PicNik.com - Ξυπνήστε μέσα σας τον... φωτογράφο

Μηνύματα
28.176
Reaction score
50
Ξυπνήστε μέσα σας τον... φωτογράφο

Η ιστοσελίδα www.picnik.com σας επιτρέπει να επεξεργάζεστε όπως θέλετε φωτογραφίες και να τις «ταχυδρομείτε» ηλεκτρονικά σε φίλους και γνωστούς, εύκολα, γρήγορα και δωρεάν.

Ψάχνετε έναν εύκολο, ευχάριστο, γρήγορο και φθηνό (δωρεάν κατά προτίμηση) τρόπο να τροποποιείτε τις ψηφιακές φωτογραφίες σας, να τις κόβετε, να τις ράβετε, να τους αλλάζετε τα φώτα (κυριολεκτικά και μεταφορικά) και εν συνεχεία, μετά το «λίφτινγκ», να τις λανσάρετε χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή στις «πασαρέλες» δικτυακών στεκιών όπως τα Facebook και MySpace;

Μην ψάχνετε άλλο. Η λύση βρίσκεται μπροστά σας, στην οθόνη κάθε υπολογιστή συνδεδεμένου στο Διαδίκτυο. Ακούει στο όνομα Picnik (www.picnik.com) και ξεχωρίζει ως ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα photo-sites γενικώς, και ως ένα από τα δημοφιλέστερα photo-editing tools ειδικώς (στο Facebook πιο συγκεκριμένα).

Φανταστείτε κάτι σαν το Photoshop της Adobe αλλά απλοποιημένο, στοιχειώδες, δωρεάν, εγκατεστημένο στον Ιστό και ενσωματωμένο σε πλήθος ιστοσελίδων.

Λίγα κλικ είναι αρκετά προκειμένου να εισαγάγει κανείς φωτογραφίες στον ψηφιακό επεξεργαστή Picnik (προερχόμενες τόσο από το σκληρό δίσκο του εκάστοτε προσωπικού υπολογιστή όσο και από άλλους ιστοχώρους όπως οι Facebook, Flickr, MySpace, Picasa Web Albums κ.ά.) και να τις μεταμορφώσει ποικιλοτρόπως.

Πιο συγκεκριμένα, οι χρήστες της υπηρεσίας δύνανται να μετασχηματίζουν, να διορθώνουν (αφαιρώντας επί παραδείγματι το κόκκινο των ματιών), να περιστρέφουν, να τροποποιούν (με τη βοήθεια εφέ), να εμπλουτίζουν (με κείμενα) και να συνθέτουν (φτιάχνοντας κολάζ) τις φωτογραφίες τους, προτού τις στείλουν προς δημοσίευση πίσω στα κοινωνικά δίκτυα από τα οποία τις αλίευσαν και τις «ταχυδρομήσουν» ηλεκτρονικά σε φίλους και γνωστούς.

Η εν λόγω υπηρεσία μιλάει εννιά γλώσσες (δυστυχώς όχι ελληνικά) και είναι συμβατή με όλους τους φυλλομετρητές ιστού, καθώς και όλα τα προγράμματα λογισμικού.

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στο εργαλείο Bookmarklet με τη βοήθεια του οποίου μπορεί ο καθένας, εύκολα και γρήγορα, «να αρπάξει άμεσα και να στείλει για online επεξεργασία» εικόνες από οιαδήποτε ιστοσελίδα (κι όχι μόνο από τις συνεργαζόμενες με την Picnik).

Είναι ο... Αϊνστάϊν των photo editing προγραμμάτων
Εύκολη στη χρήση, απλή, ταχεία και εφοδιασμένη με ένα εξαιρετικά καθαρό και καλαίσθητο interface, η εν λόγω υπηρεσία έχει χαρακτηριστεί «Αϊνστάιν των photo editing προγραμμάτων» κι όχι άδικα, καθότι καταφέρνει να συνδυάζει αριστοτεχνικά τα δυνατά σημεία ενός λογισμικού υπολογιστή (ταχύτητα, αξιοπιστία, υψηλές αποδόσεις) με την ευελιξία μιας WebOS εφαρμογής Ιστού (δωρεάν χρήση, απλότητα, άμεση σύνδεση με άλλους ιστοτόπους).

Με 25 ευρώ
Οσοι είναι διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να καταβάλουν ετήσια συνδρομή ύψους 24,95 δολαρίων, απολαμβάνουν πέρα από όλες τις παραπάνω υπηρεσίες, και πρόσθετα κομφόρ υπό μορφή πακέτου ονόματι Picnik Premium.

Αυξάνεται συνεχώς η επισκεψιμότητα της σελίδας
Με αυτά και με αυτά, η Picnik έχει κάθε λόγο να βλέπει την πελατεία της να αυξάνεται και να πληθύνεται (κατά περίπου 15% μηνιαίως) αφήνοντας πίσω ανταγωνιστές όπως οι: Fotoflexer.com και Photoshop.com. Ενδεικτικά, μόνο τον περασμένο Γενάρη, η Picnik υποδέχθηκε 6,6 εκατ. επισκέπτες από κάθε γωνιά της Γης, αριθμό δεκαπλάσιο σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ τον ίδιο μήνα, 45 εκατ. νέες φωτογραφίες «ανέβηκαν» στον ιστοχώρο της.

Τα τρόπαια της υπηρεσίας πολλά και διόλου ευκαταφρόνητα. Εχει ξεχωρίσει ως μία από τις «10 καλύτερες εφαρμογές για το Facebook» σύμφωνα με την έκδοση Facebook For Dummies, τον Δεκέμβριο του 2007 κέρδισε το «Μacworld Editors Choice Αward», ακολούθησαν τα I.D. Annual Design Award και American Business Award το 2008, ενώ την ίδια χρονιά σκαρφάλωσε στη θέση 24 της λίστας με τις 50 καλύτερες ιστοσελίδες του αμερικανικού περιοδικού «ΤΙΜΕ».

Οι τελευταίες εξελίξεις τη θέλουν να έχει προκριθεί ως φιναλίστ στις τελικές φάσεις των Industry Achievement Awards της Washington Technology Industry Association, καθώς και των SXSW Interactive Web Awards (δίπλα σε ιστοχώρους όπως οι: Ars Technica, Flickr και StumbleUpon). Σε αναλόγως εγκωμιαστικό πνεύμα, τα διεθνή μέσα (BBC, LA Times, WSJ κ.ά.) μόνο πολύ καλά λόγια έχουν να πουν για την Picnik.

ETHNOS
 


Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.875
Μηνύματα
2.879.773
Members
37.960
Νεότερο μέλος
Paixtis25
Top