Phising email, που περνάει για PayPal?

Reaction score
3.085
Καλό μεσημέρι σε όλους.

Πήρα δύο emails, που έχουν πάνω τους "κολλημένο" το λογότυπο του PayPal, αλλά που δεν μοιάζουν να προέρχονται από αυτό.

Η ηλεκτρονική διεύθυνσή τους είναι η: [email protected] με τον - παραπλανητικό μάλλον - τίτλο: PAYPAL SERVICE.

Εννοείται ότι δεν έχω κάνει καμιά κουταμάρα για δημοσιοποίηση στοιχείων μου ή να στείλω λεφτά σ' αυτούς μέσω του λογαριασμού μου στο PayPal. Ταυτόχρονα έστειλα στην αντίστοιχη υπηρεσία του ([email protected]) ένα πλήρες αντίγραφο του ενός από τα δύο emails που πήρα από αυτούς, ζητώντας να ερευνήσουν τι είδους αποστολέας είναι αυτός και αν χρειάζεται να τον εντάξουν στη λίστα (αν έχουν τέτοια) των λεγόμενων fraud emails ή spoof emails. Περιμένω βέβαια την απάντησή τους.

Ξέρει κανένας κάτι περί αυτού;
Ευχαριστώ

Reaction score
3.085
Το PayPal απευθύνεται πάντα στον παραλήπτη με το ονοματεπώνυμό του.
Οτιδήποτε άλλο είναι spam.
Δείτε αυτό
Την επισήμανση για το πως απευθύνεται στον χρήστη το PayPal (ονοματεπώνυμο), την είχα κι εγώ υπόψη μου, άλλωστε αυτό ήταν που μου κίνησε εξαρχής την υποψία. Απλά μετά τη συζήτηση που κάνουμε εδώ μέσα, η υποψία έγινε βεβαιότητα.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση ευχαριστώ. Θα αναμείνω και την απάντηση του ίδιου του PayPal, προκειμένου να δω ακριβώς πως θα ενεργήσουν κι αυτοί από την πλευρά τους, διότι στο εν λόγω email υπάρχουν και κάποιες ηλεκτρονικές διευθύνσεις, σίγουρα συνδεδεμένες με λογαριασμούς εκεί, στις οποίες ο μη υποψιασμένος μπορεί να στείλει κάποια χρήματα για κάποια δήθεν συναλλαγή, που θα είναι και χαμένα-αγύριστα. Οπότε, ίσως αυτό τους βοηθήσει να τους αποκλείσουν από αυτό.

Καλό απόγευμα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.907
Members
38.518
Νεότερο μέλος
papaevagelouv