phase linear 3000 κ Ερωτήσεις

Reaction score
0
Κατ` αρχήν γεια σε όλους .

Λοιπών έχω μπει κι εγώ χρόνια σε αυτό το τρυπακι αλλά ποτέ δεν ασχολήθηκα σοβαρά ,

Γενικά με DIY κατασκευές … αλλά ο ήχος είναι το ευαίσθητο σημείο μου , πάμε στο ψητό, βρήκα ένα phase linear 3000 50€ και το θεώρησα φτηνό για τον όγκο του τα watt του κτλ κτλ δεν είναι κάτι το καλό αυτό το ξέρω αλλά . (δεν ξέρω πολλά δλδ κάτι qs,qts είναι ψιψιψινια και κοκοψοψαρα ) και το budget αυτη την στιγμη ειναι χαμηλό , έφτιαξα λοιπών ένα κουτάκι και το έβαλα με ενισχυτή αυτοκίνητου και ένα τροφ/κο 14v 30A .
Το πρόβλημα που έχω (είναι πολλά αλλά λέμε) είναι ότι ο χώρος είναι περίπου 30 τμ . με το που κάτσω στον καναπέ (γωνία) χάνονται τα μπάσα με το που σηκωθώ τρίζουν όλα και γκρεμίζετε το σπίτι και για κύρια ηχεία έχω κάτι τις πλάκας από ένα ηχο/μα Thomson .

Που είναι το λάθος οεο ???

Υ.Γ Υπάρχει και 2ο ηχο/μα μιας και αυτά είναι στο μελλοντικό σπίτι (παντρεύομαι) και δεν είναι όλα εκεί ακόμα.. Συγγνώμη αν κούρασα.

Φιλικά Κώστας

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.533
Καταρχάς να σου ευχηθώ τα καλύτερα για το γάμο σου.

Το μεγάφωνο που αναφέρεις προφανώς είναι 10 ιντσών. Τα γούφερ αυτοκινήτου είναι έτσι φτιαγμένα ώστε να παίζουν με μικρό όγκο και συνήθως δεν κατεβαίνουν πολύ χαμηλά γιατί δεν το χρειάζεται αυτό το περιβάλλον του αυτοκινήτου.

Τα 30 τ.μ. που αναφέρεις μια χαρά είναι για ένα τέτοιο μεγάφωνο.

Το κουτί που έφτιαξες είναι κλειστό ή με τρύπα συντονισμού? Οι εταιρίες συνήθως προτείνουν κάποιες καμπίνες για τα μεγάφωνα τους.

Το πρόβλημα που λες ότι έχεις είναι λίγο περίεργο και πρωτότυπο.

Reaction score
0
Απάντηση: phase linear 3000 κ Ερωτήσεις

Σε ευχαριστώ παρά πολύ .
Το ηχείο είναι 12αρι και το κουτί κλειστό , έχω ψάξει αρκετά στο νετ αλλά το μόνο που έχω βρει είναι αυτά :
Fs: 30Hz
Re: 2,5 Ohm
Qms: 7,1
Qes: 0,37
Qts: 0,35
Vas: 56l
Xmax: 17mm
SPL: 92db

Για κουτί τπτ :110: , έφτιαξα κι εγώ το κουτί σύμφωνα με αυτά τα χαρακτηριστικά και με ένα πρόγραμματακι..
Αυτό που σκέφτηκα να δοκιμάσω για το πρόβλημα μου είναι να βάλω κάπου ψηλά τα μπροστινά ηχεία μήπως και αλλάξει κάτι ή να βάλω το sub σε γωνία μπας και …..:108::108:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.533
Σε γωνία σίγουρα θα επιδεινωθεί το πρόβλημα γιατί του περιορίζεις το πεδίο. Δοκίμασε να σηκώσεις το υπογούφερ ψηλότερα και να το έχεις στο κέντρο του τοίχου και ελαφρός προς τη μία πλευρά.
Αυτό με τον καναπέ που κάθεσαι τίποτα, σηκώνεσαι χαλάει ο κόσμος δεν το πολυκατάλαβα.
Εννοείς ότι ανάλογα τη θέση σου επηρεάζονται τα μπάσα ή σε κάποια σημεία του δωματίου ακούς υπερβολικά ενώ σε άλλα τίποτα?

Reaction score
0

Ακριβώς αυτό που είπες ανάλογα τη θέση επηρεάζονται τα μπάσα , σε όλα τα δωμάτια ακούγετε , εκτός από συγκεκριμένο σημείο (καναπέ) εάν σηκωθείς από τον καναπέ χωρίς να αλλάξεις θέση το ακούς …

Τι γίνετε ????

Reaction score
0

Κανείς να μπορεί να μου πει τι φταίει :118::122:

Reaction score
0

Ας πάμε κάπου άλλου … τι προτείνετε για diy υπογουφερ σε 12”η και 15” :118::118:

(θελω να το ακουω):121:

Reaction score
0

Λέω για το BOX CL 115 SUB , είναι δοκιμασμένο ??? το εχεί ακουσει κάποιος ? Ελλάδα παίζει?

(παιδια σορρυ αν γίνομαι κουραστικός )

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.621

Κανείς να μπορεί να μου πει τι φταίει :118::122:
Έχω την υποψία πως συμβαίνει το αντίστροφο, (δηλαδή ακούς πολλά μπάσα καθιστός στη γωνία, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος). Ένα σχεδιάγραμμα της κάτοψης του δωματίου θα βοηθούσε.

Reaction score
0

Το αντίθετο γίνετε φίλε μου οπου και να κάτσω στο καναπέ ακούγεται αλλα χάνει υπερβολικά ..

Reaction score
0

οκ ..Το προβλημα λύθηκε βρήκα το 10αρι της B&W και ειναι ολα μια χαρα :119::119:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.533
Πάντως το σίγουρο είναι ότι όσο κοντύτερα στα όρια του δωματίου είσαι τόσο αυξάνει το χαμηλό.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.295
Members
38.677