Συγνώμη, ίσως σε μπερδεψα λίγο, διότι μπερδεύτηκα και εγώ από την Philips. Η Philips ονομάζει ClearLCD 100Hz την τελευταία της τεχνική επιλογή (η οποία χρησιμοποιείται στις 9632 & 9732), δηλ. την παρεμβολή του ενός επιπλέον frame ανάμεσα στα 2 υπάρχοντα. Επίσης ονομάζει ClearLCD και την αρχική της τεχνολογία η οποία έσβηνε για λίγο το backlight και η οποία χρησιμοποιείτο στην 9631 & 9731. Η απόκριση του panel μετριέται από την Philips με κάποιο συγκεκριμένο τρόπο που την καλύπτει νομικά (και τεχνικά) αλλά δίνει υπερβολικά καλά αποτελέσματα. Αντίστοιχα κόλπα κάνουν και οι άλλοι κατασκευαστές. Δεν γνωρίζω αν μπορεί κάποιος, μέσ' από τον κυκεωνα των διαφορετικών προδιαγραφών που χρησιμοποιούν οι κατασκευαστές να βγάλει εύκολα άκρη. Νομίζω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει κάποια στιγμή να θέσει ακριβή πρότυπα για τη μέτρηση των τεχνικών προδιαγραφών των τηλεοράσεωνι, για να μην ξεγελιέται ο καταναλωτής. Μπορούμε να πιέσουμε ίσως προς αυτή την κατεύθυνση ατομικά, αλλά και σαν forum.Επιπλέον plin μου λες ότι δεν είναι έχει clearlcd και δεν είναι 3ms η απόκριση; Δηλαδή για να καταλάβω ποιά είναι τα σωστά τεχνικά της χαρακτηριστικά; Και στο τέλος-τέλος πως μπορεί κάποιος απλός άνθρωπος να τα γνωρίζει όλα αυτά; Τέλος plin έχω την εντύπωση πως το καινούργιο μοντέλο 37PFL9732 είναι 100Hz με clearlcd100Hz. Εκτός αν είναι μούφα και αυτό...Ευχαριστώ και πάλι.
Most visitors online was 2872 , on 2 Jun 2025