philips 9416 / s-video

Reaction score
0
με απασχολεί το ακόλουθο πρόβλημα συνδεσμολογίας, που δεν μπόρεσα να λύσω όλο το Σαββατοκύριακο.
πριν λίγες μέρες αγόρασα τον σόνυ τοπάζ, τον εγκατάστησα και τον σύνδεσα με το dvd player μέσω dvi/hdmi. Ως εδώ όλα καλά.
στο δωμάτιο είναι επίσης εντοιχισμένα καλώδια component και s-video. υπολόγιζα λοιπόν πως θα δώσω τηλεπτικό σήμα από την τηλεόρασή μου (crt philips 9416) μέσω του s-video, για να βλέπω τα τηλεπτικά κανάλια. συνδέω λοιπόν το scart της tv με ανταπτοράκι που βγάζει σε s-video και παίρνω απο΄τον προβολέα σήμα ασπρόμαυρο και θολό!
το εντοιχισμένο καλώδιο s-video ελέγθηκε και είναι εντάξει.
παίρνω λοιπόν το ανταπτοράκι, το συνδέω με το scart της νόβα, και μου δίνει επίσης σήμα θολό και ασπρόμαυρο. εκεί που ήμουν σίγουρος πως το πρόβλημα βρίσκεται στον αντάπτορα, αλλάζω (μέσω του μενού της νόβα) το σήμα εξόδου του σκαρτ (απο composite σε s-video) και ο προβολέας μου δίνει σωστή εικόνα. το πρόβλημα όμως είναι πως ο αποκωδικοποιητής της νόβα δεν μπορεί να μείνει στο συγκεκειμένο δωμάτιο που βρίσκεται ο προβολέας, αλλά πρέπει να επιστρέψει στο καθηστικό.
τι κάνω λοιπόν? πως μπορώ να ρυθμίσω την συγκεκριμένη tv, ώστε το σήμα που δίνει απο το scart να είναι s-video? σημειωτεον πως η συγκεκριμένη tv βγάζει τρία scart, τα δύο RGB, αλλά κανένα δεν μου δίνει έγχρωμη εικόνα.

Reaction score
0
από το manual της philips:
"η υποδοχή EXTERNAL 1 είναι κατάλληλη για CVBS και RGB, η EXTERNAL 2 για CVBS, Y/C και RGB και η EXTERNAL 3 για CVBS".
τι εννοεί ο ποιητής? τι πρέπει να κάνω για να πάρω σήμα s-video από κάποια απο τις παραπάνω εξόδους? βοηθάτε χριστιανοί!

Reaction score
0
Νομιζω οτι το σημα εξοδου που δινουν τα scart της TV ειναι CVBS.
Εχω την εντυπωση οτι τα rgb και Y/C αναφερονται στην εισοδο.

Reaction score
0
αν όντως ισχύει το παραπάνω, τότε την κάτσαμε. Χρειάζομαι σήμα s-video ή component για να δώσω στον προβολέα τηλεοπτικό σήμα.
Με μια συσκευή βίντεο ή dvd player θα κάνω δουλειά? και αν ναι, πως πρέπει να γίνει η συνδεσμολογία?

Reaction score
0
Καποια βιντεο βγαζουν σημα svideo οπως επισης και ολα τα dvdrecordes βγαζουν svideo, component με προοδευτικο σημα κλπ. Δεν ξερω κατα ποσο η βελτιωση στην ποιοτητα του τηλεοπτικου σηματος (ειδικα αν ειναι απο αναλογικα επιγεια καναλια) αξιζει το κοστος αυτων των συσκευων.
Εγω για να καταλαβεις επελεξα να μεινω με το composite σημα απο ενα απλο βιντεο.
Λιγο καλυτερα ειναι τα πραγματα απο δορυφορικο σημα (νοβα) αλλα κι εκει με την συμπιεση που εχουν τα καναλια (παλι) δεν νομιζω οτι αξιζει τον κοπο και οτι δικαιολογει το κοστος.

Reaction score
0
το πρόβλημα είναι πως δεν μπορώ να αγοράσω τώρα και dvd rec. Αν βρω λοιπόν ένα παλιό βίντεο, θα πάρω από την έξοδο scart (μέσω αντάπτορα) σήμα s-video?
και κάτι άλλο: έχω θαμμένη στην αποθήκη μια συσκευή παλιά του filmnet που έχει να δουλέψει 5 χρόνια (έβαλα στο μεταξύ nova). κάνει τίποτα αυτό?

Reaction score
0
Οταν λες "...μετα εβαλα νοβα..." εννοεις οτι εχεις τωρα δορυφορικο δεκτη? Αν ναι δωσε απο εκει, σημα στον προβολεα. Αναλογα με τον δεκτη που εχεις μπορει να βγαζει αυτος σημα s-video ή component.

Δεν δινουν ολα τα βιντεο εξοδο s-video.Τα απλα βιντεο θα σου δωσουν σημα composite.

Ο παλιος αποκωδικοποιητης του filmnet (αν δουλευει ακομα...) νομιζω οτι βγαζει σημα composite.

Reaction score
0
ναι, έχω δορυφορικο δέκτη, αλλά όπως προανέφερα, βρίσκεται σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού. θα τραβήξω καλώδιο από κει, ή θα το ψάξω για ασύρματη μετάδοση σήματος.

Reaction score
0
Χμ, δεν ειχα καλοδιαβασει το πρωτο ποστ οπου περιεγραφες την κατασταση...:)
Μια λυση ειναι να ψαξεις να βρεις σε κανενα service συσκευων καμια συσκευη SVHS που δεν επισκευαζεται για να την χρησιμοποιησεις σαν δεκτη.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.860
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef