Pi3 + PiFi DAC και χαμηλο volume στα headphones

Reaction score
1
Καλημερα παιδια.

Με σκοπο να φτιαξω ενα Pi με αξιοπρεπες ηχο για να ακουω με τα ακουστικα μου, προεβειν στα παρακατω:

Τσιμπησα ενα PiFi DAC που ειναι το Κινεζικο αντιγραφο του HiFiBerry + DAC. Διαβασα οτι αν και Κινεζια εχει σχεδον (αν οχι το ιδιο) ηχητικο αποτελεσμα με το HiFiBerry.

Φορτωσα (το εξαιρετικο IMHO) Volumio στο Pi και συνδεσα τα ακουστικα μου πανω στο DAC.

Χωρις να ειμαι audiophile, η ποιοτητα του ηχου μου φανηκε εξαιρετικη ομως στο Volumio εχω την ενταση στο τερμα. Ενιοτε (οταν μερακλωνω με τιποτα δυνατα συνθια σε 70s progressive :) ) θα ηθελα λιγη ενταση παραπανω.

Η χαμηλη ενταση σημαινει οτι το Pi δεν εχει την απαιτουμενη ισχυ?
Παω αναγκαστικα για headphone amp?
Ρισκαροντας ιεροσυλια μεσα σε audiophile forum :) να τολμησω να ρωτησω αν υπαρχει κανας αξιοπρεπης Κινεζικος (ακομα καλυετρα tube-ατος) headphone amp ή παω για Objective2?

Ευχαριστω!

Reaction score
657
Καταρχην, νομιζω πως θα επρεπε να ειχες παρει το HIFI-Berry DAC μονο και μονο γιατι αξιζει να στηριζουμε εταιριες που δημιουργουνε καλες λυσεις ειδικα σε αυτα τα λεφτα - δεν σε κραζω btw απλα το τονιζω :).

Τωρα σχετικα με την ενταση απο το site της HIFIBerry οποτε νομιζω αντιστοιχα και το δικο σου dac:
Q:
But what about headphones?
A: HiFiBerry DAC does not have an integrated headphone amplifier. So even for headphones, you need an external headphone amplifier. A very cool DIY project that we like is the CMoy amplifier.

Ελπιζω να σε καλυψα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.572
Members
38.575
Νεότερο μέλος
dimoslecce