Philips Plasma VS LCD

Reaction score
7
Σκέφτομαι την αγορά 42" flat TV και επειδή υπάρχει λόγος ενδιαφέρομαι μόνο για Philips. Εχω βρει τα παρακάτω μοντέλα :

Philips PLASMA 42"
42PFP5532D/12

Philips LCD 42"
42PFL7662D/12

Η χρήση της θα είναι 90% τηλεόραση. Τι προτείνετε ? LCD or PLASMA ?
Εχω ακούσει ότι οι plasma είναι πλέον ελαφρώς καλύτερες στο τηλεοπτικό σήμα αλλά εχουν θέμα με τα video games ??

Reaction score
0
Ετσι λενε για της PLASMA οτι ειναι καλυτερες στο τηλεοπτικο σημα αλλα εγω δεν το ειδα αυτο... πηγα στο ξαδερφο μου που πηρε PLASMA πριν 4 μηνες, και ειδα αθλια εικονα τουλαχιστο σε συγκριση με την δικια μου tv...εγω εχω 37 Philips LCD ...

...τι εννοεις οι PLASMA εχουν θεμα video games?

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Philips Plasma VS LCD

Σε τηλεοπτικό σήμα οι Plasma είναι μονόδρομος...
Για τα video games δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με μία τελευταίας γενιάς πλάσμα και λογική χρήση (αν το αφήσεις στο Pause για κανένα 8ωρο δεν ξέρω τι θα γίνει :mrgreen:).

Reaction score
7
Τελικά φαίνεται πως ενώ υπάρχει μια θεωρητική υπεροχή της Plasma στο τηλεοπτικό σήμα πρακτικά δεν φαίνεται να το επιβεβαιώνουν όλοι οι χρήστες (?) Η πολύ μικρή μου εμπειρία από LCD σε οικιακούς χώρους με τηλεοπτικό σήμα μου έχει αφήσει καλές εντυπώσεις. Plasma σε σπίτι δεν έχω δει.. Ενας φίλος είχε αγοράσει plasma πριν χρόνια και την έδωσε πίσω και πήρε LCD (δεν άντεξε το χάλι). Βέβαια τα χρόνια περνάνε και οι τεχνολογίες εξελίσσονται δραματικά αλλά εγώ θυμάμαι είδωλα, σκιές και προβλήματα στην κίνηση στις plasma σε πολύ ενοχλητικό βαθμό. Ολα αυτά έχουν ξεπεραστεί πλέον ?

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Philips Plasma VS LCD

Δεν υπάρχουν αυτά στα νέα plasma πάνελ...Ήταν παιδικές ασθένειες. Τουλάχιστον σε αυτά των κορυφαίων εταιρειών δεν πρόκειται να συναντήσεις τέτοιο πράγμα. Για τα μοντέλα της Sony που αναφέρεις δυστυχώς δεν έχω προσωπική εμπειρία.
Αυτό που ξέρω είναι πως απο LCD δεν έχω καταφέρει να δω TV ακόμα (εκτός αν πάω πολύ μακριά)...

Reaction score
7
Re: Απάντηση: Philips Plasma VS LCD

Δεν υπάρχουν αυτά στα νέα plasma πάνελ...Ήταν παιδικές ασθένειες. Τουλάχιστον σε αυτά των κορυφαίων εταιρειών δεν πρόκειται να συναντήσεις τέτοιο πράγμα. Για τα μοντέλα της Sony που αναφέρεις δυστυχώς δεν έχω προσωπική εμπειρία.
Αυτό που ξέρω είναι πως απο LCD δεν έχω καταφέρει να δω TV ακόμα (εκτός αν πάω πολύ μακριά)...
Εννοείς ότι από Plasma βλέπεις καλά ακόμα και από μικρή απόσταση ? Εγώ προσωπικά σε μια LCD που είδα σε σπίτι φίλου από 2 μέτρα έβλεπες άριστα !
Τώρα παίζει να είχε nova (έχει καμμιά σχέση αυτό ??)

ΥΓ.
PHILIPS !

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: Philips Plasma VS LCD

ΥΓ.PHILIPS !
Ναι, sorry, άμα έχεις 200 tabs στο browser ανοιχτά αυτά παθαίνεις! :happy_5:

Όσο ανεβαίνει η ανάλυση του σήματος, τόσο καλύτερα "νοιώθει" μία LCD. Αλλά σε τηλεοπτικό σήμα δεν έχω βρει LCD να μου γεμίζει το μάτι...Δεν μπορείς και να τη "φέρεις" με τις ρυθμίσεις, είναι αδυναμία της τεχνολογίας. Τελικά όμως, επειδή εσύ θα σκάσεις το χρήμα, πρέπει να πας δεις όλες τις λύσεις που υπάρχουν σε αυτά τα χρήματα (το μόνο εύκολο σε γνωστές αλυσίδες - έστω κι αν οι συνθήκες εκεί αδικούν συνήθως τις Plasma) και τελικά θα δεις κάποια ακριβότερη που θα σου κάνει "κλικ" και θα τα σκασεις χοντρά! Καλά, αστειεύομαι με το τελευταίο αλλά δε θα είσαι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που την "πατάει" έτσι. :happy_9:

Reaction score
7
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Philips Plasma VS LCD

Ναι, sorry, άμα έχεις 200 tabs στο browser ανοιχτά αυτά παθαίνεις! :happy_5:

Όσο ανεβαίνει η ανάλυση του σήματος, τόσο καλύτερα "νοιώθει" μία LCD. Αλλά σε τηλεοπτικό σήμα δεν έχω βρει LCD να μου γεμίζει το μάτι...Δεν μπορείς και να τη "φέρεις" με τις ρυθμίσεις, είναι αδυναμία της τεχνολογίας. Τελικά όμως, επειδή εσύ θα σκάσεις το χρήμα, πρέπει να πας δεις όλες τις λύσεις που υπάρχουν σε αυτά τα χρήματα (το μόνο εύκολο σε γνωστές αλυσίδες - έστω κι αν οι συνθήκες εκεί αδικούν συνήθως τις Plasma) και τελικά θα δεις κάποια ακριβότερη που θα σου κάνει "κλικ" και θα τα σκασεις χοντρά! Καλά, αστειεύομαι με το τελευταίο αλλά δε θα είσαι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που την "πατάει" έτσι. :happy_9:
Ναι καλά μη χαίρεσαι ! Για τον πεθερό μου είναι η τηλεόραση :happy_9:

ΥΓ. (το τηλεοπτικό σήμα από nova είναι καλύτερο ?)

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss