Philips CDR770 CD Recorder problem

Reaction score
5.923
http://www.philips.gr/c-p/CDR770_00/-

Eχω το cdr του τιτλου αποθηκευμενο πανω απο 10 χρονια. Σημερα το εβγαλα και το συνδεσα.
Αναβει κανονικα,αλλα οταν βαζω cd στο drive την ωρα που κλεινει,αμεσως βγαινει το πορτακι με το cd παλι εξω.
Προσπαθησα και γνησια cd και με επανεγραψιμα. Τι μπορει να συμβαινει?
Οταν το αποθηκευσα επαιζε κανονικα.

Reaction score
27.747
ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΜΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΠΟΥ ΚΟΝΤΡΑΡΕΙ.

ΟΙ ΙΜΑΝΤΕΣ/ΛΑΣΤΙΧΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΟΨΗ.

Reaction score
27.747
Πρεπει να το λυσω και βλεπω οτι οι βιδες ειναι με αστερακι,οπου δεν εχω τετοιο εργαλειο.
ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΚΑΛΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΣ Σ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΝΑ

ΣΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙ?

Reaction score
715
Πως μπορω να το δω αυτο? Δειχνει οτι δεν τραβαει το cd επανω.

Ακριβώς το ίδιο μου κάνει και ένα CD5 της Teak που έχω παρότι του πέρασα καινούρια κεφαλή. Άλλαξα κεφαλή νομίζοντας πως θα σταματήσει να πηδάει, δεν διορθώθηκε, άλλαξα και 2η φορά και αυτό χειροτέρεψε. Τι κάνουμε τώρα;

Reaction score
30.015
Το πρόβλημα δεν είναι στην κεφαλή. Είναι γενικά στο drive. Θέλει έλεγχο από τεχνικό και ρύθμιση του μηχανισμού. Δεν είναι κάτι τόσο απλό που μπορεί να το κάνει ο καθένας μόνος του. Επίσης παίζει να έχει ζημιά και ο διακόπτης τερματισμού του συρταριού.
Ενα Micro switch που ενεργοποιείται με απο το συρτάρι φόρτωσης όταν αυτό φτάσει στο τέρμα του.
[DOUBLEPOST=1483034333][/DOUBLEPOST]
Ακριβώς το ίδιο μου κάνει και ένα CD5 της Teak που έχω παρότι του πέρασα καινούρια κεφαλή. Άλλαξα κεφαλή νομίζοντας πως θα σταματήσει να πηδάει, δεν διορθώθηκε, άλλαξα και 2η φορά και αυτό χειροτέρεψε. Τι κάνουμε τώρα;
Το πάς σε τεχνικό να στο φιάξει. Εαν πηδάει μπορεί να θέλει ρύθμιση , ή ακόμα και αλλαγή γραναζιού οδήγησης της κεφαλής lazer.

Reaction score
715
Το πρόβλημα δεν είναι στην κεφαλή. Είναι γενικά στο drive. Θέλει έλεγχο από τεχνικό και ρύθμιση του μηχανισμού. Δεν είναι κάτι τόσο απλό που μπορεί να το κάνει ο καθένας μόνος του. Επίσης παίζει να έχει ζημιά και ο διακόπτης τερματισμού του συρταριού.
Ενα Micro switch που ενεργοποιείται με απο το συρτάρι φόρτωσης όταν αυτό φτάσει στο τέρμα του.
[DOUBLEPOST=1483034333][/DOUBLEPOST]

Το πάς σε τεχνικό να στο φιάξει. Εαν πηδάει μπορεί να θέλει ρύθμιση , ή ακόμα και αλλαγή γραναζιού οδήγησης της κεφαλής lazer.
Και εμένα εκεί πάει το μυαλό μου. Βασικά το πρόβλημα ξεκίνησε με το να πηδάει. Αλλάζω πρώτη κεφαλή τα ίδια. Παίρνω δεύτερη χειρότερα. Μόλις έλυνα λίγο τις βίδες στο μηχανισμό και χαλάρωνε ελάχιστα άρχιζε να μην το φτύνει και να το διαβάζει αλλά πάλι έχανε και πήδαγε. ΄Εριξα λίγο σπρέι στα μοτεράκια κίνησης αλλά δεν διόρθώθηκε. Έμπλεξα.

Reaction score
715
Το σπρέυ δεν είναι λύση , αν δεν ξέρεις που και γιατί το ρίχνεις.
Στο κάτω μέρος στα μοτέρ γυρνώντας το μηχανισμό ανάποδα. Υπάρχει πάντα μια μικρή πιθανότητα να έχει πιάσει καμιά σκόνη ή βρωμιά τέλος πάντως και να χάνει οπότε να την τρως από εκεί. Στην δική μου περίπτωση πάντως δεν έκανε κάτι. Και εδώ που τα λέμε ήταν πεντακάθαρο μέσα. Ούτε σκόνες ούτε τπτ.
[DOUBLEPOST=1483045269][/DOUBLEPOST]Δε βαριέσαι. Εδώ και πολύ καιρό παρακολουθώ από ενδιαφέρον east electronics. Απότι φαίνεται θα γνωριστούμε κάποια στιγμή.

Reaction score
3.788
Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με το πορτάκι που ανοιγοκλείνει το είχα κι εγώ σε ένα Philips CDR 950.
Το ξεπέρασα κάνοντας χρήση αρχικά του remote control .
Πατάς το κουμπί CDR και μετά το PLAY, αφού έχεις τοποθετήσει ένα CD στο συρτάρι.
Αν δεν σταματήσει να ανοιγοκλείνει το συρτάρι, επαναλαμβάνεις 2-3 φορές μέχρις ότου να αρχίζει το player να παίζει κανονικά.
Ουδέποτε παρατήρησα άλλα προβλήματα, όπως skips , ή να μην αναγνωρίζει κάποια CDs , εργοστασιακά ή αντίγραφα ασφαλείας.

Reaction score
3.788
Χαίρομαι που το κόλπο "'επιασε" και στη δική σου περίπτωση, με το CDR 770.

Reaction score
3.788
To γνωρίζω ότι δεν διορθώνει μόνιμα το πρόβλημα, ωστόσο το ξεπερνάει και κάνεις τη δουλειά σου μια χαρά.
Με τη χρήση είναι πιθανό το πρόβλημα να περιοριστεί ακόμα περισσότερο, όπως έγινε με το δικό μου CDR .

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.615
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75