Phono stage μεχρι 150 euro

Reaction score
30
Ψάχνω ένα phono stage μεχρι 150 ευρω για να μπορω να ακουω τα βινυλια μου (<100). Αυτη τη στιγμη έχω ενα akai ap-003 με κεφαλη audio technica ats 11e. Αργότερα θα ήθελα ενα rega rp1.
Προσανατολίζομαι σε:
1. Cambridge audio azur 551p
2. musical fidelity v-lps ii
3. pro-ject phono box ii

Θα ήθελα τις απόψεις σας! Ευχαριστώ!

Reaction score
36
Δεν έχω ακούσει το Cambridge audio, απλώς έχω διαβάσει καλά λόγια.

Όσο για τα phono stages της Project, προσωπικά δε μου αρέσουν και την ίδια άποψη έχουν αρκετοί γνωστοί μου.

Χρησιμοποιώ musical fidelity V-LPS με Sumiko blue point no.2 (high output MC) και παίζει καλά. Όταν δοκίμασα να αντικαταστήσω το τροφοδοτικό του με δύο επαναφορτιζόμενες (NiHM) μπαταρίες 9V σε σειρά, η βελτίωση στα δυναμικά, τον τονικό πλούτο και τη στερεοφωνική εικόνα ήταν τεράστια.

Η στάθμη εξόδου του V-LPS με τη δική μου κεφαλή (2.5 mV output) είναι αξιοπρεπέστατη. Με τη δική σου (4.8 mV output) θα παίζει ακόμα πιο δυνατά αλλά χωρίς παραμορφώσεις, αν πιστέψουμε τα specs

Το μειονέκτημα του V-LPS, κατά τη γνώμη μου, είναι η σχετικά υψηλή στάθμη θορύβου, που γίνεται σημαντική υψηλότερη σε MM mode (10 dB λέει το spec) και δε μειώνεται ακόμη και με τροφοδοσία από μπαταρίες. Δεν ξέρω αν υπάρχει βελτίωση στο V-LPS ΙΙ, αλλά αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβεις υπόψη σε περίπτωση που σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις κεφαλή MM: Εκτός αν είναι high output, o V-LPS μπορεί να μη σε καλύπτει.

Reaction score
30
Απάντηση: Re: Phono stage μεχρι 150 euro

80 db δινουν οι προδιαγραφες του musical fidelity (όπως έιπες) αλλα βλεπω οτι ο cambridge audio δινει >85db. Λογικα με την audio technica θα τον χρησιμοποιησω μεχρις οτου βρω καποια χρηματα να παρω ενα καινουργιο πικαπ. Το rega rp1 φοραει την ortofon om5e (http://www.ortofon.com/products/cartridges/cartridges-omomp-series/om-5e), η οποια εχει 4mV output.
Έχεις κάποιο άλλο phono stage υπόψη; Κάτι πιο ήσυχο ενδεχομένως ή πρεπει να ανέβω πολυ σε χρήματα;

Reaction score
29.740
Απάντηση: Phono stage μεχρι 150 euro

Την ortofon om 5e ξέχνα την σαν κεφαλή , είναι απλά εισαγωγική.
Δεν κάνει για σοβαρές ακροάσεις. Εχω την Om 30 με βελόνα απο 40, και πάλι δεν.
Η θα ψαχτείς αλλού η θα μειώσεις τις απαιτήσεις που ενδεχομένως σκέπτεσαι να αποκτήσεις.

Reaction score
30

Σίγουρα θα δοκιμάσω κ άλλες κεφαλές! Για την ώρα θέλω κάπως να ξεκινήσω κ μου λείπει ένας προενισχυτης! Μετα θα δούμε τις κεφαλες! Την om5 απο όσο διάβασα την αλλάζουν όλοι κατευθείαν! Έχεις καμμια πρόταση για phono Stage?

Reaction score
1.173

Καλησπέρα,
Τα phono είναι ένα χάος, αυτό http://www.behringer.com/EN/Products/PP400.aspx (αν δεν κάνω λάθος γύρο στα 35€) είναι άξιο και μην το κοροϊδέψεις λόγο τιμής...... σου το λέω ότι πρέπει να πάρεις κάποιο πολύ ακριβό για να πεις ότι ξεχωρίζουν σε ποιότητα τα phono. έκανα σύγκριση με phono που είχαν από 100€ - 400€ + οι διαφορές μικρές και όχι που να δικαιολογούν τα χρήματα τους.....
Γνώμη μου, δώσε όσα ποιο πολλά μπορείς στην κεφαλοβελόνα σου...... εκεί θα δεις διαφορές αισθητές.
Απλά πρέπει να ψάξεις βελόνα και να την ταιριάξεις με το πικ απ και τον βραχίονα σου......
Καλές αγορές

Reaction score
30

Δε το είχα καθόλου στα υπόψη! Θα το κοιτάξω πιο προσεκτικά! Για την προσπαθω να μην ανοιχτώ πολυ οικονομικά, η τουλάχιστο να το κάνω σε δόσεις!! Οπότε θα προσπαθήσω να πάρω κάτι που να με καλύψει κ για μελλοντικές αναβαθμισεις κεφαλής.

Reaction score
12
Με αφορμη το ποστ του φιλου να κανω κ γω μια ερωτηση για να μην ανοιγω νεο θρεντ... Εχω τον yamaha as500. Με εναν προενισχυτη phono γυρω στα 150-200€ θα δω βελτιωση στον ηχο σε σχεση με το ενσωματωμενο phono του yamaha??? Τα πικαπ μου ειναι: ενα kenwood δεκαετιας 80 και το debut III της pro-ject.

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk

dcure

Επαγγελματίας
Reaction score
357

Στην αγορά εάν ψαξεις θα βρείς το Parasound Ph-100 σε πολύ καλή τιμή με παρα πολύ καλό ήχο ή να πάς σε κάποιο μεταχειρισμένο σε ανώτερη κατηγορία απο αυτά που ψάχνεις,γιατί δυστυχώς αυτό που κάνει την διαφορά στα phono stage είναι ο θόρυβος και όσο πιό ποιοτική η σχεδιάση τόσο πιό αθόρυβο!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Cambridge 640 MM/MC
Μια τίμια πρόταση

Reaction score
30

Σας ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις! Μόλις μου ήρθε το v-lps ii. Πρέπει να μάθω να ρυθμίζω το πικάπ μου τώρα!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.127
Members
38.534
Νεότερο μέλος
Drizzt