Philips & Service!!

Reaction score
23
Καλησπέρα σε όλους.

Ήθελα με αυτό το post να καταθέσω την εμπειρία μου από την Philips.

Έχω στην κατοχή μου ένα BDP9500, 2 χρόνια και 2-3 μήνες. Το μηχάνημα έχει χαλάσει 2 φορές και αυτή είναι η τρίτη.

Την πρώτη φορά, κοβόταν η εικόνα τελείως.
Την δεύτερη φορά δεν έκανε upscale, δεν έπαιζε Blueray και αν θυμάμαι καλά έκανε και κάποια κόλπα με την εικόνα πάλι, νομίζω γινόταν μπλε ή κάτι τέτοιο.

Το τελευταίο ταμπελάκι του service από πίσω γράφει 27/1/2012. Η εγγύηση έληξε τον Μάρτιο και τώρα είναι πάλι χαλασμένο με το ίδιο πρόβλημα όπως και την τελευταία φορά (δεν κάνει upscale & δεν παίζει Bluray).

Το μηχάνημα δεν το χρησιμοποιώ ιδιαίτερα είναι η αλήθεια. Πριν λίγες ημέρες λοιπόν που έβλεπε ο γιός μου ένα DVD, παρατήρησα ότι η εικόνα είναι άθλια. Έβαλα ένα Blueray και όντως όπως υποψιάστηκα δεν έπαιζε. Έστειλα επιτόπου ένα e-mail στην Philips σε έντονο ύφος καταλήγοντας ότι δεν θέλω να έχω σχέση με εταιρείες που πουλάνε σκουπίδια και πριν λήξει η εγγύηση βάζουν μέσα ότι σκουπίδι ανταλλακτικό έχουν για να ξαναχαλάσει σε λίγους μήνες και να αναγκαστεί ο πελάτης να πληρώσει από την τσέπη του. Η απάντηση ήρθε σήμερα το πρωί και έλεγε ότι κατέγραψαν τις παρατηρήσεις μου και με ευχαριστούν και αν ήθελα κάτι άλλο να επικοινωνήσω μαζί τους. Το είχα ξεχάσει είναι η αλήθεια και δεν θα ξανασχολούμουν, αλλά αυτό το e-mail με έκανε τούρκο όπως καταλαβαίνεται! Ούτε ένα συγνώμη, ούτε έχετε δίκιο ούτε τίποτα. Απλά ότι με αρχειοθέτησαν. Και το αστείο είναι ότι αυτός που το διάβασε, δεν έκανε τον κόπο να κλίνει το όνομά μου, έκανε απλό copy-paste από την φόρμα που το συμπλήρωσα. Για τόσο μεγάλο γράψιμο....

Όπως ήταν αναμενόμενο, πήρα τηλέφωνο. Απάντησε μια κοπέλα ευγενέστατη, η οποία τα άκουσε χωρίς φωνές όμως. Της εξέθεσα το πρόβλημά μου και τη ρώτησα τι πρέπει να κάνω και πώς μπορώ να προστατευτώ από τέτοια φαινόμενα.

Μου πρότεινε να πάρω το service και να τους ζητήσω επειδή έχει μόλις λήξει η εγγύηση και ξαναέχει το ίδιο πρόβλημα να το κοιτάξουν χωρίς χρέωση και να ζητήσουν αντικατάσταση εφ’ όσον παρουσίασε το ίδιο πρόβλημα και τρίτη φορά. Πήρα το service και η κοπέλα αφού έκανε μια παύση (ρώτησε κάποιον προϊστάμενό της) μου είπε ότι μπορούν να το κοιτάξουν χωρίς χρέωση, αλλά θα πληρώσω την επισκευή. Σε δεύτερο τηλ προς την Philips, τους μετέφερα την απάντηση και μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Κοινώς μου είπαν να βάλω ένα blueray €400ων Ευρώ στον απαυτό μου.

Δεν με εξέπληξε το ότι βάζουν μεταχειρισμένα ανταλλακτικά μέσα γι’ αυτό και ξαναέχει το ίδιο πρόβλημα, το ήξερα από την τηλεόραση που έχω που μου είχαν βάλει μεταχειρισμένο πανελ μέσα, με εξέπληξε όμως ότι η Philips δεν έχει δικό της service στην Ελλάδα, συνεργάζεται με 2 εταιρείες απ’ ότι κατάλαβα, η μια λέγεται Astra Service με την οποία μίλησα σήμερα και την άλλη μου την είπαν Sound and Vision αν θυμάμαι καλά!!! Όταν τους είπα κι όλας ότι έβαλαν μεταχειρισμένο πανελ στην τηλεόραση και χάνεται η φωτηνότητά της που και που μου λέει η κοπέλα από την Philips και γιατι δεν την ξαναφέρατε? Αυτή τη δουλιά θα κάνουμε της λέω, θα πληρώνω 50άρικα για να πηγαίνει και να έρχεται η τηλεόραση. Και ποιός θα μου εγγυόταν ότι θα την φτιάχνατε σωστά την δεύτερη φορά? Φυσικά δεν απάντησε...

Reaction score
1.460
Απάντηση: Philips & Service!!

Εκ 1ης όψεως φαινεται να έχετε δίκιο.
Ομως για ευνόητους λόγους,που νομίζω καταλαβαίνετε θα πρέπει να μας δώσετε τα στοιχεία σας ώστε να είναι και το forum καλυμμένο νομικά,αν και εφόσον προκύψει κάποιο θέμα.
Σε διαφορετική περίπτωση,η ανωνυμία σας είναι αυτονόητη.

Ευχαριστώ για την κατανόηση και περιμένω τα στοιχεία σας με pm.
Αν δε συμφωνείτε θα αναγκαστούμε να διαγράψουμε το μήνυμα μετά από 24 ώρες.
Ευχαριστώ πολύ για την κατανόηση.

Reaction score
171

Πέρα από τα διαδικαστικά της γνωστοποίησης των στοιχείων στο φόρουμ, θα πρέπει να γνωρίζεις πως εφόσον είναι έτσι όπως τα λες, καλύπτεσαι από την εγγύηση ακόμα και αν πέρασε η διετία από την αγορά.

Reaction score
1.460

Το θέμα συνεχίζεται κανονικά,τα στοιχεία του μέλους είναι στην διάθεση του avsite.

Reaction score
23
Επιπλέον, έχω το όνομα της κοπέλας που μίλησα στην εταιρεία Astra Service, το όνομα της κοπέλας που μίλησα στην Philips. Διστυχώς δεν κράτησα από τα νεύρα μου το όνομα του ανθρώπου που μίλησα στο δεύτερο τηλεφώνημα με την Philips, αλλά δεν πειράζει, θα τη βρώ την άκρη αν χρειαστεί. Και φυσικά έχω τα γραπτά email που έχω στείλει & έχω πάρει από την Philips, τον αριθμό πελάτη μου κτλ. Τέλος, οι επικοινωνίες απ' ότι ανέφερε το αυτοματοποιημένο μύνημα της Philips τηλεφωνικά καταγράφονται, οπότε ας έρθει όποιος θέλει από την Philips να μου πει ότι έγραψα κάτι διαφορετικό από αυτά που ανέφερα στα τηλέφωνα που τους έκανα.

Το πρωί έστειλα e-mail στην Philips Ολλανδίας. Απλά θα ήθελα να γνωρίζω εαν είναι πανευρωπαϊκή πρακτική της Philips να συμπεριφέρεται προς τους πελάτες της κατ' αυτόν τον τρόπο ή είναι πρακτική της Philips Ελλάδας και κατ' επέκταση των αρμοδίων τοπικά.

Δεν μπορεί ο τύπος από την Philips στο δεύτερο τηλέφωνο που έκαναν να μου λέει ότι εφ' όσον ο εξωτερικός συναργάτης τους μου είπε ότι θα πρέπει να πληρώσω για την επισκευή, η Philips δεν μπορεί να επέμβει και άρα δεν μπορώ να κάνω τίποτα.

Αναμείνατε στο ακουστικό σας.... Καλό βράδυ σε όλους.

Reaction score
23
Re: Απάντηση: Philips & Service!!

@AlexT_
Πολύ λογικό μου ακούγεται, αλλά δεν το γνωρίζω.

Θα κάνω ένα τηλ. στο ινστιτούτο προστασίας του καταναλωτή αύριο.

Ευχαριστώ.

Reaction score
1.308
Απάντηση: Re: Απάντηση: Philips & Service!!

Δεν γνωρίζω πως είναι σήμερα το Service της , ΑΛΛΑ όταν το είχε η ίδια , εκεί πίσω από το κτήριο της στην Θεσσαλονίκης , δεν είχα δεί κάποιον παραπονεμένο !
Τότε είχα ένα ντράβαλο με το service τους και μετά από ένα απλό γράμμα βρήκα το δίκιο μου !

Reaction score
23
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Philips & Service!!

Η Philips είναι μια πολύ μεγάλη εταιρεία. Μπορεί μόνο για την συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών να συνεργάζονται με κάποιον εξωτερικό συνεργάτη, δεν το γνωρίζω. Ελπίζω να βρω κι εγώ το δίκιο μου και να λήξει το θέμα.

Reaction score
23
Αυτό που αναφέρω για τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, εννοείτε ότι απλά το υποθέτω έτσι? Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Μάλιστα όταν επισκεύασα την τηλεόραση αν θυμάμαι καλά ήταν στο τέλος της εγγύησης και μου είχαν δώσει μια μικρή παράταση λόγο της βλάβης. Κανένα πρόβλημα και τους παραδέχτηκα για την πρακτική. Αλλά αυτό που έγινε τώρα είναι απαράδεκτο κατά την γνώμη μου.

Ακόμα και να μην με καλύπτει η εγγύηση, ακόμα και άδικο να έχω, το γεγονώς ότι μέσα σε 3 μήνες βγάζει το ίδιο πρόβλημα, και μάλλιστα σχεδόν αμέσως μόλις έλιξε η εγγύηση, θα έπρεπε να τους ευαισθητοποιήσει για να κάνουν κάτι. Σκεφτείται, ότι μέχρι πριν βγει το 9600 ήταν το καλύτερο DVD τους. Ήμουν μεγάλος οπαδός της Philips, λόγο προϊόντων της και λόγο "σεβασμού" προς την ιστορία της αλλά αυτό μου έκανε πολύ μεγάλη αρνητική εντύπωση. Με "χάλασε".

Τέλοσπάντων θα δούμε.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.458
Απάντηση: Re: Philips & Service!!

Αυτό που αναφέρω για τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, εννοείτε ότι απλά το υποθέτω έτσι? Δεν μπορώ να είμαι σίγουρος.
Στο αρχικό σας post όμως το αναφέρετε σαν να είναι πραγματικότητα.

Reaction score
23
Re: Απάντηση: Re: Philips & Service!!

Στο αρχικό σας post όμως το αναφέρετε σαν να είναι πραγματικότητα.
Εχετε δικιο γι΄ αυτο ξαναδιαβαζοντας το θεωρησα οτι πρεπει να το διευκρινησω. Δεν μπορει καποιος να ειναι σιγουρος για κατι τετοιο ακομα κ ισως αν ειναι γνωστης ετσι δεν ειναι? Πως ξεχωριζει καποιος αν ετσα τρανζιστορακι η μια αντισταση πανω σε καποια πλακετα ειναι μεταχειρισμενα. Δεν μπορω να σκεφτω καποιον τροπο. Απλα επιδη εβγαλε την ιδια βλαβη σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα θεωρησα οτι κατι τετοιο ισχυει. Μπορει κ να μην ισχυει ομως.

Reaction score
23
Μιλησα με το ινστιτουτο προστασιας καταναλωτη κ μου ειπαν οτι εφ οσον εχει ληξει η εγγυηση δεν μπορω να κανω τιποτα. Το μονο που θα μπορουσε να γινει ειναι αν η philips εδινε εγγυηση για την επισκευη, το οποιο φυσικα δεν συμβαινει.

Το θεμα τελειωνει εδω κ δεν θελω να τους ξαναδω ουτε ζωγραφιστους. Το μηχανιμα παει στα σκουπιδια, εκει που ανοικει εξ΄αλλου κ μαλλον θα αντικατασταθει απο το lx-55 κ εχασαν κ μια LED που απο 9606 μαλλον θα γινει LG καποια στιγμη. Αφου δεν θελουν πελατες δεν τους πιεζω.

Το να βγαζει την ιδια βλαβη το μηχανιμα 3 μηνες αφου το πηρα απο το service κ μολις τελειωσε η εγγυηση βγαζει ματι για να ειναι συμπτωση. Τα συμπερασματα δικα σας.

Reaction score
150
Έχω κι εγώ ένα 9500 στο service το οποίο χάλασε αφού είχε παίξει το πολύ 30-40 δισκάκια μιας και παίζω από HTPC. Απλά σταμάτησε να δουλεύει ο μηχανισμός ανάγνωσης και δεν μπορούσα να κάνω ούτε eject.

Το μηχάνημα είναι εκεί ένα μήνα κι ακόμα περιμένουν ανταλλακτικά. Θα ενημερώσω.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.428

Μαλλον θα κανουν τους...Κινεζους πλεον (λογω εξαγορας) :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.302
Members
38.679
Νεότερο μέλος
knazito