PHILIPS 37PF9731 TEST

Reaction score
0
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΟΥ ΤΕΣΤ ΤΗΣ PHILIPS 37PF9731 κοντρα στην 37PF9830

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αγαπητέ titos, θα σε παρακαλούσα ιδιαιτέρως να μην χρησιμοποιείς χαρακτηρισμούς. Επίσης η πρακτική σου "πετά πέτρες και φεύγω", δεν νομίζω ότι εξυπηρετεί το forum, παρά μόνον γεμίζει ασκόπως κάποια ανούσια thread και ενδεχομένως να προκαλέσει παρεξηγήσεις. Αν έχεις κάτι να πεις πες το, δεν χρειάζονται teasing trailers...

Ελπίζω να μην επανέλθω. Ευχαριστώ.

Reaction score
14
titos, μπορείς να μας παραθέσεις την κριτική σου αν σου είναι εύκολο? Νομίζω ότι αυτή ήταν και ή αρχική σου πρόθεση έτσι?

Αν πάλι θες αρκετό χρόνο για να το γράψεις τότε "you have all the time in the world"!!

Reaction score
0
Αποτελεσματα του τεστ της 37PF9731 με πηγη SD και HD: 1) εικονα με αποχρωση βιολετι 2) φοβερα μικρη γωνια θεασης, το 1/2 απο την 9830,οσο πιο πλαγια καθεσαι τοσο το μαυρο γινεται βιολετι,μου θυμιζει τα πρωτα πανελ. 3) εκνευριστικος θορυβος στις σκοτεινες σκηνες με περιεργες κηλιδες που τρεμοπαιζουν, οσο δε βγαινεις εκτος αξονα γινονται ακομα πιο εντονες και ανυποφορες,με σημα HD τα φενομενα ειναι λιγοτερα αλλα ορατα 4) με εισοδο HDMI που εγιναν οι δοκιμες δεν μπορεις να επεμβης για on-off στο clear lcd-natural motion 5) το ambilight ειναι σχεδον νεκρο,τοσο αργη ειναι η αποκριση του σε σχεση με την εικονα 6) στον καθετο αξονα σε φωτινες σκηνες η εικονα ειναι πολυ πιο λεπτομερης εν συγκιση με την 9830 που εχω ,δυστυχως ομως τα υπολοιπα ειναι ανυποφορα .Oi δoκιμες εγιναν με το ιδιο player transgear 700 με τα ιδια dvd με το ιδιο HD υλικο και στις δυο tv.Ελπιζω να ειμαι αρκετα σαφης, κατα τ'αλλα βραβεια EISA και κουραφεξαλα

Reaction score
0
Μαλλον οχι, εκτος και αν βγαλει καινουργιο firmware και διορθωση μερικα πραματα, οχι ομως και την γωνια θεασης

Χρήστος Ακρατόπουλος

Επίτιμο μέλος
Reaction score
53
Πάντως μιλάμε για νέο πάνελ από την Philips και όχι αυτό που χρησιμοποίησε στην 9830. Η 9731 διαθέτει το πάνελ της LG-PHILIPS. Επίσης διαθέτει και νέο chip επεξεργασίας της εικόνας.

Το πρώτο μεγάλο αρνητικό με βάση τα spec είναι ότι η τηλεόραση δεν δέχεται 1080p native καθώς ότι σήμα video και να δώσεις το επεξεργάζεται με το PP3 HD και μετά το προβάλει. Παράλληλα από pc η μεγαλύτερη ανάλυση που μπορεί να δεκτεί είναι 1024Χ768. Αυτό με βάζει σε σκέψη μήπως και το PP3 HD κάνει την επεξεργασία του σήματος στα 768p όπως έκανε και το PP2 HD.

Το θέμα θα το ψάξουμε και θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε ένα συγκριτικό με όλες τις 42άρες τηλεοράσεις ανάλυσης 1920Χ1080...

tlg

Reaction score
0
Εξηγηστε μου βρε παιδια ποιος ο λογος να διαφημιζει οτι εχει " Full HD display" και να μην υποστηριζει αναλυσεις 1080p ?????????????

Reaction score
5
γιατι ο ορος fullHD ειναι ουτος η αλλως κατι που γεννηθηκε αυθαιρετα για διαφημιστικους σκοπους, οποτε χρησιμοποιειτε οπως γουσταρει κανεις αφου δεν ειναι καποιο στανταρντ...

γενικα το standard -HD- ειναι σηματα 1280x720p, 1920x1080i/p και το HDready ειναι μια ταμπελιτσα που αφορα τις συσκευες που δεχονται καποιο ή ολα απο τα παραπανω σηματα...

Η φραση full-HD δεν ειναι ουτε ορος ουτε standard, ειναι για να πουλησουν καποιοι νεα μοντελα LCD...

HD πολλες φορες αναφερετε σε normal 1280x720 και high 1920x1080 resolution αλλα ΠΟΤΕ ως FULL HD στα διαφορα forums που καθοριζουν τα στανταρντ τις εικονας...

Γιαυτο σταματηστε και εσεις να χρησιμοποιειτε αυτην την εκφραση που ειναι για τα πανηγυρια και τους απανταχου marketing victims.

δηλαδη οι μελλοντικες αναλυσεις πως θα λεγονται? full full HD??? OXI! θα λεγονται UltraDefinition κλπ... ακολουθειτε τους ορους που υπαρχουν στην πραγματικοτητα και μην εκτρεφετε (τουλαχιστο εδω που γνωριζουμε καποια πραγματα) τα "κουτα" της μαζας που τρωει οτι λεει η SONY στις διαφημησεις της...

Ετσι η παραπανω τηλεοραση ειναι HD-ready και υποστηριζει μεχρι και την υψηλη αναλυση του HD... ουτε φουλ ουτε πσουλ και αλλα κουραφεξαλα!

Reaction score
0
Λοιπόν παιδιά γειά σας και από εμένα. Βασικά μπήκα στο site για άλλο λόγο (firmware update στο pioneer 600 για να παίζει ελληνικά srt) και είδα αυτό το thread. Όπως μάλλον καταλάβατε αγόρασα πακέτο την 37pf9731 και το pioneer. Θέλω να αναφέρω ορισμένα πράγματα χωρίς να είμαι ειδικός στην ποιότητα της εικόνας. Αποφάσισα να αγοράσω αυτό το μοντέλο της philips διότι η διαφήμιση έγραφε ότι ήταν 100Hz και την είδα να παίζει blu-ray και μου άρεσε. Επίσης είχε και κάποιες άλλες καινοτομίες που με ενδιέφεραν. Μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι φυσικά δεν ήταν 100Hz αν και η philips Ελλάδας μου έστειλε mail που έλεγε ότι είναι 100Hz, άσχετα αν δεν το γράφει. Και εγώ ρωτάω μπορεί να ισχύει αυτό; Έχει μια τέτοια καινοτομία και δεν αναγράφεται πουθενά στα τεχνικά χαρακτηριστικά; Βέβαια όταν τους ζήτησα να μου το στείλουν γραπτώς μου απάντησαν ότι η Philips Ελλάδος δεν υποστηρίζει επικοινωνία μέσω ταχυδρομείου. Επίσης ακόμη περιμένω απάντηση εδώ και 10 ημέρες από την Philips Ολλανδίας και από την EISA (που την βράβευσε) για το ίδιο θέμα.
Είδα δε ότι ένα καινούργιο μοντέλο που δεν έχει έρθει στην Ελλάδα το 37PFL9732 έχει clear lcd 100Hz. Αυτό δηλώνει τη σάρωση της εικόνας ή είναι κάτι άλλο;
Ευχαριστώ και συγνώμη αν σας ζάλισα.

Reaction score
0
Τόσο η 9731 όσο και η νεότερης γενιάς 9732 είναι εξοπλισμένες με τεχνολογίες βελτίωσης της κίνησης. Η πρώτη είναι εξοπλισμένη με την τεχνολογία ClearLCD η οποία μειώνει την θολούρα της κίνησης με το να σβήνει το στιγμιαία τον οπίσθιο φωτισμό (backlight) κατά τη στιγμή που τα pixels μεταβάλλονται.
Η νεότερη γενιά είναι εξοπλισμένη με την τεχνολογία των 100Hz η οποία, όπως και σε αρκετούς άλλους κατασκευαστές, παρεμβάλλει ενδιάμεσα καρέ ανάμεσα στα εκπεμπόμενα από το σταθμό με σκοπό την αύξηση της ταχύτητας απόκρισης του panel.
Το πολυδιαφημισμένο ClearLCD είχαν μόνο οι κορυφαίες Philips της προηγούμενης γενιάς, και κατά την γνώμη μου καταργήθηκε στα καινούργια μοντέλα μόνο για λόγους κόστους, διότι κάνει δουλειά διαφορετική (και κατά την ταπεινή μου άποψη καλύτερη) από την τεχνολογία των 100Hz. Αντιμετωπίζει τη θολούρα στην κίνηση που δημιουργείται κατά την μεταβολή της κατάστασης των LCD pixels και η οποία, αν και μειώνεται όσο πιο σύντομα γίνεται –διάβαζε όσο πιο ταχύ το panel-, υπάρχει πάντα. Δηλαδή, αν ένα panel έχει χρόνο απόκρισης (πραγματικό και όχι μετρήσιμο στις ιδανικές συνθήκες μέτρησης που εφαρμόζουν οι εταιρίες, με πρώτη και καλύτερη τη Philips) κάτω των 20mSec, θα μπορεί να ανταποκρίνεται χωρίς καθυστέρηση σε κάθε καρέ. Ακόμα και σε αυτό το panel όμως το μάτι θα «πιάνει» την μεταβολή των pixels και έτσι αναπόφευκτα θα δημιουργείται η αίσθηση μιας μικρής θολούρας – αίσθηση η οποία δεν υπάρχει στις plasma/CRT.
Στο μέλλον, όταν το LED backlight εφαρμοστει από την Philips, υποψιάζομαι ότι θα δούμε να υιοθετούνται και οι δυο τεχνολογίες, δηλαδή 100Hz και ClearLCD μαζί.

Reaction score
0
ezervoud και plin σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας. Ημουν σίγουρος (όπως και προανέφερα) ότι δεν ήταν 100Hz και επιβεβαιώθηκε. Το θέμα είναι τι κάνω τώρα που εξαπατήθηκα. Διότι τα mail που έλαβα από την Ελλάδα με διαβεβαιώνουν ότι είναι 100Hz αλλά γράφουν επιπλέον ότι η Philips δεν αναλαμβάνει νομική ευθύνη. Βέβαια ακόμη ούτε κουβέντα από Ολλανδία και EISA. Ήθελα να ήξερα τον όρο customer care τον γνωρίζουν;
Επιπλέον plin μου λες ότι δεν είναι έχει clearlcd και δεν είναι 3ms η απόκριση; Δηλαδή για να καταλάβω ποιά είναι τα σωστά τεχνικά της χαρακτηριστικά; Και στο τέλος-τέλος πως μπορεί κάποιος απλός άνθρωπος να τα γνωρίζει όλα αυτά; Για να μην την πατήσει και κάποιος άλλος υποψήφιος αγοραστής...
Αν νομίζετε ότι μπορώ να κάνω κάτι με όλα τα στοιχεία που έχω στα χέρια μου σας παρακαλώ να με ενημερώσετε. Τέλος plin έχω την εντύπωση πως το καινούργιο μοντέλο 37PFL9732 είναι 100Hz με clearlcd100Hz. Εκτός αν είναι μούφα και αυτό...Ευχαριστώ και πάλι.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss