Φυσικά, είναι και τα 450βάλε ευρώ τους που με κάνουν να το σκέφτομαι πολύ, γιατί αν είναι να μην παίζουν σωστά δεν έχει νόημα να δώσω τόσα χρήματα..

Οπότε, σκέφτομαι να αλλάξω ρότα για τα ηχειάκια που θα βάλω.
Έχω διαβάσει γνώμες για τα D6 της Peerless, όπου γενικά λένε πως για τα χρήματά τους παίζουν πάρα πολύ όμορφα και γλυκά.

Τα R6 πάλι έχω ακούσει πως είναι πιο φωνακλάδικα..
Αυτό όμως δεν ξέρω κατά πόσο σημαίνει ότι είναι χάλια σε ποιότητα.
Ισχύει κάτι τέτοιο?

Εμένα, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχω καλό και ποιοτικό ήχο και όταν μου την βαράει να τους ρίχνω και καμία τσίτα να ακουστώ και λίγο(όχι 10 τετράγωνα κλπ, απλά λίγο).

Με τα D6 θα μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο?

Υπενθυμίζω πως ακούω Dance, RnB, POP και ελαφρολαϊκά.
Θα μπορέσουν τα D6 να αποδώσουν καλά σε αυτά τα είδη και να μου προσφέρουν αυτά που ζητάω παραπάνω, ή τα R6 θα ήταν καλύτερα γι'αυτό που θέλω?

Βέβαια, υπάρχει και μια σκέψη ακόμη για ένα πιο "φθηνό" μοντέλο της MB Quart, το RVF 216 για το οποίο επίσης έχω διαβάσει καλά πράγματα.. Ότι δηλαδή, για την μουσική που ακούω εγώ θα μου δώσει καλύτερη αίσθηση του δυναμισμού.

Τα watt που βγάζει ο ESX SX-4120(που κατέληξα) είναι 120rms ανά κανάλι, οπότε κάθε διαιρούμενο, τόσο θα πάρει.

Την βοήθειά σας και εδώ και συγνώμη και πάλι για το πρήξιμο!!!

ΥΓ: Εννοείται πως θα μπουν και μονώσεις στις πόρτες μαζί με τα διαιρούμενα.

Reaction score
264
Απάντηση: Peerless D6/R6 και MB Quart RVF 216(HELP!!!)

Επειδή δεν μπορώ να κάτσω σε ησυχία, το ψάχνω ακόμα το θέμα ΚΑΙ για τα ηχεία..
Είχα σκοπό να βάλω τα MB Quart PVF 216 αλλά με τα 120watt rms του ενισχυτή, δυστυχώς θα παίζω τον ενισχυτή στα όριά του και τα ηχεία στο μέσο των δυνατοτήτων τους, αφού δουλεύουν άψογα με 170watt rms περίπου.. Φυσικά, είναι και τα 450βάλε ευρώ τους που με κάνουν να το σκέφτομαι πολύ, γιατί αν είναι να μην παίζουν σωστά δεν έχει νόημα να δώσω τόσα χρήματα..

Οπότε, σκέφτομαι να αλλάξω ρότα για τα ηχειάκια που θα βάλω.
Έχω διαβάσει γνώμες για τα D6 της Peerless, όπου γενικά λένε πως για τα χρήματά τους παίζουν πάρα πολύ όμορφα και γλυκά.

Τα R6 πάλι έχω ακούσει πως είναι πιο φωνακλάδικα..
Αυτό όμως δεν ξέρω κατά πόσο σημαίνει ότι είναι χάλια σε ποιότητα.
Ισχύει κάτι τέτοιο?

Εμένα, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχω καλό και ποιοτικό ήχο και όταν μου την βαράει να τους ρίχνω και καμία τσίτα να ακουστώ και λίγο(όχι 10 τετράγωνα κλπ, απλά λίγο).

Με τα D6 θα μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο?

Υπενθυμίζω πως ακούω Dance, RnB, POP και ελαφρολαϊκά.
Θα μπορέσουν τα D6 να αποδώσουν καλά σε αυτά τα είδη και να μου προσφέρουν αυτά που ζητάω παραπάνω, ή τα R6 θα ήταν καλύτερα γι'αυτό που θέλω?

Βέβαια, υπάρχει και μια σκέψη ακόμη για ένα πιο "φθηνό" μοντέλο της MB Quart, το RVF 216 για το οποίο επίσης έχω διαβάσει καλά πράγματα.. Ότι δηλαδή, για την μουσική που ακούω εγώ θα μου δώσει καλύτερη αίσθηση του δυναμισμού.

Τα watt που βγάζει ο ESX SX-4120(που κατέληξα) είναι 120rms ανά κανάλι, οπότε κάθε διαιρούμενο, τόσο θα πάρει.

Την βοήθειά σας και εδώ και συγνώμη και πάλι για το πρήξιμο!!!

ΥΓ: Εννοείται πως θα μπουν και μονώσεις στις πόρτες μαζί με τα διαιρούμενα.
Γιωργο τα 450 που λες ειναι τιμη καταλογου μαλον ετσι?Δες και το πμ που εχεις:137:

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Peerless D6/R6 και MB Quart RVF 216(HELP!!!)

Για 450+€ προσωπικά θα τα ξεχνούσα!!
Και εγώ λόγω αυτού αρχίζω και τα ξεχνάω τα PVF 216.
Γι'αυτό και παρέθεσα αυτά τα 3 διαιρούμενα:

Peerless D6
Peerless R6
MB Quart RVF 216

Βάσει των στοιχείων που έγραψα πιο κάτω, μπορείς να μου σχολιάσεις αυτά τα 3 σετ??:121:

Κλείνω προς το R6 λόγω του ότι έχει και ένταση αλλά και ποιότητα σαν ηχείο και θα μου βγάλει νομίζω τον δυναμισμό που θέλω λόγω της μουσικής που ακούω.
Τα D6 είναι πολύ καλά και "γλυκά" στον ήχο τους, αλλά δεν ξέρω κατά πόσον αυτό ταιριάζει στα δικά μου θέλω και μουσικά ακούσματα...

Reaction score
49

Γιώργο εγώ θα επέλεγα τα D6 (τόσο λόγω μεγαλύτερης ευαισθησίας όσο -κυρίως- και του tweeter μεταξ θόλου). Στα ακούσματά σου χρειάζεσαι ένα tweeter με «μαλακά» χαρακτηριστικά και θα ξεχνούσα τα RVF.....
Από την άλλη η σειρά D μου γεμίζει περισσότερο το μάτι σε σχέση με την R.
Ξέχνα για λίγο τα watt και ρίξε μια ματιά σε ευαισθησία, crossover και σασί.

Reaction score
0

Γιώργο εγώ θα επέλεγα τα D6 (τόσο λόγω μεγαλύτερης ευαισθησίας όσο -κυρίως- και του tweeter μεταξ θόλου). Στα ακούσματά σου χρειάζεσαι ένα tweeter με «μαλακά» χαρακτηριστικά και θα ξεχνούσα τα RVF.....
Από την άλλη η σειρά D μου γεμίζει περισσότερο το μάτι σε σχέση με την R.
Ξέχνα για λίγο τα watt και ρίξε μια ματιά σε ευαισθησία, crossover και σασί.
Ωραία, επομένως R6 και RVF βγαίνουν OFF...
Τώρα, μιας και μου είπες για μεταξωτού θόλου tweeter, τα Pioneer E170Ci τα έχεις καθόλου υπόψη σου?
Διάβασα και γι'αυτά πάρα πολύ καλά πράγματα και η τιμούλα τους είναι super από Καλογερόπουλο:
http://www.kalogeropoulos.gr/displayITM2.asp?ITMID=8207#tmp

Οπότε, είμαι πλέον ανάμεσα στα Pioneer και τα D6. Απλά τα Pioneer είναι καινούριο μοντέλο, ενώ τα D6 έχουν αρκετά χρόνια στον χώρο, με ότι συνεπάγεται αυτό(αν συνεπάγεται κάτι). Επίσης, η διαφορά τιμής τους είναι αμελητέα.

Reaction score
49

Δεν τα έχω ακούσει τα Pioneer Γιώργο!
Να κάνω ένα τηλέφωνο αύριο κάπου να σου δώσω μία ακόμα εναλλακτική αν θες.....

Reaction score
0

Δεν τα έχω ακούσει τα Pioneer Γιώργο!
Να κάνω ένα τηλέφωνο αύριο κάπου να σου δώσω μία ακόμα εναλλακτική αν θες.....
Γιάννη μου σ'ευχαριστώ πολύ αλλά μην μπαίνεις στον κόπο!
Δεν κρατήθηκα και εχθές τελικά παρήγγειλα τα Pioneer καθώς διάβασα πολύ καλά reviews..
Τώρα το πως θα παίζουν, όταν τα "φορέσω" θα ενημερώσω!

Εννοείται πως έχβ φροντίσει και για Dynamat-Dynaxorb.

Και πάλι ευχαριστώ!!:126:

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.893
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster