PHILIPS 37PF9731 TEST

Reaction score
0
Επιπλέον plin μου λες ότι δεν είναι έχει clearlcd και δεν είναι 3ms η απόκριση; Δηλαδή για να καταλάβω ποιά είναι τα σωστά τεχνικά της χαρακτηριστικά; Και στο τέλος-τέλος πως μπορεί κάποιος απλός άνθρωπος να τα γνωρίζει όλα αυτά; Τέλος plin έχω την εντύπωση πως το καινούργιο μοντέλο 37PFL9732 είναι 100Hz με clearlcd100Hz. Εκτός αν είναι μούφα και αυτό...Ευχαριστώ και πάλι.
Συγνώμη, ίσως σε μπερδεψα λίγο, διότι μπερδεύτηκα και εγώ από την Philips. Η Philips ονομάζει ClearLCD 100Hz την τελευταία της τεχνική επιλογή (η οποία χρησιμοποιείται στις 9632 & 9732), δηλ. την παρεμβολή του ενός επιπλέον frame ανάμεσα στα 2 υπάρχοντα. Επίσης ονομάζει ClearLCD και την αρχική της τεχνολογία η οποία έσβηνε για λίγο το backlight και η οποία χρησιμοποιείτο στην 9631 & 9731. Η απόκριση του panel μετριέται από την Philips με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο που την καλύπτει νομικά (και τεχνικά) αλλά δίνει υπερβολικά καλά αποτελέσματα. Αντίστοιχα κόλπα κάνουν και οι άλλοι κατασκευαστές. Δεν γνωρίζω αν μπορεί κάποιος, μέσ' από τον κυκεωνα των διαφορετικών προδιαγραφών που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές να βγάλει εύκολα άκρη. Νομίζω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει κάποια στιγμή να θέσει ακριβή πρότυπα για τη μέτρηση των τεχνικών προδιαγραφών των τηλεοράσεωνι, για να μην ξεγελιέται ο καταναλωτής. Μπορούμε να πιέσουμε ίσως προς αυτή την κατεύθυνση ατομικά, αλλά και σαν forum.

Reaction score
3
Εγώ έχω την 42pf9732 και δεν είναι μούφα!! Το μόνο θέμα που έχει και είναι λίγο ενοχλητικό είναι ότι ρυθμίζοντας δυναμικά την εικόνα δημιουργεί συχνά overscaning. Αλλά είμαι σίγουρος ότι ή θα είναι ρύθμιση κάποιου μενού ή ότι σε επόμενο firmware θα φτιάξει. Κατά τα άλλα η τηλεόραση είναι καταπληκτική τόσο σε SD όσο και σε HD σήμα

Reaction score
0
ezervoud και plin και πάλι σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας. Προχθές αναβάθμισα το firmware από 0.83 σε 0.96 (το έχει στο site της η Philips), αλλά δεν είδα κάποια διαφορά. Ίσως να υπάρχει δεν ξέρω, αλλά να μην είναι εμφανής σε ένα απλό θεατή όπως εγώ. Πάντως αυτό που παρατήρησα (και με τα 2 firmware) είναι όταν δείχνει μεγάλα αντικείμενα (που καλύπτουν το 60-70% της οθόνης) που κινούνται αφήνει σκιές ή τετραγωνίδια θα τα έλεγα, αντίθετα προς την κίνηση (ουρές). Πάντως προσωπικά έχω κρυώσει με τη Philips όχι γιατί δε μου αρέσει η εικόνα (άλλωστε όταν την πρωτοείδα μου άρεσε πολύ), αλλά για τη συμπεριφορά της στους πελάτες.
EDIT: αλήθεια αυτά που λέει σαν refresh rate 2Fh στα 1920x1080i ή 3Fh 1280x720p τί είναι; Κάποιες συχνότητες είδα σε κάποιο site αλλά έχουν σχέση με τα 50,60 Hz;

Reaction score
7
... Πάντως αυτό που παρατήρησα (και με τα 2 firmware) είναι όταν δείχνει μεγάλα αντικείμενα (που καλύπτουν το 60-70% της οθόνης) που κινούνται αφήνει σκιές ή τετραγωνίδια θα τα έλεγα, αντίθετα προς την κίνηση (ουρές)...
Αν βγάλεις το natural motion, μάλλον θα καλυτερέψουν τα πράγματα, αλλά δεν είναι λύση. Μου το παρουσιάζει και εμένα στην 42PF7621D/10. Μήπως φταίει το firmware τελικά;;

Reaction score
0
Απάντηση: PHILIPS 37PF9731 TEST

Γειά σας και αοπο μένα

Διάβασα παραπάνω τις παρατηρήσεις και τις απόψεις σας οι οποίες είναι πράγματι πολύ ενδιαφέρουσες.
Τώρα θα ήθελα και εγώ να ρωτήσω (ως μελλοντικός αγοραστής) και αν έχετε την διάθεση να γράψετε κάτι (τις όποιες εμπειρίες και απόψεις) για την θήρα ethernet της 37pf9731. Απο ότι έχω δει στα manual της philips μέσα στη συσκευασία έχει και ένα CD με ανάλογο λογισμικό έτσι ώστε όταν αυτό εγκατασταθεί σε υπολογιστή με τοπικό δίκτυο τότε μπορεί να υπάρχει ροή αρχείων multimedia απο το ή τα PC στην οθόνη της 37pf9731.
Ευχαριστώ.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss