Philips 46'' 9704 και απόσταση 5,5 - 6 μέτρα.

Reaction score
0
Σκέφτομαι να αγοράσω την Philips 46'' 9704 και η απόσταση που θα την βάλω από τον καναπέ είναι περίπου 5,5 με 6 μέτρα το μέγιστο.

Θα χρειαστώ την βοήθειά σας και την εμπειρία σας αν η συγκεκριμένη διάσταση θα με καλύψει για αυτή την απόσταση.

PS. Το σπίτι θα είναι με ενοίκιο οπότε η τηλεόραση αργότερα μπορεί να τοποθετηθεί σε μικρότερη απόσταση και γι αυτό δεν σκέφτομαι 52''.
Απλά δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι ευδιάκριτη η εικόνα στην 46'' από την απόσταση που σας ανέφερα.

Reaction score
5
Απάντηση: Philips 46'' 9704 και απόσταση 5,5 - 6 μέτρα.

φίλε η απόσταση είναι ΠΟΛΥ μεγάλη, από τέτοια απόσταση θα έβαζα ΜΟΝΟ προβολέα

η 46άρα είναι για 3.5μ το πολύ

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.987

φίλε η απόσταση είναι ΠΟΛΥ μεγάλη, από τέτοια απόσταση θα έβαζα ΜΟΝΟ προβολέα

η 46άρα είναι για 3.5μ το πολύ
+1

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Η εικόνα είναι ευδιάκριτη αλλά χάνει σε αίσθηση ''μεγάλης'' εικόνας.
Το πρόβλημα μπορεί να είναι οι υπότιτλοι,καθώς δεν έχουν στάνταρ μέγεθος και γραμματοσειρά.

Reaction score
0

Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι το σπίτι είναι με ενοίκιο και ότι αν φύγω απο εκεί και πάω αλλού, λογικά η απόσταση θα είναι μικρότερη τί θα την κάνω την 55άρα?

Reaction score
1.213

Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι το σπίτι είναι με ενοίκιο και ότι αν φύγω απο εκεί και πάω αλλού, λογικά η απόσταση θα είναι μικρότερη τί θα την κάνω την 55άρα?

Kαι σε μικροτερη αποσταση μια χαρα θα ειναι η 55 αρα...

Πες μας ομως για τι χρηση την θες...τηλεοπτικο προγραμμα πιο πολυ η HD ταινιες πχ ?:121:

Reaction score
5

πάρε 46άρα και βάλε τον καναπέ στα 3-3.5 μέτρα :)

πάντως στη θέση σου δεν θα αγόραζα με γνώμονα το τι ΙΣΩΣ γίνει

εκτός αν έχεις προγραμματίσει τη μετακόμιση σε 1-2 χρόνια

επίσης μπορεί και το νέο σου σπίτι να έχει μεγάλο σαλόνι άρα...;

Reaction score
0

Παρειγγειλα την 52αρα 9704,και καθομαι στα 3.5 μετρα.αυτη τη στιγμη εχω την 47αρα 9703.Με HD υλικο καθομαι χωρις προβλημα στα 2.5 μετρα.Οσο οι τηλεορασεις θα βελτιωνουν τους επεξεργαστες τους,τοσο εμεις θα ''κλεβουμε'' εκατοστα,ερχομενοι ολο και πιο κοντα στην κινηματογραφικη εμπειρια απο πλευρας μεγεθους.
Και λεω απο πλευρας μεγεθους μονο,γιατι πριν λιγο καιρο βιωσα την εξης δυσαρεστη εμπειρια.
Ειχα πανω απο 2 χρονια να παω σινεμα,και αφου η παρεα μου αποφασισε να δει το ''2012'',ειπα να τους κανω την τιμη (αυτοσαρκασμος)να παω κι εγω μαζι τους,στα VILLAGE στη Θεσσαλονικη,που υποτιθεται οτι εχουν υπερσυγχρονες οθονες MULTIPLEX και τα υπολοιπα συγχρονα καλουδια.Η εικονα ηταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!!! Θαμπη,αναιμικο κοντραστ,τελειως ξεπλυμενα χρωματα!Μονο ο ηχος ηταν αξιοπρεπης.Τωρα,δυο τινα μπορει να συμβαινουν,ειτε οι τηλεορασεις εχουν εξελιχθει τοσο,ωστε να καταπινουν για πρωινο τη μεγαλη οθονη,ειτε η λαμπα του συγκεκριμενου προβολεα επνεε τα λοισθια.Αυτο που ξερω εγω ειναι οτι μετα τα πρωτα 6-7 λεπτα,εκανα υπομονη να τελειωσει η ταινια για να φυγω.

Reaction score
5

Παρειγγειλα την 52αρα 9704,και καθομαι στα 3.5 μετρα.αυτη τη στιγμη εχω την 47αρα 9703.Με HD υλικο καθομαι χωρις προβλημα στα 2.5 μετρα.
μα φυσικά φίλε μου, αφού μιλάς για HD υλικό... :126:

Reaction score
1

Και λεω απο πλευρας μεγεθους μονο,γιατι πριν λιγο καιρο βιωσα την εξης δυσαρεστη εμπειρια.
Ειχα πανω απο 2 χρονια να παω σινεμα,και αφου η παρεα μου αποφασισε να δει το ''2012'',ειπα να τους κανω την τιμη (αυτοσαρκασμος)να παω κι εγω μαζι τους,στα VILLAGE στη Θεσσαλονικη,που υποτιθεται οτι εχουν υπερσυγχρονες οθονες MULTIPLEX και τα υπολοιπα συγχρονα καλουδια.Η εικονα ηταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!!! Θαμπη,αναιμικο κοντραστ,τελειως ξεπλυμενα χρωματα!Μονο ο ηχος ηταν αξιοπρεπης.Τωρα,δυο τινα μπορει να συμβαινουν,ειτε οι τηλεορασεις εχουν εξελιχθει τοσο,ωστε να καταπινουν για πρωινο τη μεγαλη οθονη,ειτε η λαμπα του συγκεκριμενου προβολεα επνεε τα λοισθια.Αυτο που ξερω εγω ειναι οτι μετα τα πρωτα 6-7 λεπτα,εκανα υπομονη να τελειωσει η ταινια για να φυγω.

Τα γράφουμε όλα αυτά στην κατηγορία των προβολέων εδώ και πολλά χρόνια. Όλοι όσοι έχουμε προβολείς 1080p της μεσαίας κατηγορίας και άνω βλέπουμε απλά την ποιότητα της εικόνας στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες και κατουριόμαστε στα γέλια! :204:

Ακόκα και ένας entry level 1080p προβολέας των 1.000 ευρώ είναι πολλές κλάσεις επάνω στην overall ποιότητα της εικόνας του, θεωρώ ακόμα και από την καλύτερη κινηματογραφική αίθουσα που πιθανώς υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα...

Η τελευταία φορά που πήγα σινεμά, ήταν με μια μεγάλη παρέα από μέλη του AVclub, κάπου τριάντα άτομα, στην πρεμιέρα του Star Wars - Revenge of the Sith, στην σούπερ ντούπερ αίθουσα των Village στου Ρέντη.

Το τι γέλιο ρίξαμε, δεν περιγράφεται, και να σκεφτείτε ότι όλοι μας τότε είχαμε ακόμα 720p προβολείς, και με αυτή την εικόνα συγκρίναμε.

Αναλυτικότητα σήματος για να τη κλαίνε οι ρέγγες, κοντράστ και μαύρο απλά ανύπαρκτο, βάθος χρώματος, χρωματικές διαβαθμίσεις και χρωματική πιστότητα στα όρια του γελοίου, να φανταστείτε ότι απλά δεν υπήρχε ούτε καν στοιχειώδες μαύρο στην εικόνα, στη θέση του ήταν ένα ξεπλυμένο σκούρο πρασινάκι!

Έχετε δει ποτέ σας καταπράσινους έναστρους ουρανούς του διαστήματος;! :111:

Σαν κερασάκι σε αυτή τη σαπισμένη και μουχλιασμένη τούρτα που δεν θα τη πλησίαζε ούτε αρουραίος που έχει να φάει για πολλές μέρες, οι υπότιτλοι έτρεμαν πάνω κάτω σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, λες και τους είχε πιάσει Πάρκισον, ενώ στο τελευταίο εικοσάλεπτο περίπου, οι υπότιτλοι έπαιζαν πλέον πινγκ πονγκ αφού ανεβοκοτέβαιναν μαζί με όλο το κάτω μέρος του κάδρου περίπου μισό μέτρο!... :111:

Στα δε παναρίσματα της κάμερας σου ερχόταν να κάνεις εμετό από το τρέμουλο και τη θολούρα...

Όποιος γνωρίζει έστω και στοιχειώδη πράγματα περί ποιότητας της εικόνας, δεν περνάει ούτε απέξω από ελληνική κινηματογραφική αίθουσα, τελεία και παύλα. Οι ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες απευθύνονται αποκλειστικά στο κοινό που δεν έχει ιδέα από εικόνα, έχει λοιπόν την ψευδαίσθηση ότι αυτό το σίχαμα που βλέπει, είναι αυτό που θα ήθελε ο σκηνοθέτης και δημιουργός της ταινίας να δει... :137:

Reaction score
5

πώς γίνεται αυτό;

κακοσεταρισμένοι προβολείς;

κακοσυντηρημένοι;

ξεπερασμένης τεχνολογίας;

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.006
Members
38.525
Νεότερο μέλος
seos